Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Balkon Demirlerini boyarken dikkat edilmesi gerekenler
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Balkon Demirlerini boyarken dikkat edilmesi gerekenler

Yayınlanma tarihi: 30.04.2020

Boya ve badana işlerinde evlerin dış cephesi genellikle ihmal edilir. Ancak balkon demirleri de boyanması gereken önemli noktalar arasındadır. Balkon demiri boyama işi, binanın dış cephe görünümünü güzelleştiren önemli bir eylemdir. Evinin balkonlarını kendin rahatlıkla boyayabilirsin. Bu durumda ihtiyacın olan boyayı doğru seçmekle işe başlayabilirsin. Balkon demiri boyası yaparken farklı renk seçeneklerini değerlendirerek, yaratıcılığını da katarak mükemmel bir iş çıkarabilirsin.

Balkon Demiri Hangi Boya ile Boyanır?

Yağlı boya, demir için en iyi boya seçenekleri arasındadır. Seçtiğin boya mat ya da ipek mat yağlı boya olmalıdır. Çünkü sürüldüğü yüzeyde uzun süre tutunabilir ve kalitesi yüksektir. Kolay boyanır ve kötü hava şartlarına uzun süre direnebilir. Balkon demiri boyama teknikleri ve püf noktaları ile bu süreç çok daha hızlı ve kolay olabilir. Örneğin demirin genişliğine ve uzunluğuna uygun bir fırça tercih edildiğinde yüzeyin kısa sürede boyandığı görülebilir. Balkon demiri boyama işlemi için seçtiğin renk, bir önceki renkle aynı ya da ona yakın olmalıdır. Eğer koyu renk üzerine çok açık açık renk üzerine çok koyu bir renk sürmeyi denersen alttaki rengi kapatmak için çok fazla boya kullanman gerekir.

Paslı Balkon Demiri Boyama Nasıl Yapılır?

Boyama işlemine başlamadan üzerine uzun kollu ve eski kıyafetler giymeyi tercih edebilirsin. Çünkü boya yaparken üzerin biraz kirlenecek. Şimdi demirin pasını arıtmakla işe başlayabilirsin. Bunun için biraz beyaz sirke kullanmayı hatta beyaz sirkeli su kullanmayı tercih edebilirsin. Sert bir fırça ile demirin üst yüzeyini soymalı ve pastan arındırmalısın. Pası tamamen arındırdıktan sonra demir yüzeyleri zımparalamak boyanın tutunması için gereklidir. Bu işlem sonrasında toz fırçası ile yüzeyin tozu alınmalıdır. Sonrasında anti-pas özelliğine sahip bir boya ile balkon demiri boyama işini yapabilirsin. Bu aşama demirin pas tutmaması için önemlidir. 

Balkon Demiri Boyarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Pas tutmasın diye anti pas boyası uygulandıktan sonra paslı balkon demiri boyama işleminin bir sonraki aşamasına geçebilirsin. Peki, balkon demiri yağlı boya nasıl yapılır? Bu aşamada balkon demiri boya renkleri arasından seçtiğin rengi açarak boyamaya başlayabilirsin. Bu duvar boyama gibi olmadığı için boyaya asla su katmamalısın.  Boya sıçrama yapabilir. Çevreyi gazete kağıdı ile kaplayabilir, kirlenmesini önleyebilirsin. Boya sırasında her yere yetişebilmen için pratik kullanımlı bir rulo tercih edebilirsin. Bunun dışında ufak dokunuşlar yapmak için bazı kısımlarda küçük boya fırçası kullanmalısın. Boyayı tek kat sürüp bırakmamalısın. Birkaç kat boya ile demirlerin üzerinden geçerek boyanın sağlam bir şekilde sürüldüğünden emin olmalısın. Balkon demiri boyama işlemi sırasında fırçayı sürerken demir üzerinde fırça izleri kalmamasına özel göstermelisin. Bu nedenle demir yüzeyde kullanmaya uygun bir rulo fırça kullanmalısın. 

Balkon Demiri Boyarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Eğer boyaya ve fırçaya ihtiyacın varsa birbirinden işlevsel ve renkli seçenekler için biboya.com.tr ürünlerine göz atabilirsin. 

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Banyonuzdaki Seramikleri Yenileyin: Seramik Boyama
Boya
Duvar Boyasında Yeşil Tonları Nasıl Kullanılır?
Boya
Kız Çocuk Odalarının Vazgeçilmezi: Lila Rengi Duvar Boyası

Toast Message