Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Duvar boya rötuşunun incelikleri neler?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Duvar boya rötuşunun incelikleri neler?

Yayınlanma tarihi: 21.03.2020

Hepimiz yeni taşındığımız veya mevcut evlerimizde zaman zaman boya badana yaptırmayı pek severiz. Sonrasında duvarda oluşan boya kalkmaları da bir o kadar canımızı sıkar. Peki bunun sebepleri ve duvar boyası rötuşu hakkında yeterli bilgiye sahip miyiz? Gel böyle bir durumda neler yapılabileceğine seninle beraber bakalım.

Duvar boyası neden kalkar?

Duvar boya rötuşuna ihtiyaç duyulmasına sebep olacak birçok etken olabilir, ülkemizde en yaygın olanı kalitesiz ve ucuz boya kullanımıyla birlikte kötü işçiliğin uygulandığı senaryodur. Duvara astar boya yapılmadan uygulanan son kat boyalar; ustalar tarafından kolaylığı sebebiyle tercih edilir ama bu uygulama birkaç ay sonra senin başını ağrıtarak yeniden masrafa girmene sebebiyet verecektir. Bunun yaşanmaması için kaliteli boya temin ederek, uzman bir ekiple çalışmayı ihmal etme! Diyelim ki, Bi’Boya gibi kaliteli malzemelerle ve iyi bir ustayla çalıştın. “Artık sorun yaşamam!” diye düşünüyorsan sana kötü bir haberimiz var; duvar boyana zarar verebilecek diğer sinsi düşmanın: Rutubet ve su akıntısı! Eğer oturduğun apartman ve su tesisatı eskiyse, tesisat patlamaları ve su akıntıları duvarına, duvar boya rötüşu yapmanı zorunlu hale getirecek kadar büyük zararlar verebilir. Bundan kaçınmak için su tesisatını değiştirebilir veya sık sık kontrol ettirebilirsin.

Çözüm: Duvar boya rötuşu

Eğer az önce anlattığımız sorunlardan birini yaşıyorsan aklında “Ne yapmalıyım?” sorusu yankılanıyordur. Çözüm düşündüğünden daha basit: Duvar boyası rötuşu. Peki bu duvar boyası rötuşu nasıl yapılır? Duvarında; kabarıklıklar, dökülmeler, soyulmalar veya şişlikler oluştuğunda önce bu bölge ıspatula yardımıyla iyice kazılmalı. Kazıma işleminin ardından açılan boşluklar ve tamir edilmesi gereken kısımlar, toz fırçası denilen özel bir fırça yardımıyla tozlarından arındırılır (Toz fırçasının işlem sırasında nemli olması; sonrasında uygulanacak astarın duvara daha iyi tutunmasını sağlayacaktır.) Kazınan ve tozu alınan bölgeler; önce astar, ardından alçı işlemlerinin de tamamlanmasıyla birlikte zımpara işlemine hazır hale gelir. Zımpara yapılırken, yüzeyin pürüzsüzlüğe ulaşmasına dikkat edilmelidir. Bütün tamirleri tamamlanan duvara, astar boya ve ardından 2 kat boya uygulaması yapılmalıdır. Unutma, renk farklılığı olmaması için sadece tamir gören kısmı değil; bütün ilgili duvarı boyamalısın. Peki komşu çocuğunun duvarda bıraktığı kalem izleri, onlara ne yapacaksın? İşte sana çözüm:

Duvardaki kalem çizgilerine son: Duvar boya rötuş kalemi

Misafir seven bir millet olmanın dezavantajlarından biri; komşunun yaramaz çocuğu değil mi sence de? Elinde kalemle gelip duvarı çizdi! Ne yapacaksın? Bütün duvarı yeniden boyamak, ne zahmetli iş! Artık yeni bir çözümün var; duvar boya rötuş kalemi. Bunun sayesinde; duvar, mobilya, fayans, araba gibi pek çok yerde çizikleri dert etmene gerek yok. Ufak şırıngası ve ucundaki fırçayla halledebilirsin! Bi’Boya‘nın ücretsiz renk kartları sayesinde duvarının kusursuz rengine ulaşabilir ve artan, açılmamış boya kutularını iade ederek hem cebini, hem de duvarını koruyabilirsin!

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Akrilik Boya Nerelerde Kullanılır?
Boya
2024 Yılının Trend Rengi: Nil Yeşili ve Tonları
Boya
Ahşap Kapı Boyası İle Kapı Boyama Nasıl Yapılır

Toast Message