Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Stencil ile duvarları eğlenceli hale getirmek için öneriler
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Stencil ile duvarları eğlenceli hale getirmek için öneriler

Yayınlanma tarihi: 30.05.2020

Kelime anlamı şablon olan stencil, dekorasyon uygulamalarında popüler olan bir uygulamadır. Farklı stillere göre pek çok stencil desen seçeneğinden yararlanabilirsin. Stencil boyama teknikleri ile dekorasyonuna farklı bir hava kazandırmak için bazı püf noktalara dikkat edebilirsin.

Klasik stiller için göz alıcı duvarlar

Geleneksel ve öncül dekorasyon stilleri için mobilya ve aksesuarlarda olduğu gibi duvar tasarımında da işlemeli detaylar ön planda. Stencil boyama teknikleri ile klasik dekorasyonlara göz alıcı ve çarpıcı bir hava kazandırabilirsin. İşlemeli ya da oymalı detayların bulunduğu şablonları duvarına yerleştirerek gümüş ya da altın detaylı boya seçenekleri ile uygulayabilirsin. Geleneksel dekorasyonlar, metalik detaylarla etkili bir şekilde vurgulanabilir. Metalik boya seçenekleri, aynı zamanda yaşam alanına ışıltı kazandıran bir seçenektir. Stencil boyama uygulamalarında kumlu ya da simli boya seçeneklerinden yararlanarak farklı bir dekoratif dokunuş da yapabilirsin.

Stencil boyama ile sanatsal dokunuşlar yaratabilirsin

Stencil boyama teknikleri yaşam alanlarında sanatsal esintiler yaratmak isteyen kullanıcılar için idealdir. Sanatsal figürleri içeren şablonları duvarlarında kullanarak mekana sıra dışı bir hava kazandırabilirsin. Böylece art deco stilini seçtiğin yaşam alanlarına kolaylıkla uyarlayabilirsin. Heykel gibi ünlü sanat eserlerini içeren stencil modellerini dilediğin renklerde boyadığın duvarlara uygulayabilirsin. Yatay ve dikey çizgiler gibi soyut figürlerle de duvar dekorasyonunu tamamlayabilirsin. Renk blokları yarattığın duvarların ile pop art stilini yaşam alanlarına taşıyabilirsin. Duvar aksesuarlarınla kontrast yaratacak renk seçimleri ile stenci boyama uygulamalarını çarpıcı hale getirebilirsin.

Nostaljik dekorasyon stillerine adım atabilirsin

Yaşam alanlarında nostaljik bir dokunuş elde etmek istiyorsan dantel detaylarını içeren stencil modellerini kullanabilirsin. Yatak odası, antre ve salon gibi yaşam alanları için dantel yansımaları hoş bir seçenektir. Yaşam alanlarında ahşap mobilyalara yer vererek bu dantel uygulamalarını şık bir şekilde vurgulayabilirsin. Duvar dekorasyonunda tek bir renk kullanmak yerine birbiriyle uyumlu tonları bir arada değerlendirerek harika bir duvar dekorasyonu yapabilirsin. Koyu tonlardan açık tonlara doğru dantel detaylarını sıralayabilirsin. Stencil boyama yaparken stencil tekniğine uygun yapıştırıcılar kullanmak bu uygulamanın püf noktasıdır. Boya kuruduktan sonra şablonu çıkararak şık duvar dekorasyonunun keyfini çıkarabilirsin. 

Modern yaşam alanları tasarlayabilirsin

Modern dekorasyon uygulamalarında stencil boyama tekniklerinden yararlanarak hoş dokunuşlar yaratabilirsin. Modern ve minimal stiller için geometrik desenler zamansız bir popülerliğe sahiptir. Üçgen ve kare gibi detayların bulunduğu stencil seçeneklerini duvar dekorasyonunda değerlendirebilirsin. Sade dekorasyon tarzlarında pastel tonlara ağırlık verilir. Duvar dekorasyonun için mavi, yeşil ve mor gibi renklerin pastel alternatiflerini bir arada kullanarak şık bir uygulama yapabilirsin. Tercihine göre krem tonlarına ağırlık vererek modern stilleri kolaylıkla yakalayabilirsin. Bi’Boya’nın geniş ürün yelpazesine sahip stencil şablon ve Su Bazlı Parlak Boya seçeneklerinden faydalanabilir ve işe hayal gücünü de ekleyerek etkileyici stencil boyama uygulamaları yapabilirsin. Ücretsiz olarak gönderilen renk deneme kartı ile dekorasyon stiline uygun renkleri kolaylıkla keşfedebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Banyonuzdaki Seramikleri Yenileyin: Seramik Boyama
Boya
Duvar Boyasında Yeşil Tonları Nasıl Kullanılır?
Boya
Kız Çocuk Odalarının Vazgeçilmezi: Lila Rengi Duvar Boyası

Toast Message