Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Evdekal süresince evde yapabileceğiniz 9 tadilat fikri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Evdekal süresince evde yapabileceğiniz 9 tadilat fikri

Yayınlanma tarihi: 15.05.2020

2020 yılı, tüm dünyayı Covid19, daha yaygın bilinen adıyla corona virüsüyle tanıştırdı. Kendisi gözle görülmeyecek kadar küçük ama yarattığı etki devasa olan bu virüs, hepimizi evlerimize kapattı. Evdeyiz, güvendeyiz… Ancak malum, sıkılmaya başladık. O halde şimdi tüm kötü düşünceleri arkamızda bırakalım ve bu süreci en verimli şekilde tamamlayabilmeye odaklanalım. Evdeki corona günlerinde uzun zamandır yapmayı planladığın, vakit bulamadığın tadilat önerilerine göz atmaya ne dersin?

Fayanslarını boya!

Yeni fayans almak yerine, temiz ve kuru olduğuna emin olduğun banyo veya mutfak fayanslarının üzerine bir kat astar boya uyguladıktan sonra iki kat yağlıboya sür. Epoksi boya ya da hobi boyası da kullanabilirsin. Son aşamada bir kat cila ile fayanslarını mükemmel hale getirebilirsin.

Sticker ile duvarlarını güzelleştir

Duvar stickerları ile evinin havasını değiştirebilirsin. Kendinden yapışkanlı, uygulaması da son derece kolay olan, çeşitli desenlerdeki sticklerlar ile ister çocuğunun odasını renklendir, istersen evinin herhangi bir duvarında değişikliğe imza at. Bi’Boya sticker modellerşr‘da bir birinden güzel stickerlara göz atarak evinin dekorasyonuna uygun modelleri kolayca seçebilirsin.

Muftak dolaplarını boya

Mutfağı baştan sona yenilemek oldukça maliyetli. Ufak dokunuşlarla yepyeni bir mutfak sahibi olmak hiç zor değil. Dolap kulplarını sökmekle işe başla. Yüzeyi güzelce temizledikten sonra, pürüz kalmaması adına kağıt zımparayla zımparala. Astar boyayı sür ve kurumaya bırak. Bi’Boya’dan seçtiğin ahşap boyayı fırça yardımıyla uygula. Daha dayanıklı olması adına en son aşamada birkaç kat vernik sürebilirsin.

Banyo fayanslarını kolayca yenile

Banyo fayanslarını yenilemek bu süreçte sana iyi gelebilecek bir aktivite olabilir. Kırma, dökme işleri gözünde büyüyorsa, fayans yapıştırıcısı ve zevkine göre seçeceğin yeni fayansları eskilerinin üzerine yapıştırarak banyonu baştan yaratabilirsin.

Eskimiş sandalyeleri boya

Yeni sandalyelere almak yerine, al bir kağıt zımparayı, pürüz kalmayana kadar zımparala. Rulo fırçayla astar boyası sür ve kurumaya bırak. Kuruduktan sonra pürüz kalmışsa tekrar bir zımparalama işleminden geçir ve dilediğin renkte boyayı klasik fırça ya da rulo fırça ile zemine uygula. Tüm mobilyalarını beyaz renge boyayarak hem evinde baharı karşılayabilir hem de county tarza “merhaba” diyebilirsin…

Dolap kulplarını değiştir

Mutfak ve banyo dolap kulplarını daha modern tasarımlarla yenileyebilirsin. Nasıl mı? Bir tornavida ile dikkatlice sök, arkasını çevirip bir metre yardımıyla iki deliğin ortasını ölç ve not al. Bundan sonra tek yapman gereken bu ölçülere uygun olarak satın alacağın kulpları yerine montelemek. İşte hepsi bu kadar.

Kapı kemeriyle salona fark kat

Uygulayacağın kolon ve kirişin ölçüsü al. Ölçülere uygun, hazır halde satılan kemerlerden temin et. Köşe kavislerine denk gelecek şekilde yapıştırıp kurumaya bırak. Ek yerlerine ve köşelere dolgu alçı yap. Zımparalandıktan sonra uygun boya ile boyayabilirsin. Hepsi bu kadar!

Pencerelere file tak

Çocuğunun ya da evcil hayvanının güvenliği için, piyasada kurulumu çok pratik fileler bulunuyor. Bir tornavida ve birkaç vida ise kolayca monte edebileceğin bu fileler sayesinde sevdiklerin artık daha güvende olabilir.

Evinin bir duvarını boya

Evinin bir duvarını farklı renge boya! Önce hangi duvarı boyayacağını belirle. Birbirinden farklı renk seçeneklerine sahip Bi’Boya‘nın silinebilir Kolay Temizlenen Comfort boya seçeneklerine göz at. Beğendiğin ürünü Kalekim güvencesi ile kolayca sipariş et. Boyan hemen evine ulaşsın. Aksesuar ve fırça rulo gibi yardımcı malzemelere de ihtiyacın varsa yine Bi’Boya yardımına koşacaktır. Boya ve malzemeler evine gelir gelmez işleme başlayabilir, hayalindeki duvarlara kavuşabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Banyonuzdaki Seramikleri Yenileyin: Seramik Boyama
Boya
Duvar Boyasında Yeşil Tonları Nasıl Kullanılır?
Boya
Kız Çocuk Odalarının Vazgeçilmezi: Lila Rengi Duvar Boyası

Toast Message