Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Duvar rengiyle uyumlu mutfak halısı nasıl seçilir?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Duvar rengiyle uyumlu mutfak halısı nasıl seçilir?

Yayınlanma tarihi: 13.03.2020

Evin kalbi olan mutfaklarda dekorasyonun gizli kahramanı mutfak halılarıdır. Mutfak halısı modelleri 2020 yılında da klasik ve modern çizgileri koruyor. Hem misafirperver hem de sıcak bir mutfak dekorasyonu için mutfak duvar rengini halı ile tamamlayabilirsin. Duvar rengiyle uyumlu bir mutfak halısı için birkaç küçük öneri. 

Alışılmışın dışında mutfaklar için…

Mutfaklarda halı seçimi  dekorasyondan ziyade fonksiyonel özelliklerine göre yapılır. Genellikle kolay temizlenebilirliği ve pratik kullanımı göz önüne alınır. Fayans zeminler için kaymaz tabanlı mutfak halısı ilk tercihlerdendir. Dekorasyon ise mutfak halısı için son sıralarda yerini alır. Daha şık ve alışılmışın dışında bir mutfak istiyorsan halının fonksiyonel özelliklerinin yanı sıra dolaplar ve duvar rengiyle uyumuna dikkat edip bir bütünlük oluşturmasını sağlamalısın.  Ne de olsa şıklık ayrıntıda saklıdır…

Beyaz ve siyahın zıtlıkla gelen uyumu

 Mutfak duvarları için en çok tercih edilen renklerden biri beyazdır. Daha temiz ve ferah bir görünüm sunan bu renkle uyumlu olarak dolaplar da genellikle beyaz seçilir. Beyaz ağırlıkta olan mutfağında mutfak halısı siyah ise göz yormayacak bir dinamiklik katmışsın demektir. Gece manzaralı dijital baskılı bir mutfak halısı seçebileceğin gibi dama desenli siyah beyaz veya geometrik desenli modern bir halıda tercihlerin arasında olabilir. 

Dumanlı griler ve buz mavisi

Gri ve buz mavisi soğuk tonlardandır. Açıktan koyuya pek çok tonunu mutfak için kullanabilirsin fakat dikkat etmen gereken şey mutfağın ne kadar doğal ışık aldığı. Soğuk olan bu tonlar aydınlık bir ortamda kendini daha çok gösterecektir. Aydınlık ve büyük pencereleri olan bir mutfağın varsa duvar ve zeminde gri gibi renkleri kullanabilirsin. Mutfak halısını gri renkte seçerek mutfakta halı yokmuş hissi uyandırabilirsin. Beyaz veya buz mavisi renklerinde mutfak dolapları ile bu dekorasyonu tamamlayabilirsin.

Kilim desenli mutfak halısı

Dekorasyondaki eskiye dönüş mutfaklarda da yerini aldı. Eski zamanların kilimlerini andıran mutfak halısı mutfağında daha sofistik bir görünüm kazandırabilir. Bej ve sarı toprak tonlarında bir duvar rengi kilimlerdeki kırmızı ve turuncu renklere eşlik edecek ve mutfağını otantik bir görünüme kavuşturacaktır. Dolap seçimini de ahşap görünümden yana kullanabilirsin.

Romantik bir mutfak dekorasyonu

Açık pembe bir duvar boyası ve çiçek desenli duvar kâğıtlarıyla romantik ve şeker tadında bir mutfak elde edebilirsin. Bu dekorasyonu tamamlamak  için  mutfak halısı pembeden yana kullanabilir,  pötikare perdeler ve vintage dolaplar ile bütünlük sağlayabilirsin.

Cıvıl cıvıl bir mutfak

Renkli bir mutfak için duvarının büyük bir kısmını açık kayısı renginde boyayabilir, kalan küçük kısmında ise turuncu rengini kullanabilirsin. Mutfak halını ise yumuşak şeftali tonunda veya bej renklerinde seçerek yumuşak bir geçiş yapabilirsin. Canlı yeşil bir bitki ile turuncu duvarına hareketlilik verebilirsin. Yeşil ve turuncuların uyumu mutfağına pozitif bir enerji katacaktır. Ahşap objeler ile desteklemeyi unutma aynı zamanda mutfağında sıcak ve birbirinden şık duvar renkleri için zengin renk paletleri için Bi’Boya‘dan yardım alabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Banyonuzdaki Seramikleri Yenileyin: Seramik Boyama
Boya
Duvar Boyasında Yeşil Tonları Nasıl Kullanılır?
Boya
Kız Çocuk Odalarının Vazgeçilmezi: Lila Rengi Duvar Boyası

Toast Message