Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Evini aydınlatacak 8 beyaz boya rengi
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Evini aydınlatacak 8 beyaz boya rengi

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

“Ne kadar ferah, muhteşem bir hissiyat, içim açıldı” dediğin anları düşün. Temizlik, aydınlık, masumiyet, uzlaşmacı tavır, canlandırıcı etki… Bunların hepsi zengin beyazın bize hissettirdiği duygulardır. Beyaz renk hayal kurma isteği uyandırır. Çünkü düşlerinde beyaz varken istediğin gibi çizer, boyar ve rengarenk fonlar oluşturabilirsin. Aynı zamanda soğukkanlı ve insana kendini güvende hissettiren bir tarafı da vardır.Aydınlatma etkisi ile birçok alanda kullanabilirsin. Beyaz boya rengi ışığı yansıttığı için ev içinde kullanırken gün ışığının gelme yönü veya kullanacağın aydınlatma ışığının rengi, beyaz tonunun değişmesine neden olabilir. Beyaz boya renklerinin küçük ve dar alanları geniş göstermek gibi bir özelliği vardır. Bu, ferahlatıcı etkisi nedeniyle olur. Bir çok renk mobilya ve aksesuarı beyaz ve beyaz tonlarındaki duvarlar ile kolayca kombine edebilirsin. Aynı zamanda tavan, kapı, kapı kolları da beyazın efsane tonları ile hayat bulabilir.

Beyaz: Sıcak beyaz, soğuk beyaz

Beyaz renk tonlarını seçerken soğuk veya sıcak alt tonlarına bakabilirsin. Muhteşem sıcak sarı tonlarını hissettiğin beyaz tonları ile daha sıcak bir ortam elde edebilirsin. Biraz daha soğuk ve keskin olsun dersen, mavi ve gri alt tonları ile tamamlanan beyaz rengin aydınlatmasından faydalanabilirsin. Bu tonu güneye bakan bir oda da tercih etmen yansıma ile harika bir etki yaratmana yardım edebilir. Sadece beyazın, hastane efektinden uzaklaşması, sıcak veya soğuk beyaz tonlarını kullanman ile gerçekleşebilir.

Kiraz çiçeği mi?

Evet. Beyaz kiraz çiçeği tonu altta krem tonu olan kadifemsi bir yumuşaklık yaratıyor. Dinlenmek için kullandığın odada pozitif enerji toplamana yardımcı olabilir.

Bir beyaz tonu olan yeşil buz beyazı

İsmindebuz beyazı geçmesi seni yanıltmasın. Yeşil alt tonun vurgulandığı bu renk rahatlık, güven ve huzur dolu ortamları aydınlatmak için muhteşem bir seçenek sunuyor.

Gül tozu rengini hiç denedin mi?

Çok açık pembe güllerin beyaz ile buluşmasını düşündüğünde gözünde canlanan o renk. Aydınlatması sımsıcak, çocuk odasında görmeyi isteyeceğin bir renk.

Kuartz muhteşem bir beyaz!

Beyaz kuartzipek mat renk, doğada nadir bulunan füme ve duman renkli kuvars taşını andırır. Beyaz kuartz boyanın aydınlatması ile duvara asacağın siyah tablolar harika bir ambiyans oluşturabilir.

Ayışığının büyüleyici etkisi

Açık gökyüzünde yaz akşamlarında ayın renginde gördüğün, sıcak ışık ile aydınlatan tonları ayışığı renginde bulabilirsin. Beyaz değil, pembe değil, sarı değil. Dekorasyonda kullandığın renkler daha çok hangisi ise onun yansımasını görebilirsin.

Kahverengi dinlenme odası takımına uygun: Dağ grisi

Koyu kahve tonlarında bir oturma odası takımına sahipsen, duvarlarında takımını tamamlayacak beyaz dağ grisi rengini kullanabilirsin. Soğuk alt tonun belirgin olduğu bu ton harika bir uyum yakalamana yardım edebilir.

Pamuk gibi beyaz

Pamuğun ham hali gibi pamuk rengini balkon, banyo gibi farklı alanlarda iç ve dış alanlarda gönül rahatlığıyla kullanabilirsin. Beyazı güvenle kullanabileceğin evini aydınlatan beyaz renk tonlarına ulaşmak için Bi’Boya‘yı ziyaret edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Banyonuzdaki Seramikleri Yenileyin: Seramik Boyama
Boya
Duvar Boyasında Yeşil Tonları Nasıl Kullanılır?
Boya
Kız Çocuk Odalarının Vazgeçilmezi: Lila Rengi Duvar Boyası

Toast Message