Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Evini boyarken eğlenmeni de sağlayacak öneriler
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Evini boyarken eğlenmeni de sağlayacak öneriler

Yayınlanma tarihi: 21.03.2020

Evinin renkleri dünyanı da renklendirir. Renklerin, özellikle ruh hâline etkileri de düşünüldüğünde belki de yapman gereken bir sanatçı edasıyla fırçayı eline alıp hem eskimiş duvarlarını hem de kendini memnun etmektir. Evet, belki bir an önce duvar boyamaya başlamak için sen de heveslisin. Ancak bunu yapmadan önce, sana zaman kazandıracak birkaç temel boyacılık bilgisinden haberdar olman işini de oldukça kolaylaştıracaktır. O zaman birlikte hazırlanmaya ne dersin?

İlk adımlar

Tüm aksesuarları duvardan çıkar,Mobilya, ev aletleri ve diğer eşyaları saklamak için bir yer bul,Çalışmaya başladığında dökülenlerin ve sıçrayanların etrafı kirletmesini önlemek için bir bez veya plastik muşamba ser.

Sıra boyanacak duvarda

Duvarının yüzeyini temizle,Bir kova astara ihtiyacın olacak,Astarı sür ve kurumasını bekle.

Doğru Boyayı Seç!

Boya seçeceğin zaman, önünde birçok seçeneğin olduğunu göreceksin. Sadece rengi değil, aynı zamanda duvar için istediğin doku ve bitişi de göz önünde bulundurmalısın. Örneğin pastel renkler oturma odasını aydınlatmak için kullanılabilirken, koyu gölgeler mutfak gibi ortak alanlara boyut hissi katacaklardır.

Renklendirme zamanı

Duvarının ilk kat boyasını uygula,Ek kat uygula,Boyanın gece boyunca kurumasını bekle.

Eğlenceli Duvar Boyama Fikirleri

Ombre duvarlarıOmbre bugünlerde her yerde var. Ünlü saç stillerinde, tırnak sanatında, pistte ve tabii ki, iç tasarımda karşına çıkabilir. Neden duvarların için de güzel bir fikir olmasın ki? Desenli baskı ruloları kullanEğlenceli desenlerle duvarlarına hayat kat! Hatta bu aktiviteyi çocuğunla birlikte yaparak keyifli vakit geçirebilirsin. Çizgili duvarlarDikey şeritler yükseklik hissi yaratır. Küçük stüdyo dairen de büyüklük illüzyonunundan faydalanmak için uygun bir alan, değil mi? Chevron deseniChevron/ zigzag deseni de aykırılığı sevenler için çizgilere güzel bir alternatiftir ve evinde eğlenceli, cesur bir görünüm yaratabilir. Balıksırtı desenBalıksırtı desen, adını biraz balık kemiklerine benzeyen ringadan alır. Bir chevron deseninden biraz daha karmaşıktır. Bu sayede renk ve mekanla daha fazla oynayabilirsin. Sevimli puantiyelerSevimli minik ya da büyük puantiyeler romantikliği sevenler için güzel bir seçenek olacaktır. Mat arka planlar üzerinde parlak boyaYukarıda saydığımız  desenleri seviyorsun, ama daha ince bir tasarım mı istiyorsun? Mat bir arka plan üzerinde parlak boyalar kullanmayı deneyebilirsin. Aksan duvarlarOdandaki her duvarı aynı renkte boyamak zorunda değilsin. Dikkat çekmek istediğin belirli noktalarda renk ve desen konusunda çeşitllikler yapabilirsin.Fikirler aklına yattı, fakat alacağın boyanın markasından emin değilsen tarzını duvarlara yansıtacak renkleri Bi’boya‘da  bulabilirsin.  Üstelik Bİ’BOYA’da siparişin aynı gün kargoda ve artan yada açılmamış boya kutunu ücretsiz iade etme imkânın da var.

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Banyonuzdaki Seramikleri Yenileyin: Seramik Boyama
Boya
Duvar Boyasında Yeşil Tonları Nasıl Kullanılır?
Boya
Kız Çocuk Odalarının Vazgeçilmezi: Lila Rengi Duvar Boyası

Toast Message