Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Kaç çeşit duvar boyası var?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Kaç çeşit duvar boyası var?

Yayınlanma tarihi: 19.03.2020

Evinizin enerjisini değiştirmek ya da evinizi dekore etmek için yapacağınız en kolay yöntem; duvarları boyamaktır. Sadece dekore etmek için değil duvarları korumak için ve izole etmek için de boya önemli bir koruyucu göreve sahip. Duvar boyası, kullanacağın alana ve çözücülerine göre sınıflandırılır.

Su bazlı boya mı sentetik boya mı?

Kokusuz olması nedeni ile tercih edebileceğin su bazlı boyalar ayrıca iklim değişiklikleri neden olan kirleticilerle de reaksiyona girmez. Kolay uygulaması ile nefes alabilen ve uzun süre kullanabileceğin bir yüzeye sahip olabilirsin. Su bazlı duvar boyası kullanırken nemli ve sentetik fırça tercih etmelisin. Normal fırça kullanmak boyanın çabuk kurumasına neden olur. Rulo ya da fırçayı ilk önce nemlendirmek boyayı daha iyi yaymana ve kolay bir şekilde uygulamana da yardımcı olacak. Sentetik boyalar; kimyasal maddelerle inceltilebilen boyalar olduğu için rahatsız edici bir kokuya sahiptir. Ayrıca daha profesyonel ellerin yardımına ihtiyaç duyabilirsin.

Senin iç cephe boya seçimin hangisi?

Duvar boyası seçimi öncesinde dikkat etmen gereken nokta, boyaların özellikleri. Peki duvar boyası çeşitleri nelerdir dediğini duyar gibiyiz. İşte yanıtları…Astar boyası: Uygulayacağın boyanın duvara daha iyi tutunmasını sağlamak için kullanmalısın. Duvar boyası öncesinde duvara uygulaman gerekir.Akrilik boya: Plastik boya olarak bilinen akrilik boya su bazlıdır. Bu nedenle uygulama aşamasında zorluk çekmeyeceğin boyalardan. Tabiki bir de diğer duvar boyası çeşitleri arasında daha az kokuya sahip olduğunu da söylemeden geçmeyelim.Yağlı boya: Hızlı bir şekilde kuruyan bu boya parlak bir yapıya sahip. Eğer duvarlarımda parlaklık ve canlılık olsun diyorsan yağlı boyalar tam sana göre. Ancak duvar boyası olarak kullanımı az. Bunun nedeni ise solvent bazlı olması. Yani ağır bir kokuya sahip olmasıdır.Plastik boya: Yağlı boyanın aksine solvent içermez. Su ile inceltme sağlayabileceğin plastik boyalarda koku oranı çok azdır. Ayrıca duvarlarında dekoratif, temiz ve mat bir görüntü yakalamana da yardımcı olacaktır. Bi’Renk ustası ile renklendirebilir ve Renk Bankası’nın binlerce rengini istediğin tonlarda üretebilirsin.  

Dış cepheleri de güzelleştir

Silikonlu dış cephe boyaları, yüksek su itici özelliğine sahip olduğu için dış cephe duvar boyası olarak tercih etmen gereken boyadır. Havalar her zaman yağışlı olmaz, güneş ışınlarının da boyayı deforme etme olasılığı var. Bi’Boya’nın silikonlu dış cephe boyaları ile güneş ışınlarında deforme olma ve renk değişimi gibi kötü sonuçlarla karşılaşmazsın. Alkali direnci yüksek olması nedeni ile nem ve rutubete karşı da dayanıklıdır. Duvar boyası modelleri arasından seçeceğin silikonlu dış cephe boyaları, içerisindeki silikon sayesinde yüzeyin nefes almasını sağlayarak nem birikiminin iç ve dış cephelere zarar vermesini engeller. Şık,modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar boyası renkleri için biboya.com.tr yi ziyaret edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Boya Lekelerinden Kurtulun: Su Bazlı Boya Nasıl Çıkar?
Boya
Ahşap Kapı Boyama Nasıl Yapılır?
Boya
Ahşap Kapı Boyası İle Kapı Boyama Nasıl Yapılır?

Toast Message