Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Evdeki çalışma ortamınıza en uygun duvar renkleri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Evdeki çalışma ortamınıza en uygun duvar renkleri

Yayınlanma tarihi: 29.05.2020

Renklerin insan yaşamı üzerinde görsel etkileri gibi duygusal etkileri olduğu biliniyor. Ruh halini etkileyen renkler, insanı bazen sakinleştirirken bazen daha hareketli olmaya teşvik ediyor. Sıcak renkler daha çok gerginlik yaratırken soğuk renkler ise sakinliği temsil ediyor. Peki çalışma ortamlarında duvar renkleri nasıl olmalı? Çalışma odalarında hangi renkler kullanılırsa daha verimli sonuçlar elde edilir? Başarıyı artıran duvar renkleri arasında mavi, yeşil, sarı ve eflatun başı çekiyor. Şimdi bu renklerin çalışma ortamına katkısının neler olduğuna bakalım.

Mavi tonlarıyla üretkenliğin artsın

Özgürlüğün rengi olan mavinin üretkenliği artırdığınız biliyor musun? Çalışma odası için alternatif duvar renkleri arayışı içerisindeysen mavi ve tonlarının sakinleştirici özelliğinden yararlanabilirsin. Fakat soluk ve gökyüzü mavisinden ziyade mavinin daha canlı tonlarını hatta turkuazı tercih edebilirsin. Maviyi kullanırken tek bir ton yerine birkaç farklı tonu tercih edebilirsin. Dilersen tüm oda yerine sadece çalışma masasının bulunduğu duvarda mavi kullanabilirsin.

Çalışırken enerji kalmak için sarının gücünden yararlan

Çalışma odan için kullanabileceğin duvar renkleri içerisinde sarı da iyi bir seçenek. Sarı enerjiyi artırması açısından Sarı ışığın ve güneşin rengi olduğu için dikkat çekiyor. Fakat sarı renk, tıpkı mavi gibi tek başına kullanım için uygun olmayabiliyor. Sarı ile birlikte siyah ve gri renkleri de kullanabilirsin. Özellikle yoğunlaşma konusunda zorluk yaşayanlardansan renk tercihlerinden birini siyahtan yana kullanabilirsin. Çünkü siyah yoğunlaşmayı kolaylaştırır. Fakat tek başına kullanıldığında uykuyu tetikleyebiliyor. Siyahın bu olumsuz etkisini kırmak için siyah ve sarı kombinasyona sahip duvar renkleri çalışma odası için sıklıkla öneriliyor. Siyah kullanmak istemezsen sarı ile griyi kombinleyerek kullanarak aynı etkiyi yaratabilirsin. 

Dikkat dağınıklığına mor ile son ver

Her ne kadar uykuya rahat geçişi sağlayan bir renk olarak bilinse de doğru mor tonu ile çalışma sırasında dikkat dağınıklığını engelleyebilirsin. Mor ve tonları sanatsal kabiliyetin yanı sıra üretkenliğe büyük katkı sağlıyor. Mor, problem çözme kabiliyetini artırıyor. Mor duvar renkleri için alternatif arayışındaysan kırmızı ya da bordoyu değerlendirebilirsin. Eflatun da iyi bir seçenek olabiliyor. Fakat kırmızı, mor ve bordo sıcak tonlar olduğu için dozunda kullanılmalı. Zıt renklerle dengeyi sağlayabilirsin veya renklerin açık tonlarını kullanmaya özen gösterebilirsin. Tercihini eflatundan yana yapacaksan çok açık tonunu kullanarak tüm odaya aynı rengi uygulayabilirsin.

Kahverengi ile detayları yakala

Ciddiyeti simgeleyen kahverengi zihni sandığından daha çok etkiliyor. Hızlı fakat detayları yakalayabileceğin bir çalışma ortamında öncelik vermen gereken renklerin başında kahverengi geliyor. Planlı ve düzenli bir çalışma prensibi oluşturan kişiler genellikle kahve tonlarında duvar renkleri tercih ediyor. Kahve tonlarında duvar renkleri olan bir çalışma odasında duygularından arınarak sadece çalışmaya odaklanabilirsin.Sen de çalışma odan için uygun duvar renkleri arıyorsan beğendiğin renk tonunu Bi’Boya üzerinden hemen sipariş edebilirsin. 

Diğer Yazılara Göz At
Banyonuzdaki Seramikleri Yenileyin: Seramik Boyama
Duvar Boyasında Yeşil Tonları Nasıl Kullanılır?
Kız Çocuk Odalarının Vazgeçilmezi: Lila Rengi Duvar Boyası

Toast Message