Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Yayınlanma tarihi: 27.10.2023

Bahçe ve bahçe işleriyle uğraşmak, ev sınırlarında yapılabilecek en keyifli aktivitelerden biridir. Doğa ile iç içe olan alanları zenginleştirmek oldukça huzur vericidir. Bahçenizdeki alanları renkli çiçeklerle ve farklı ağaçlarla süsleyebilirsiniz. Bunların yanı sıra bahçenizi güzelleştirmek için yapabileceğiniz bir diğer değişiklik de bahçe duvarı boyama işlemidir. Tadilata gerek duymayan duvarlar için boyama işlemi gerçekleştirerek bahçenizi renklendirebilirsiniz. Bahçe duvarı boyama işlemi sonrasında evinizin estetik bir görüntüye kavuşmasını sağlayabilirsiniz. Bahçelerin görüntüsü evde yaşayan kişiler tarafından oldukça önemlidir. Çünkü bahçeler evin dış mekanında yer alan kaçış noktalarıdır. Ancak olumsuz hava koşullarına maruz kalabilen bahçe duvarları zaman içinde aşınmaya uğrayabilir. Bu kötü görüntüden boyama işlemi ile kurtulabilirsiniz. Tabii ki bu süreç, duvarların ne kadar eskidiğine göre değişiklik gösterir. Eğer sadece boyası eskidiyse renklendirme işlemi yeterli olacaktır. Fakat çatlama ve kabarma gibi durumlar varsa bunlar için farklı işlemler uygulamanız gerekebilir. Her ne işlem yaparsanız yapın, sonucunda ortaya çıkacak olan görüntüden memnun kalacağınızı söyleyelim.

Bu yazımızda bahçe duvarı boyama işlemi nasıl yapılır sorusuna yanıt vereceğiz. Ardından bahçe duvarı boyama renklerinelerdir sorusunu yanıtlayacağız.

Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Bahçe Duvarı Boyama

Bahçe duvarı boyama işlemi için yapmanız gereken ilk adım, duvarların genel durumunu gözden geçirmektir. Alçı veya zımpara gibi işlemlere ihtiyacı olup olmadığını belirlemeniz gerekir. Duvarın üzerindeki mevcut boyayı kontrol edip, çatlak vb. durumlar olmadığına bakmalısınız. Daha sonrasında ise eğer varsa çatlakları onarmalısınız. Çatlakları giderdikten sonra duvar yüzeyini toz, kir ve lekelerden arındırmanız gerekir. Boyama işlemlerinden en iyi sonucu alabilmek için en önemli nokta yüzeyin temiz olmasıdır. Bu boyanın yüzeye olan tutuculuğunu da artırır.

Eğer eski renginden sıkıldıysanız yapacağınız renk seçimi de oldukça önemlidir. Hem kişisel zevkinizi yansıtması açısından hem de dış cephe boyalarının daha dayanıklı olması gerektiğinden seçiminizi özenle yapmanız gerekir. Güneş ışınlarına, yağmur ve kar gibi olumsuz hava koşullarına maruz kalacağı için buna uygun boyaları tercih etmelisiniz. Aksi takdirde her sene bahçe duvarı yenileme işlemi yapmanız gerekebilir.

İnceleyin; Silikonlu Dış Cephe Boyası

İçerdiği silikon sayesinde suyu iter. Cepheye çarpan yağmur suyunu boyaya zarar vermeden akıp gitmesini sağlar. Yüksek su buharı geçirgenliği sayesinde uygulandığı yüzeyin hava almasını sağlar. Çünkü su buharını engellemeden dışarı atabilmektedir. Yağmur, kar, aşırı soğuk ve sıcak gibi olumsuz hava koşullarından etkilenmez. Kabarma, çatlama ve sararma gibi durumlar meydana getirmez. Üstün örtme gücüne sahiptir. Bu sayede koyu zeminlerde bile yüksek kapatıcılık özelliğine sahiptir. Alkaliye karşı dayanıklıdır. Solvent içermediği için insan ve çevre sağlığına zarar vermez. Su ile seyreltildiği için koku yapmaz.

Zevkinize uygun bahçe duvar boyama renkleri arasından boya seçme işlemini tamamladıktan sonra koruyucu ekipmanları temin etmeniz gerekir. Bir maskeleme bandı veya gazete yardımıyla boyayacağınız sınırları belirlemelisiniz. Sınırları belirledikten sonra boyama işlemine başlayabilirsiniz. Ancak buradaki önemli nokta, eğer varsa yüzeydeki pürüzlerden ve yabancı maddelerden arınmaktır. Pürüzlü bir yüzeye sahipseniz zımparalama işlemi yapmanız gerekebilir. Eğer çivi gibi yabancı cisimler varsa bunları da çıkarmanız gerekebilir. Aksi taldirde boyama işlemi bittikten sonra istediğiniz pürüzsüz görüntüyü elde edemeyebilirsiniz.Bahçe duvarı boyama işlemini yaptıktan sonra boyanın kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra istediğiniz görüntüyü elde edemediyseniz ikinci kat uygulamasına geçebilirsiniz.

Boyama işlemi tamamen bittikten sonra, artan boyanız varsa saklamanızı tavsiye ederiz. İlerleyen süreçte bazı bölgelerde kullanımınıza ve hava koşullarına bağlı olarak eskime meydana gelebilir. Bu gibi olası durumlar için bartan boyanızı muhafaza etmelisiniz. Bu sayede ufak sorunları bile hemen giderebilirsiniz. Boyayı muhafaza ederken, boyanın ayrıntılarını göz önüne almanız gerekir. Örneğin; su bazlı boyaya su ilave ederek, solvent bazlı boyaya solvent ilave ederek muhafaza etmelisiniz. Hava ile teması olmayacak şekilde kapağı sıkıca kapatılmış bir şekilde saklanmalıdır. Bahçe duvarı boyama işlemi için kullandığınız ekipmanların da temizliğine özen göstermelisiniz. Kullandığınız fırçaları üzerindeki boya kurumadan güzelce temizleyip muhafaza etmelisiniz. Aksi takdirde üzerinde kalacak olan boya bir sonraki boyama işleminde size temizleme ve boyama işlemi sırasında zorluk çıkarabilir.

Bahçe duvarı boyama işlemi, bahçenizin sınırlarını belirlemek ve estetik bir görüntü kazandırmak için kusursuz bir seçenektir. Çünkü bahçe duvarları renklendirildiğinde dekoratif bir unsur olarak da değerlendirilebilir. Dolayısıyla zevkinizi yansıtan renklerde boyanmış bir bahçe duvarı, yaşam alanlarınızı renklendirmenin yanı sıra şık bir görüntü sağlar. Bahçe duvarı boyama renkleri geniş bir skalaya sahiptir. Bu sayede bahçenizde kullandığınız mobilyalara ve ektiğiniz çiçeklere uygun rengi tercih edebilirsiniz. Bu rehberimizde sizler için bahçe duvarı boyama için püf noktalara değindik. Umuyoruz ki sizler için de faydalı olmuştur. Bahçe duvarlarını yenileme işlemini sevdiğiniz insanlarla gerçekleştirirseniz bu uygulamadan oldukça keyif alacağınızı da belirtelim.

Diğer Yazılara Göz At
Kız Çocuk Odalarının Vazgeçilmezi: Lila Rengi Duvar Boyası
deneme
denemeler

Toast Message