Pencere çerçevelerini nasıl boyamalısın?
Yayınlanma tarihi: 28.09.2020
Pencere çerçevelerin hayalindeki gibi görünmüyor mu? Evinde değişim rüzgarları estirmenin kolay ve keyifli bir yolunu mu arıyorsun? Pencere çerçevelerini kendi emeğinle ev dekorasyonuna uygun bir renge mi boyamak istiyorsun? Eğer bu gibi sorulara cevabın koskoca bir evet ise, pencere çerçevesi boyama rehberi tam sana göre! Dilersen pencere çerçevesi boyama işleminintüm detaylarını birlikte inceleyelim.
Değiştirme, boya!
Pencere çerçevesi değiştirmek oldukça zahmetli bir süreç. Bu zahmetli tadilat sürecine katlanmak yerine, bir kendin yap projesi olarak pencere çerçevesi boyama işlemini gerçekleştirebilirsin. Ekonomik ve hızlı bir süreç olan pencere çerçevesi boyama işlemiyle ev dekorasyonuna kendi yorumunu katabilirsin. Pencere çerçevesi boyama yaparak pencerelerine yepyeni bir görünüm kazandırabilirsin. Yaşam alanını kendi emeğinle güzelleştirerek tasarruf etmeye karar verdiysen, pencere çerçevelerine en çok hangi rengin yakışacağını düşünmeye başlayabilirsin. Pencere çerçevelerini boyamak için su bazlı boyaları tercih edebilirsin.
Plastik pencere çerçevesi nasıl boyanır?
Plastik pencere çerçevesi boyama işlemini yapmak ahşap çerçevelere göre daha basittir çünkü hazırlık süreci daha kısadır. Plastik pencere çerçevesi boyamak için öncelikle, nemli bir bez yardımıyla yüzeyi boyama işlemine hazırlamalısın. Boya bulaşma ihtimali olan yerleri maskeleme bandıyla kapladıktan sonra boyayı önce yatay, daha sonra dik yüzeylere uygulamalısın. Plastik yüzeylerde boyanın kuruması ahşap yüzeylere göre daha uzun sürecektir. Boya kuruduktan sonra eserini zevkle izleyebilirsin.
Tüm püf noktalarıyla: Ahşap pencere çerçevesi boyama nasıl yapılır?
Dış cephe pencere çerçevesi boyama işleminde, boyanın kuruması için zamana ihtiyaç duyacağın için öncelikle hava durumunu kontrol etmeni tavsiye ediyoruz. Zira yağmurlu bir günde dış cepheye harcayacağın tüm emek boşa gidebilir. Dış cephede çalışmayacaksan veya hava durumunu kontrol ettiysen ve rulo, fırça, maskeleme bandı, zımpara ve merdiven gibi genel boya badana malzemelerin hazırsa, aşağıdaki adımları titizlikle takip ederek mükemmel boyanmış pencere çerçeveleri elde edebilirsin.
Tüm püf noktalarıyla: Ahşap pencere çerçevesi boyama nasıl yapılır?
Tüm boya badana işlemlerinde olduğu gibi pencere çerçevesi boyarken de öncelikle yüzeyi boyama işlemine hazır hale getirmelisin. Ahşap yüzeydeki çatlak, çentik ve delikleri doldurmalı; pürüzlü yüzeyleri zımparalamalısın. Eğer ahşap çerçeve daha önce boyanmış ise eski boyayı boya sökücü veya sıcak hava tabancası gibi materyallerle uzaklaştırabilirsin. Zımparalama işleminin ardından yüzeyde biriken tozu nemli bir bez veya sünger yardımıyla temizledikten sonra; astarlama aşamasına geçebilirsin. Bu aşamaya geldiğinde, tüm pencere kilitlerini, kollarını ve vidalarını söktüğünden emin olmalısın.Kazara pencere camını ve duvarları boyamaktan korunmak için çerçevenin etrafına maskeleme bandı yerleştirebilirsin. Artık ahşap pencere çerçevesi boyama işlemi için hazırsın! Boyama işlemine yatay parçalardan başlamalı, dikey parçaları sonraya bırakmalısın. Çerçeveleri boyadıktan sonra pervaz ve denizlikleri boyamaya geçebilirsin.Pencere çerçevesi ve denizlik gibi bölümleri en az iki kat boyamanı tavsiye ediyoruz. Boya katmanlarının güzelce kuruması için her katı boyadıktan sonra en az 24 saat boyunca boyanın kurumasını beklemelisin. Bu süre hava sıcaklığına ve kullandığın boya tipine göre değişiklik gösterebilir.
Tüm püf noktalarıyla: Ahşap pencere çerçevesi boyama nasıl yapılır?
Ahşap pencere çerçevesi boyama işlemi için ihtiyacın olan tüm malzemeleri Bi’Boya‘dan temin edebilirsin.