Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Duvar boyası seçerken yüzeylere dikkat: Hangi yüzeye hangi boya?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Duvar boyası seçerken yüzeylere dikkat: Hangi yüzeye hangi boya?

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Duvar boyası seçimi yaparken dikkat etmen gereken pek çok nokta var. Yaşam alanını hayalindeki atmosfere kavuşturmak için renk seçiminin önemi oldukça büyük. Boya rengi seçiminde karar tamamıyla sana ait; tarzını en iyi yansıtan, en trend veya mobilyalarınla en uyumlu rengi seçmekte özgürsün. Renklerin ve zevklerin yanlışı olmaz. Ancak boya tipinde yanlış bir tercih yapmak paranın ve emeğinin boşa gitmesine sebep olabilir. Eğer hangi yüzeye hangi boya tipini uygulaman gerektiğini merak ediyorsan; işte karşında, evdeki tüm yüzeyler için hazırlanmış duvar boyası seçimi rehberi.

İç cephede astar şart!

Evin iç cephesini boyamak için kullanılan iç cephe boyaları, çeşitli tip ve özelliklerde karşına çıkabilir. Duvar boyası seçimi yaparken bu özellikleri dikkate almalısın. En çok kullanılan iç cephe boyası; asıl boyanın yüzeye yapışmasını sağlayan ve boyama işleminin ömrünü uzatan astar boyalardır. Eğer iç cephe duvarlarında herhangi bir değişiklik yapma niyetindeysen, ilk işin silikon bazlı astar boya edinmek olmalı. Yüzeyin su emici özelliğini azaltan astar boyalar, kendisinden sonra uygulanacak boyanın tüketimini azaltarak tasarruf etmeni sağlar. Duvar boyası seçimi yaparken insan ve çevre sağlığına zarar vermeyen boya tiplerine öncelik vermeli ve solvent bazlı boya çeşitlerinden uzak durmalısın. 

İç cephe için duvar boyası seçimi nasıl yapılır?

İç cephede en çok tercih edilen son katman boyalarından biri plastik boyalardır. Duvarların nefes alıp vermesini sağlayan plastik boyalar; yüksek örtücülüğü ile pürüzlü yüzeylerde bile en şık sonuçlara ulaşmanı sağlar. Plastik boya tipi, üstün kimyasal özelliklerinin yanı sıra sınırsız renk seçeneği sunmasıyla da öne çıkıyor. Görüntüsü ve kimyasal özellikleriyle plastik boyayı andıran ancak genellikle daha az boya sarfiyatı ile daha çok yüzey boyamayı sağlayan mat boyalar da en az plastik boyalar kadar sık tercih ediliyor. Hem iç hem dış cephe kullanımına uygun bir boya tipi olan su bazlı parlak boyalar ise daha çok insan trafiğinin yoğun olduğu, sık sık temizlenmesi gereken duvarlar için idealdir. İç cephede duvar boyası seçimi yaparken bu boya çeşitlerinden birini tercih edebilirsin.    

Islak ve nemli yüzeyler için ideal boya tipi nedir?

Duvar boyası seçimi yaparken duvarın yüzey özelliklerine uygun hareket etmek büyük önem taşır. Neme özel bir direnci olmayan boyalar; mutfak ve banyo gibi odalarda kullanılmamalıdır. Çünkü sürekli su buharına maruz kalan standart duvar boyaları kavlama, kabarma ve sökülme gibi problemler yaşamana sebep olabilir. Bu yüzden nemli mekanları boyarken ısı tutma özelliğine sahip, neme ve rutubete dayanıklı boyaları kullanman gerekir. Eğer deniz kenarında veya yıl boyu yüksek nem oranına sahip bir iklimde yaşıyorsan; nem ve rutubete dayanıklı boyaları evin her odasına uygulayabilirsin. Duvar boyası seçimi yaparken ihtiyacın olan tüm boya çeşitlerini Bi’Boya‘dan temin edebilirsin. Boyama sonrası artan boyaları Bi’Boya‘ya kolayca iade edebilirsin. 

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Banyonuzdaki Seramikleri Yenileyin: Seramik Boyama
Boya
Duvar Boyasında Yeşil Tonları Nasıl Kullanılır?
Boya
Kız Çocuk Odalarının Vazgeçilmezi: Lila Rengi Duvar Boyası

Toast Message