Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
7 Dekoratif Duvar Boyama Tekniği
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

7 Dekoratif Duvar Boyama Tekniği

Yayınlanma tarihi: 20.03.2020

Sıradan bir duvarı özgün bir hâle getirmek hem evine canlılık katar hem de tarzını özgürce yansıtmanı sağlar. Sana uygun bir teknikle ve boyayla duvarları evinin odak noktası hâline getirebilirsin. İşte evin için 7 farklı dekoratif duvar boyama önerisi.

Havlu ile duvar boyama

Eski bir havlu, bez ya da tişört… Desenli olduğu sürece hiç fark etmez! Yapman gereken, kullandığın kumaşı duvarı boyadığın rengin bir ton koyusuna daldırmak. Rulo hâline getirdiğin kumaşla desenler oluşacak şekilde boyadığın duvar son derece orijinal duracaktır.

Naylon ile duvar boyama

Duvar boyama şekilleri içerisinde eskitme görünümü veren bir teknik arıyorsan naylon ile duvar boyama tam sana göre. Yeni boyanmış duvar üzerine kırıştırılmış naylon parçasının yapıştırılıp bir süre bekletilmesine dayanan bu yöntemin püf noktası, her uygulamada yeni bir naylon parçası kullanmak. Naylonu kırıştırma miktarın elde edeceğin desenlerin sıklığını da belirleyecektir.

Duvar kağıdı fırçası ile duvar boyama

Duvar kağıdı fırçası ya da çalı süpürgesiyle uygulanabilen bu teknik de yine kurumamış duvarlar üzerinde uygulanıyor. Fırçayı yukarıdan aşağıya hareket ettirerek Strie desenli duvarlar elde edebilir, evinde Fransız şıklığını yakalayabilirsin. Fırçayı hem aşağı hem yukarı yönlerde sürerek keten görünümlü duvarlar elde etmek de mümkün. Dilersen bir farklılık yapıp fırçayı çapraz şekilde de kullanabilirsin.

Sünger ile duvar boyama

Duvar boyama tekniği denince akla gelen bir diğer malzeme de süngerler. Tuğla duvar görünümü elde etmek için kullanılan bu yöntemde sünger büyüklüğünü seçmekte özgürsün. Delikler açarak kullanabileceğin süngeri, boyaya batırıp duvara uygulaman ve belli bir sırayı takip ederek örüntü oluşturman bu tekniğin püf noktası. Eğer duvarlarında tuğla görüntüsü istemiyorsan doğal deniz süngeri kullanarak boya serpilmiş gibi duran duvarlar da elde edebilirsin.

Bant ile duvar boyama

Bu teknikte ihtiyacın olan en önemli şey hayal gücü! Maskeleme bantları kullanılarak yapılan bu boyama şekli geometrik desenlerin uyumuna dayanıyor. Boyamak istediğin alan için önceden bir plan yapmalı ve bu planı duvara aktarmalısın. Daha sonrasında nalburlardan bulacağın duvar boyama bandı sayesinde çizgilerin yerini belirlemelisin. Planında tamamen düzgün geometrik şekiller ya da dağınık ve birbirinden farklı şekiller kullanabilirsin. Asimetrik görüntülerin daha çok tercih edildiği bu yöntemde birbirinden farklı renkler kullanmakta da özgürsün.

Metalik boya ile duvar boyama

Daha modern bir görünüm istiyorsan bu teknik tam senlik. Duvar boyama fikirleri içerisinde en yeni olanlardan birisi de metalik boyalar kullanmak. Düzenli bir görünüm istiyorsan ve dar bir alana sahipsen metalik boyayı damalı bir görüntüyle birleştirebilirsin. Küçük bir fırça yardımıyla dağınık şekilde de uygulayabileceğin metalik boya, duvarının tamamında metalik ışıltıyı vurgulamanı sağlayacaktır.

Şablon ile duvar boyama

Kendi tasarımın olan herhangi bir şablonu ya da basit şekilleri duvarlarında uygulaman mümkün. İhtiyacın olan şey bolca A4 kağıdı. Puantiyeler, kalpler ya da kendi tasarladığın bir figür olması hiç fark etmez. Dilersen duvar boyama şablonları ile ilgili araştırma yapabilir, internetten fikir edinebilirsin. Şablonu belirledikten sonra çizimini yapıp A4 kağıdını çizimine uygun şekilde kesmelisin. Kağıdı duvara sabitleyip kestiğin bölgeyi boyayarak elde edebileceğin desenlerin sıklığını belirlemek ise yine sana kalmış. Kullanacağın teknik için en önemli unsurlardan birisi de tabii ki boya seçimi.Bi’Boya web sitesine girerek onlarca renk içerisinden sana uygun olanı seçebilirsin. Üstelik artan boyayı iade edebilme kolaylığı da Bi’Boya sayesinde mümkün! 

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Akrilik Boya Nerelerde Kullanılır?
Boya
2024 Yılının Trend Rengi: Nil Yeşili ve Tonları
Boya
Ahşap Kapı Boyası İle Kapı Boyama Nasıl Yapılır

Toast Message