Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Evdeki Çalışma Ortamında Verimliliğini Arttıracak Duvar Boyası Renkleri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Evdeki Çalışma Ortamında Verimliliğini Arttıracak Duvar Boyası Renkleri

Yayınlanma tarihi: 27.03.2020

Corona virüsünün hızla yayılması iş hayatında büyük değişiklikler yaşanmasına sebep oldu. Kimi şirketler ofis ortamında çalışan personellerine evden çalışma alternatifi sağlarken, çalışmak için kafe veya kütüphane gibi kalabalık ortamları tercih eden freelancerlar da ev ortamına yönelmeye başladı. Evden çalışma fikri hemen herkesin hayallerini süslüyor olsa da ev ortamında verimli çalışmak sandığından daha zor olabilir. Komşuların gürültüsü, çocukların bitmek bilmeyen enerjisi, çalışma odasının mutfağa yakınlığı ve en önemlisi ev dekorasyonundaki yanlış seçimler dikkatinin dağılmasına veya rehavete kapılmana yol açabilir. Üretkenliğini arttırmak ve bitirmen gereken işlere odaklanmanı kolaylaştırmak  için duvarlarına küçük bir dokunuş yapmak ister misin? Cevabın evetse işte karşında motivasyonunu arttıracak duvar rengi önerileri… 

Bolluğun ve Bereketin Rengi: Sarı

Yapılan araştırmalar, renklerin insan psikolojisi üzerinde büyük etkiler oluşturabileceğini ortaya koyuyor. Özellikle güneşin rengi olan sarının ve alt tonlarının; enerji tazeleme, mutluluk verme ve rahatlatma gibi etkileri olduğu biliniyor. Bilinçaltına güneşin kudretini çağrıştıran sarı, dostluğun ve iyiliğin rengi olarak da nitelendiriliyor. Sen de daha fazla mutluluk hormonu salgılamak ve yaratıcılığının sınırlarını zorlayarak evden çalışma sürecini daha verimli hale getirmek istiyorsan çalışma odanda sarı rengi değerlendirebilirsin. Duvarlarını çift renkli kullanmak istersen sarıyı gri ile kombinleyerek sofistike bir görüntü elde edebilirsin.  

İlhamını Doğadan Almak İsteyenlere: Yeşil

Yemyeşil doğa manzaraları izlemenin insana verdiği huzuru kim inkar edebilir ki? Çalışma odasında yeşil rengin tonlarını kullanmak kendini güvende hissetmene ve huzur dolu bir atmosfer oluşturmana yardımcı olur. Odaklanma problemi yaşıyor ve dikkatinin çabucak dağıldığını düşünüyorsan çalışma ortamının duvarlarında yeşil rengi kullanabilirsin. Bilinçaltına tabiata sığındığını, sakin ve huzurlu bir ortamda işlerini kolaylıkla hallettiğini anlatmak için yeşil renkli duvarlarına kelebek, yaprak ve ağaç motifli tablolar asabilir, çalışma masanı mor renkli çiçeklerle süsleyebilirsin. 

Tutku ve Hırsın Rengi: Siyah

Daha verimli bir çalışma ortamı oluşturmak için siyah rengin asaletinden faydalanabilirsin. Siyah renk; gücü, ihtirası ve ciddiyeti temsil etmesinin yanında fiziksel olarak da ışığı en az yansıtan renk tonudur. Çalışma odasında siyah rengi kullanarak dikkatini dağıtma ihtimali olan etkenleri karanlığa mahkum edebilir ve böylelikle sadece önündeki işe odaklanabilirsin. Ancak dar ve gün ışığı almayan bir odada çalışıyorsan duvarları siyaha boyamadan önce iki kere düşünmelisin çünkü koyu renkler zaten karanlık olan odaları basık ve boğucu hale getirebilir. 

Otorite ve Sükunet Bir Arada: Mavi

Evden çalışırken gösterdiğin performansın ofisteki performansının dahi önüne geçmesi için mavi rengi değerlendirebilirsin. Sakinliğin, huzurun ve üretkenliğin rengi olarak bilinen mavi; tansiyonu düşürme ve kan akışını yavaşlatma gibi biyolojik etkileriyle dikkat çekiyor. Hem vücuda hem de psikolojiye olan pozitif etkileri sebebiyle okullarda da en sık kullanılan renklerden biri olan maviyi çalışma odanın tüm duvarlarına uygulayabileceğin gibi sadece çalışma masasının arkasındaki duvara da uygulayabilirsin.  

Diğer Yazılara Göz At
Banyonuzdaki Seramikleri Yenileyin: Seramik Boyama
Duvar Boyasında Yeşil Tonları Nasıl Kullanılır?
Kız Çocuk Odalarının Vazgeçilmezi: Lila Rengi Duvar Boyası

Toast Message