Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
3 Adımda Kolay Duvar Boyamanın Sırları
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

3 Adımda Kolay Duvar Boyamanın Sırları

Yayınlanma tarihi: 21.03.2020

Boya badananı bu sefer kendin yapmak istiyor fakat kolay duvar boyası nasıl yapılır bilmiyorsan 3 adımdan oluşan kolay duvar boyama yöntemleri ile kendi duvarını kendin boyayabilirsin. Tek yapman gereken boyama işlemi için gereken malzemeleri temin ederek boyamaya başlamak! Kolay duvar boyama işlemi için gerekenler:

Kolay duvar boyamanın en eğlenceli ve zevkli üçüncü adımı: Boyamak

Hazır olan boyanın bir kısmını boya kabına alarak uygulama sırasında zorlamanın önüne geçebilirsin. Merdiven ile zaman kaybetmek istemiyorsan boya rulosunun sap kısmına takabileceğin sırık ile ulaşamadığın kısımları da rahatça boyayabilirsin. Boya kabı rulo ile kolay çalışmanı sağlar.  Kaba batırılan ruloda bulunan fazla boyayı, boya kabının ön kısmında bulunan yüzey ile alabilir, boyanın damlama veya bulaşma ihtimalini minimuma indirebilirsin. Boya kabında ruloyu yeterli miktardaki boyaya yedirdikten sonra sıra en eğlenceli kısımda! Titiz ve başarılı bir sonuç elde etmek için boyaya daldırdığın ruloyu yukarıdan aşağıya doğru hareket ederek kolay duvar boyama işlemini gerçekleştirebilirsin. Bu şekilde gerçekleştirdiğin boyama işlemi sırasında rulodaki boyayı önce duvara bulaştırıp daha sonrada yayabilirsin. Sağdan sola doğru yapılan boyama işlemi istediğin kusursuz görünümü elde etmeni sağlamaz. Üstelik düzeltmek de çok zamanını alabilir! Kolay duvar boyama için en son duvarın tavanla birleştiği veya duvarın zemin ile birleştiği kenar kısımlarını kestirme fırçası ile düzeltmelisin. Tüm boya malzemelerini ve istediğin renk kaliteyi boyayı Bi’Boya ile kolayca kapına getirebileceğini de unutma… Şimdi kolay gelsin…

Kolay duvar boyamanın ilk adımı : Boyaya hazırlık

Büyük bir hevesle ve heyecanla girişilen boya macerasının mutlu sonla bitmesi için boyama işlemi öncesi hazırlanmak önemlidir. Boya bulaşabilen ve bulaştığı yüzeyden kolay çıkmayan bir madde olduğu için dikkat etmeli, zarar görmemeye özen göstermelisin. Boya sırasında eski, gözden çıkarılmış kıyafetlerini giymeli veya bu iş için temin edebileceğin boyacı tulumunu giymelisin. Zemine boya damlamaması veya eşyalarının boyaya maruz kalmasını önlemek için kağıt bant yardımı ile ihtiyaç duyulan yüzeylere naylon örtüyü sermelisin. Bu sayede olası kazalara karşı tedbirini alabilirsin.

Kolay duvar boyamanın ikinci adımı: Boyayı İnceltmek

Boyanın duvara kolay sürülebilmesi için boyayı inceltmelisin. Boya inceltmenin püf noktası ise boyanın özelliği ve cinsinde yatıyor! Su bazlı boyaları uygun miktarda su ile kolaylıkla inceltebilirsin. Sentetik esaslı boyaları ise tiner yardımı ile inceltebilirsin. Boyanın cinsine ve hacmine göre ambalajında yer alan ölçüde inceltici eklemelisin. İnceltici eklediğin boyayı homojen bir karışım elde edene kadar iyice karıştırmalısın. Karıştırma işlemi sonrası boyanın yüzeyinde oluşan kabartıların gitmesi ve boyanın karışması için 5-7 dakika arasında beklemelisin. Bu bekleme süresi emin olmanı sağlayarak işini şansa bırakmanı önleyecektir..

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Akrilik Boya Nerelerde Kullanılır?
Boya
2024 Yılının Trend Rengi: Nil Yeşili ve Tonları
Boya
Ahşap Kapı Boyası İle Kapı Boyama Nasıl Yapılır

Toast Message