Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Duvara gölge efekti vermek için püf noktaları
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Duvara gölge efekti vermek için püf noktaları

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Duvara gölge efekti vermek, son zamanların yükselen boyama trendleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Özellikle evinin yaratıcı, modern ve bir o kadar da estetik bir görünüm kazanmasını amaçlayan kişiler tarafından tercih edilen bu yöntemin etkisi, yalnızca odanın havasını değiştirmekle sınırlı kalmaz. Gölge efektli duvarların bu kadar beğenilmesini sağlayan pek çok yönü vardır.

Duvara gölge efekti vererek boya yapmanın avantajları

Duvara gölge efekti vermek, dümdüz duvarlardan sıkılmış kişiler için son derece cazip bir uygulamadır. Belki ilk bakışta gözü korkutacak kadar zor bir uygulama olarak görülebilir fakat tam tersine, vereceğimiz ipuçları sayesinde hiç zorluk yaşamadan odanın duvarlarını gölge efekti verecek şekilde boyayabilirsin. Duvara gölge efekti uygulaması doğru yapıldığı takdirde odanın duvarlarının olduğundan çok daha uzun görünmesini sağlayan, tavanın daha yüksekteymiş gibi hissedildiği harika biz illüzyon yaratır. Bu sayede hem evini son zamanların en sevilen trendi olan gölge efektiyle zenginleştirebilir hem de yüksek tavanın kattığı lüks duygusu ile yaşam alanından aldığın keyfi artırabilirsin. Duvara gölge efekti vermenin tek avantajı bununla da sınırlı değil. Boya seçerken her zaman iki ton arasında kalınması sıkça yaşanan durumların başında gelir. Gölge efekti en güzel aynı rengin biri açık biri koyu olan iki tonu arasında verileceğinden bu durumu bir avantaja çevirebilir, seçtiğin iki güzel rengin etkisini birleştirerek ortaya mükemmel duvarlar çıkarabilirsin.

Duvara gölge efekti vermek için püf noktalar nelerdir?

Duvara gölge efekti vermek ilk bakışta kafa karıştırıcı görünebilir. Senin için hazırladığımız bu öneriler sayesinde oldukça pratik bir şekilde gölgeli duvarlara sahip olabileceğini göreceksin!

Duvara gölge efekti vermek için püf noktalar nelerdir?

İlk olarak duvarını alt ve üst olarak iki bölüme ayırman gerekir. Bu bölümler gölgenin nerede başlayacağını göstermek açısından önemlidir. Genellikle gölgenin duvarın yarısından itibaren başlaması tercih edilse de dilersen geleneksel yaklaşımın ötesine geçebilirsin.Duvara gölge efekti oluşturacak iki farklı rengin buluşacağı hizayı bir tebeşir yardımıyla çizmelisin. Çizginin olabildiğince düzgün olmasına dikkat etmen şart. Bu çizgi iki rengi hangi noktaya kadar boyayacağın konusunda sana kılavuz olacak.Duvarın üst bölümünü daha açık renge boyamak, tavanı daha yüksek göstermenin en pratik yoludur. Aynı şekilde boyamaya üst kattan başlamalısın ki alta damlama durumu yaşanırsa daha koyu olan tonla üstünden geçmen mümkün olsun.Duvarın üst bölümünü kılavuz çizgine dek boyamalısın. Aynı şekilde alt bölümün boyasını da kılavuz çizgisine dek boyayarak gölge yapımına hazırlanmalısın.Artık iki boyayı da birbirine karıştırarak duvara gölge efekti vermek için hazırsın. Burada en önemli nokta gölgenin yumuşak bir geçişe sahip olması. Üst bölümdeki açık tonun alt bölümdeki koyu tonla buluşmasını sağlamak için çaprazlama diyagonal hareketlerde bulunmalısın. Bu adımı birkaç defa tekrarlayarak geçişi yumuşatabilirsin.

Duvara gölge efekti vermek için püf noktalar nelerdir?

Duvara gölge efekti vermek için tercih edebileceğin birbirinden kaliteli boyalar Bi’Boya ‘da seni bekliyor! Hemen incelemek ve en beğendiğin renkleri kolayca satın almak için ziyaret edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Akrilik Boya Nerelerde Kullanılır?
Boya
2024 Yılının Trend Rengi: Nil Yeşili ve Tonları
Boya
Ahşap Kapı Boyası İle Kapı Boyama Nasıl Yapılır

Toast Message