Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
3 Boyutlu Tavan Duvar Kağıtları ile Dekorasyon
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

3 Boyutlu Tavan Duvar Kağıtları ile Dekorasyon

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

Dekorasyonu neden yaparız ya da yapmaya ihtiyaç duyarız? Dekorasyon; bir mekanı dizayn etme, süsleme sanatı olarak açıklanabilir. İnsanlık, tarihi boyunca kendini ifade etmenin çeşitli yollarını denemiştir. Buna ise yaşadıkları mekan ile başlamışlardır. Mağara çizimlerinden tutun da ihtişamlı duvar resimleri olan fresklere kadar bir şeyleri anlatma, aktarma ihtiyacı duyulmuştur. Michelangelo’nun ünlü fresklerinden biri olan Adem’in Yaratılışı eserini duymuşsundur ya da kesinlikle görmüşsündür veya Raffaello’nun Atina Okulu eserini… Bu eserler duvar süsleme sanatının en iyi örneklerinden birkaçını oluşturuyor. Duvar süsleme sanatının en uç örneklerini oluşturan bu eserlerin dışında tarihten başka örnek verecek olursak da Uygurlar döneminde evlerin duvarlarına o dönemin şartlarına uygun süslemeler yapıldığını da biliyoruz. Toplumlar, tarihler değişse de değişmeyen tek şey olsa gerek o da insanın almak istediği estetik zevk. Günümüzde gelişen teknolojinin de etkisiyle o uzun süren çalışmalar sonucu duvar boyama sanatını evlerimizde görmek artık çok kolay. Duvar kağıtları ile bunu kolaylıkla yapabiliyoruz. Peki ya ev dekorasyonunda genelde ikinci planda kalan tavanlar… Şüphesiz son yılların en büyük trendlerinden biri. Günümüz teknolojisi ile tavan duvar kağıdı modellerini 3 boyutlu kullanarak evine, iş yerine, cafene bambaşka bir hava katabilir, kendini çok iyi bir şekilde ifade edebilirsin.

Tavan duvar kağıdı seçerken renklere dikkati

Tavanının dekorasyonunu daha çok eşyalar ve duvar boyasıyla uyum içinde olmasını isterim, dersen bunun için 3 boyutlu sade ama estetik duvar kağıtları kullanabileceğin gibi doğayla da uyumlu olmasını dilersen yine eşyalar ve duvar boyasına uygun olarak çiçek ya da çiçeklerin bulunduğu tavan duvar kağıtlarını da seçebilirsin.

Tavan duvar kağıdı ile saray ihtişamını yaşa

Ben klasik dekorasyon seviyorum, bulunduğum mekan saray gibi olmalı; diyorsan hoşuna gidecek pek çok 3 boyutlu duvar kağıdı da seni bekliyor demektir. Mekanda ihtişamlı sarı tonlar ağırlıklı ise buna uygun olarak derinliğe ve pek çok farklı çeşide sahip duvar kağıdını tavanına uygulayabilirsin. İhtişamlı sarı tonların ağırlıklı olduğu ortama zevkine uygun tavan duvar kağıdı seçimini yaparken dikkat etmen gereken bir detay da şu; özellikle tavanı yüksek bir mekana sahipsen duvar kağıdı seçimini onu iyi bir şekilde tamamlayacak avizeyle de bütünleştirmen dekorasyonu kusursuzlaştırmana yardımcı olacaktır.

Doğaseverler için tavan duvar kağıdı seçenekleri

Maviyle aran nasıldır, ya da yeşille? Maviyi daha çok severim denize bayılırım dersen dalga sesini, deniz canlılarını hissedebileceğin bir mekana sahip olabilirsin. Tavana yaptıracağın 3 boyutlu tavan duvar kağıdı gökyüzü ve deniz dekorasyonları ile kendini deniz canlılarının arasında hissedebilir, verdiği huzuru konuklarının da faydalanmasını sağlayabilirsin. Yeşili severim dağayla içi içe olmadan yapamam dersen de müthiş doğa manzaralı 3 boyutlu duvar kağıtları ile dekorasyonunu yaparak doğanın sesini her an kulaklarında hissedebilirsin.

Evrenin merkezine yolculuğa hazır mısın?

Astronomiyle aram iyidir. Gezegenler, yıldızlar, galaksilere kısacası evrene ilgim var, diyorsan evrenin merkezinde neden olmayasın ki? Yıldızların altında olmak hoşuna gidiyorsa bunu devamlı hale getirebilirsin. Mekanın dekorasyonunu bu yönde dizayn ederek müthiş bir derinlik ile sonsuz hayallere dalabilirsin. Peki tavan duvar kağıdı nasıl yapılır? Yukarıda bazı örnekleri verilen 3 boyutlu tavan duvar kağıtlarından zevkine uygun olanı seçtikten sonra tavanına seçtiğin modeli parça parça yapıştırarak tamamlayabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?

Toast Message