Mutfak dolaplarının boyanmasında dikkat edilecek noktalar
Yayınlanma tarihi: 7.05.2020
Evin hareketli ve fazla zaman geçirilen kısmı neresidir? Tabii ki mutfaklar… Bu hareketli mekanlarda yenilenmek için pek çok yol vardır. Yeni bir obje alır koyar ya da sürekli kullandığın aletleri değiştirerek ufak tefek farklılıklar yaratırsın. Belki mutfak dolaplarının rengi canlılığını yitirmiş ya da seni sıkmaya başlamış olabilir. Mutfak dolabının rengini değiştirerek yepyeni bir mutfağa sahip olabilirsin. Bu değişim ekonomik bir çözümdür aynı zamanda. Mutfak dolabı boyama konusunda işini kolaylaştıracak tüm ayrıntılar bu yazıda, cesaret ise sende! Haydi, mutfak dolabı boyaması için kolları sıva!
Mutfak dolabı boyamayı kolaylaştıracak ürünler…
Her iş sistem gerektirir. Doğru sistemi uyguluyorsan zor da olsa müthiş keyif alırsın. Mutfak dolabı boyama ise konu, önce rengine karar vererek başlarsın. Küçük alanlarda açık renkler ferah görünüme kapı açar. Tezgah üstünde kullanacağın her objenin bir tablodan fırlamış gibi görünmesini sağlar. Modern mutfakta vintage tasarım yakalamak için renklerle ya da dolap kulplarıyla oynayabilirsin. Koyu renkler çoğunlukla mekanı daraltsa da farklı ve kararlı bir kişilik kazandırabilir. Yalnız çok iyi düşünmekte, gerçekçi beklentiler içine girmekte fayda var. Kullanacağın mutfak dolabı boyama rengini seçtikten sonra hangi malzemelere ihtiyaç duyacağını belirlemelisin. Bu liste işini kolaylaştıracaktır: Su bazlı mutfak dolabı boyama boyası Koruyucu örtü Maskeleme bandı Parmak rulo fırça Zımpara
Şimdi mutfak dolabı boyama teknikleri ile uzmanlaşmaya hazır mısın?
Önce dolap kapaklarını temizleyerek başlıyorsun. Boyanacak zemin yağdan, kirden, tozdan iyice arındırılmış olmalı. Yoksa zeminde kabarcıklar ve pürüzler oluşur.Sildikten sonra menteşelerini ve kulplarını çıkartıyor, koruyucu örtü ile kapladığın alana yatırıyorsun.Dolap kapaklarında kusurlu yerleri macunla onarıp kuruduktan sonra macunlu kısmını zımpara ile geçebilirsin. İnce bir zımpara yardımıyla aşınmış olan tüm kısımları düzleştirmek mümkün. Özel melamin kaplama ya da parlak yüzeyli ise zımparaya gerek kalmaz.
Unutma, boya yapmak bir terapidir!
Fırçanın boyaya doyup istediğin zeminle buluşması müthiş dinlendiricidir. Hazırsan mutfak dolabı boyama işlemine başka bir deyişle terapiye başlayabilirsin.
Unutma, boya yapmak bir terapidir!
Boyanmasını istemediğin yüzeyleri ve cam kısımlarını maskeleme bandı ile kaplayıp yanlışlıkla boyamaktan korumuş olursun. Mutfak dolabı boyama işine önce çekmeceler ya da dolap kapaklarının iç yüzlerinden başlamalısın. Küçük fırçalar ya da parmak rulo işini kolaylaştıracaktır. Bir kat sürdükten sonra biraz sabır gösterip boyanın iyice kurumasını beklemelisin. Kuruduktan sonra sürülen ikinci kat boya dolap rengini tam anlamıyla gösterecektir. Eğer tek renk yerine desenli bir uygulama tercih ediyorsan maskeleme bandı kullanarak geometrik desenler oluşturabilirsin. Her bir bölümü farklı renklendirebilir minik desenlerle hareket katabilirsin. Boya iyice kuruduktan sonra maskeleme bandını dikkatlice çıkarırsan istediğin sonuca ulaşırsın. En az 24 saat kurumasını beklemelisin. Boyadığın dolap kapakları ve çekmeceleri yerlerine taktıktan sonra yenilenen mutfağında keyifle kahveni içebilirsin.
Unutma, boya yapmak bir terapidir!
Elinde kaliteli bir boya ve kaliteli malzemeler varsa mutfak dolabı boyama kolayca eğlenceye dönüşecektir. Eğer kaç kutu boya alacağına karar veremediysen dilediğin kadar boyayı Bi’Boya‘dan temin edebilir, fazla gelen boyayı kolayca iade edebilirsin.