Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Dekorasyonun parlayan yıldızı: Boyalı tavanlar
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Dekorasyonun parlayan yıldızı: Boyalı tavanlar

Yayınlanma tarihi: 11.03.2020

Tavanlar için çoğu evde sıkıcı, nötr tavan boyası rengi kullanılır; önemsiz gibi görünen bu kısmı görmezden gelmek kaçırılmış bir dekorasyon fırsatıdır aslında. Tıpkı dört duvar gibi doğru tavan boya renkleri kullanmak bir alanın görünüşünü ve hissini değiştirebilir. Doğru tavan boyası seçerek tarzını yükseltebilirsin bu orası doğru ama bu alanları renklendirirken dikkat etmen gereken de püf noktaları mevcut. Haydi, göz atalım…

Tavan ile duvarları aynı renge boya

Tavanı ve duvarları aynı renge boyamayı düşünüyorsan, boyadığın odanın türüne ve boyutuna bağlı olarak koyu ve açık boya renklerinin en iyi şekilde çalıştığını bilmen gerekir. Tavan ve duvarlar arasında bir tavan boyası  rengi seçersen, alanını dekore etmekte epey zorlanabilirsin, bu nedenle farklı bir teknik denemek istemediğin sürece bu tonları atlamalısın. En iyi tavan boyası yorumları içinde yer alan bu teknik aşağıdaki oda tipleri için idealdir:

Tavan ile duvarları aynı renge boya

Küçük odalar: Küçük bir odadaki duvarlar için daha koyu bir tavan boyası rengi seçmek, alanı zengin renklerle kaplar ve daha samimi hissetmesini sağlar. Fakat gerçekte olduğundan daha ferah hissetmek için küçük bir alan istiyorsan, duvarlar ve tavan için daha açık bir renk seçmelisin. Banyolar, duvarlarda ve tavanda aynı rengi kullanmak için mükemmel bir alandır.Büyük odalar: Daha geniş bir alanda, daha koyu veya daha açık boya renkleriyle kusursuz bir görünüm seçmek odayı birleştirecek ve mobilyalarına ve aksesuarlarına odak noktası oluşturacaktır.Asma, asimetrik, tonozlu ve ahşap tavan modelleri: Asimetrik, tonozlu, asma ve ahşap  tavan modelleriyle aynı duvar boyası rengini kullanmak, boyadığın tüm odanın şeklini kolaylaştırmaya yardımcı olur. Daha geniş bir alan için daha koyu bir renk tonu veya nesneleri açmak için daha hafif bir renk deneyebilirsin.

Duvar renklerinden daha açık bir renkte tavan boyası kullan

Tavanı duvar boyasından daha açık bir tavan boyası ile boyamak odanın duvarlarının daha yüksek ve alanın daha büyük görünmesini sağlar. Bu boyama tekniği, küçük alanları açmak veya alçak tavanlı odaları daha ferah göstermek için mükemmeldir. Aşağıdaki durumlarda tavanını duvarlardan daha açık bir renge boyamayı düşünebilirsin.

Duvar renklerinden daha açık bir renkte tavan boyası kullan

Düşük kontrastlı bir görünüm arzuluyorsan,Sadeliği ve ince ton değişikliklerini seviyorsan,Oda tasarımında ışıklandırmayla görsel bir etki yaratmak istiyorsan daha açık bir tavan boyası rengi düşünebilirsin.

Duvar renklerinden daha koyu bir renkte tavan boyası kullan

Tavanı duvardan daha koyu bir renkle boyamak, duvarlar ve tavan arasında hafif bir kontrast yaratır. Beyaz duvarlı yüksek kontrastlı bir görünüm için de en ideal tekniktir. Tavanı odanın duvarlarından daha koyu bir tavan boyası ile boyayarak sofistike ve cilalı bir görünüm elde etmek istiyorsan, duvar renginden sadece iki ila üç ton koyu bir renk tonu seçmen  çok önemlidir. Aşağıdaki durumlarda tavanını daha koyu bir renge boyamayı düşünebilirsin:

Duvar renklerinden daha koyu bir renkte tavan boyası kullan

Odanın daha şık ve samimi hissetmesini sağlamak istiyorsan: Daha koyu bir tavan boyası rengi, özellikle yüksek olsa bile daha düşük bir tavanın yanılsamasını yaratacaktır. Endüstriyel tasarım hissi yaratmak için siyah tavan boyası kullanmak iyi bir seçenektir.Dekoratif unsurları vurgulamak istiyorsan: Koyu renkli tavan modelleri kullanmak kontrast oluşturmaya yardımcı olur ve bu güzel detayların ön plana çıkmasını sağlar.

Duvar renklerinden daha koyu bir renkte tavan boyası kullan

Tavanını renklendirerek farkını ortaya koymak istiyorsan hemen Biboya‘ya gir ve tavanda görmek istediğin rengi seç! Bir tıkla sepetine ekle, siparişin aynı gün kargoda! Dökülmeden, saçılmadan teslim aldığın boyayla tavanını renklendirmenin keyfini çıkar! Ne kadar kullanacağın sana kalmış nasılsa artanları kolaylıkla iade edebilirsin!

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Banyonuzdaki Seramikleri Yenileyin: Seramik Boyama
Boya
Duvar Boyasında Yeşil Tonları Nasıl Kullanılır?
Boya
Kız Çocuk Odalarının Vazgeçilmezi: Lila Rengi Duvar Boyası

Toast Message