Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Eski Sehpaları Boyarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Eski Sehpaları Boyarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yayınlanma tarihi: 5.05.2020

Eklektik, bohem veya İskandinav… Hangi tarza sahip olursan ol, vazgeçemediğin ve anısını yaşatmak istediğin bir sehpan olabilir. Hatta stil sahibi salonun için yaşanmışlık dolu bir sehpa sahibi de olmak isteyebilirsin. Aile yadigârı veya antika bir sehpayı yenilemek isteyebileceğin gibi evinde zamanla kullanmaktan aşınmış eski bir sehpayı da boyayarak yenileyebilirsin. Yenilemek ve dönüştürmek için sehpa boyaması ise tahmininden çok daha kolay ve keyifli. 

Sehpa boyamanın püf noktaları nelerdir?

Eski sehpanı yenilerken, birtakım püf noktaları dekoratif çalışmana yansıtarak mükemmel sonuçlar elde edebilirsin. Dikkat etmen gereken en önemli nokta, boya işlemine başlamadan ön hazırlık yapmaktır. Boya öncesinde vernikli veya boyalı yüzeye zımpara yapman ve yıpranma kaynaklı oluşmuş olan pürüzlükleri yok etmen, boyadan alacağın başarıyı arttırır. Doğru boya seçimi yapman ve kullanacağın boyayı, kutunun üzerinde belirtilen kurallara uyarak inceltmen de diğer önemli püf noktadır. Boyayı fazla ya da az su ile inceltilmen, uyguladığın yüzeyde akıntı izleri oluşmasına veya kalın bir boya görüntüsüne neden olur. 

Sehpanı tarzına uygun hale getirirken nelere dikkat etmelisin?

Eski sehpanı istediğin model ve tarza, sehpa boyama boyası ile dönüştürebilirsin. Üzerinde desen çalışması, eskitme veya stencil gerçekleştirerek, kullanacağın odaya bambaşka bir atmosfer katabilirsin. Sehpa boyama modellerini uygularken gerekli detaylara dikkat edersen, tarzına en uygun sehpaya kolayca sahip olabilirsin.Sehpa boyama eskitme: Hem çok basit hem de vintage bir görünüme sahip olmanı sağlayan bu model sehpa ile odana rustik bir tarz katabilirsin. Boyama yaptığın alana fırça yardımı ile boyayı sürüp ardından pamuklu bir bez ile silerek eskitme efekti oluşturabilirsin. Bu işlemde silme işlemini yaptığın bezin yumuşak olması çok önemlidir ve işlemi çok bastırmadan gerçekleştirmelisin. Sehpa boyama stencil: Beğendiğin stencil i, boya yaptığın yüzeyin üzerine yerleştirip, istediğin renk ile üzerinden boyama yapabilirsin. Stencili, sehpanın yüzeyinden kaldırdığın zaman karşılaştığın desen görüntüsü ile şık bir sehpa sahibi olabilirsin. Stencili, sehpa boyama desenleri arasından seçerek sehpanı istediğin tarz ve stile döndürebilirsin. Bu kolay ve şık uygulamada dikkat etmen gereken detay, boyama esnasında stencilin oynamasına engel olmak için, maskeleme veya kâğıt bant ile sehpana stencili sabitlemendir.Sehpa boyamada ahşap görüntü: Her stilde kendine yer bulabilen ahşap görüntü için, boyama yapılan yüzeye ahşap desen aparatı kullanarak budak efekti verebilirsin. Materyali her ne olursa olsun, uygulama yapabileceğin ahşap görüntü uygulamasında dikkat etmen gereken ise, aparatı hiç kaldırmadan baskı ile düz şekilde kullanmaktan geçer.

Başarılı sonuçlar için ne gereklidir?

Sehpa boyama da başarılı sonucu elde etmen için, doğru boya ve fırça seçimi yapman çok önemli. Sehpa boyası seçerken ahşap, metal ve her türlü yüzeye uygulanabilen ve asla hava şartlarından etkilenmeyen, kabarma veya çatlama sorunu ile daha sonrasında üzmeyen, boyandığı ilk anki rengini devamlı koruyabilen bir boya tercih etmelisin. İstediğin görüntü ve tarz için, gerekli tüm özellikleri içerisinde barındıran ve boya sonrası vernik gerektirmeyen kaliteli Bi’Boya ürünlerini tercih edebilirsin. Dönüştürmek ve yenilemek istediğin sehpaların için geniş renk kartelasından seçeceğin ahşap boyalarını Bi’Boya güvencesi ile kolayca sipariş verebilirsin. 

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Akrilik Boya Nerelerde Kullanılır?
Boya
2024 Yılının Trend Rengi: Nil Yeşili ve Tonları
Boya
Ahşap Kapı Boyası İle Kapı Boyama Nasıl Yapılır

Toast Message