Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Bahçe duvarı nasıl boyanır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Bahçe duvarı nasıl boyanır?

Yayınlanma tarihi: 21.03.2020

Bahçe duvarlarını bahçenin genel dekorasyonuyla uyumlu bir şekilde boyayarak şık bir yaşam alanı elde edebilirsin. Bunun için toz boyalar ya da dış cephe boyalarından yararlanabilirsin. Tek ihtiyacın olan biraz yaratıcılık. Dekorasyonunu bahçe duvarı boyama sanatı haline getirebilirsin. Bunun için bahçe duvarı boyama desenleri oluşturabilirsin. Tarzını bahçe duvarlarına yansıtarak kişiselleştirilmiş bir bahçede vakit geçirmenin keyfine varabilirsin.

İlk aşamada yüzeyi boyaya hazırlamalısın

Bahçe duvarı boyama uygulamasından önce duvardaki pürüzleri gidermelisin. Böylece seçtiğin boya daha hoş görünecektir. Pürüzleri yok etmek için kalın zımparalardan yararlanabilirsin. Bahçe duvarı yüzeyini iyice zımparalamak küf, nem ve pastan arınmanı sağlaması nedeniyle önemlidir. Ayrıca asıl boya uygulamasından önce tüm duvarı astar boya ile kaplamalısın. Bu işlem, asıl boyanın daha kalıcı olmasını sağlayacaktır. Bahçe duvarının durumuna göre ekstra sıva ve taban boyalarına da ihtiyaç duyabilirsin.

Yüzeye uygun boya seçimi yapmalısın

Bahçeler, dış cephe mekanları olduğu için sıklıkla sıcak ve nem gibi etkenlere maruz kalırlar. Bu nedenle bahçe duvarı boyama için ısı ve neme dayanıklı boyalar kullanmalısın. Aynı zamanda küf tutmayan, antibakteriyel boyalar tercih ederek sağlıklı bir yaşam alanı oluşturabilirsin.

Bahçe duvarındaki hasarları kapatmalısın

Bahçe duvarını kalıcı olarak boyamadan önce çatlak ve ufalanma gibi hasarları alçıdan yararlanarak kolaylıkla kapatabilirsin. Bu uygulama özellikle beton bahçe duvarı boyama uygulamasında etkili sonuçlar veriyor.

Sıradan bahçe duvarlarını sanat eserine dönüştür

Farklı desenleri ya da çeşitli renk bloklarını bahçe duvarlarına taşıyarak dekoratif bir bahçe yaratabilirsin. Bunun için hazır desen kalıplarını kullanabileceğin gibi yaratıcılığını ön plana çıkararak kendiniz de şık çizimler yapabilirsin. Bahçe duvarı boyama farklı boyuttaki fırçalardan yararlanarak etkileyici desenler oluşturabilirsin.

Dış cephe için dayanıklı renkler kullanın

Dış cephe için kullanılan tüm boyalar zamanla solma eğilimindedir. Bu solma miktarı renkler arasında farklılıklar gösterir. Örneğin yeşil ve mavi gibi renkler daha çabuk solar. Sarı ve kahverengi gibi renkler ise daha uzun süre canlılıklarını korurlar. Bahçe duvarı rengini sıklıkla yenilemek istemiyorsan tercihini uzun süre canlı kalacak renklerden yana yapmalısın.

Astar boyanın rötuşlarını ihmal etme

Astar boya uygulamaları, bahçe duvarındaki pürüzlerin giderilmesinde oldukça etkilidir. Bu nedenle astar boya aşamasını asla ihmal etmemelisin. Son aşamada ise astar boyalı duvarını zımparalayarak rötuş işlemini tamamlamalısın.

Doğal renklerden ilham alabilirsin

Bahçeler, kahverengi ve yeşil tonlarının iç içe geçtiği yaşam alanları. Bahçe duvarlarını da bu renklerle boyayarak bütünleşmiş bir dekorasyon oluşturabilirsin. Böylece doğal bir yaşam alanı yaratarak sakin ve huzurlu bir mekana sahip olacaksın.Kalekim’in bir markası Bi’Boya‘nın dış cephe boya seçenekleri bahçe duvarı renklendirmen için dekoratif renkler sunuyor. Sen de Bi’Boya‘nın Silikonlu Dış Cephe renkleriyle dekorasyonunu tamamlayacak uzun süre kalıcı renklere kavuşabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Banyonuzdaki Seramikleri Yenileyin: Seramik Boyama
Boya
Duvar Boyasında Yeşil Tonları Nasıl Kullanılır?
Boya
Kız Çocuk Odalarının Vazgeçilmezi: Lila Rengi Duvar Boyası

Toast Message