Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Boya ne zaman yapılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Boya ne zaman yapılır?

Yayınlanma tarihi: 11.02.2020

Ev için yenilik ve tazeleme her zaman güzeldir. Daha çok heyecan, daha fazla pozitif enerji ve daha güçlü sinerji katma anlamına gelir. Tabii ki bunun hayal kırıklığı yaratabilecek olması da madalyonun öteki yüzü. Çünkü yenilik yapayım derken çok büyük sorunlar meydana getirebilirsin. Yanlış zamanda yapacağın boya; defolu, dalgalı ve dökülmüş veya kurumuş boyama işlemine neden olabilir. Bu da hem maddi açıdan hem de zamanını boşa harcamandan dolayı bazı kayıplara neden olabilir. Bunun önüne geçmen için sana bazı tavsiyelerimiz olacak. Bu tavsiyelere dikkat edersen, hem mükemmel bir iş çıkaracak hem de maddi olarak zarara uğramayacaksın. İşte boya ve badana işlemi için seçebileceğin doğru adımlar ve doğru zamanlama teknikleri.

Boya ve badana için nelere ihtiyacın var?

Öncelikle dekorasyonun ile uyum sağlayacak doğru boya rengini seçmen gerekecek. Bu, evindeki eşyalar ile kombin yapabileceğin gibi, senin daha pozitif hissetmeni sağlayacak renk seçimi de olabilir. Renk seçiminden sonra, gereken malzemeleri tam ve doğru şekilde temin etmen gerekiyor. Fırça, rulo, tiner, yardımcı renk açıcılar, hizalama araç ve gereçleri, boya tabancası ve diğer gerekli olan malzemeleri eksiksiz bir şekilde elinin altında bulundurman gerekir. İş güvenliği ise bir diğer ihtiyacın olan önemli durumlardan biri. Bunun için gözlük, eldiven ve sağlam merdiven gibi eşyaları temin etmen gerekir. Kesinlikle eldivensiz ve gözlüksüz işe başlamamalısın.

Boyama için doğru zamanı beklemelisin

Boyama işlemi eğer doğru ekipmana sahipsen; dilediğin zamanda yapabileceğin bir işlemdir. Mesela tüm boyanacak alanı geniş kaplama örtüsü ile örtebilmek gibi. Ama bu imkanların yoksa, doğru mevsimde boyama yapman gerekir. Bunun için ne yağmurlu havayı ne de güneşin en kavurucu olduğu havayı tercih etmemelisin. Çünkü; yağışlı havada boya hem tutmaz hem de tutacak olsa dahi bir süre sonra defolu bir görüntü elde edecek. Özellikle dalgalı ve pul pul boya oluşması, yağmurlu ve rüzgarlı havada boyama yapmaktan kaynaklanıyor. Bununla birlikte çok sıcak havada da boyama yapılmamalı. Çünkü boyanın kısa sürede kurumasına neden olabilir. Bu da boyanın dökülmesine neden olabilir.

İç cephe için boya yapacaksan mevsim çok da önemli değil!

Eğer boya işlemini iç cephe için yapacaksan bu durumda işler değişir. Çünkü iç cephede mevsim etkisi çok fazla önemli değildir. Eğer iç cephe için sıcak havada boya yapılır mı sorusunu soruyorsan; evet yapılır. Ama dış cephe için bahar aylarını ve aşırı sıcak olmayan yaz günlerini beklemen çok daha iyi seçim olacaktır. İç cephe boya işleminde dikkat etmen gereken tek nokta; pencere ve kapıyı açarken güneş ışığının veya hava dalgalarının boyaya direkt temas etmesinden kaçınman gerekecek. Tabii ki burada boyanın kalitesi de oldukça önemlidir. Bi’Boya üzerinden kaliteli ve sağlam boya temininde bulunabilirsin. Bunun için Bi’Boya’ya girerek dilediğin renk ve özellikteki boyayı rahatlıkla sepete ekleyerek siparişini tamamlayabilirsiniz.

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Banyonuzdaki Seramikleri Yenileyin: Seramik Boyama
Boya
Duvar Boyasında Yeşil Tonları Nasıl Kullanılır?
Boya
Kız Çocuk Odalarının Vazgeçilmezi: Lila Rengi Duvar Boyası

Toast Message