Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
4 adımda betondan saksı yapımı
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

4 adımda betondan saksı yapımı

Yayınlanma tarihi: 27.02.2020

Dekorasyon tasarımlarının bireyselliği ve benzersizliğinin ortaya çıkması ile kendin yap projeleri gün geçtikçe popülerleşiyor. Gelişen dünyanın modern ve minimal tasarımları, doğal unsurların iç mekan yansımaları ile bir ahenk oluşturuyor. Minimal dekorasyonun olmazsa olmazı beton, kendin yap projeleri sayesinde iç tasarımlarda yer buluyor. İşte, tasarımın güncel yansımalarına dekorasyonunda yer verebileceğin beton saksı yapımının 4 adımı…

Betondan saksı malzemeleri nelerdir?

İlk olarak, ellerini korumak için bir çift eldivene ihtiyacın var. betondan saksı kalıbı içinse plastik şişeler ve karton kullanabilirsin. Beton veya çimento, kum ve su ise betondan saksı yapılışı için olmazsa olmaz diğer malzemeler. Kova, betonu karıştırmak için bir çubuk, maket bıçağı, kalem, makas ve bant da kolaylıkla edinebileceğin diğer gerekenler.

Betondan saksı nasıl yapılır?

Gerekli kapları hazırla: Plastik şişenin alt kısmını istediğin ölçüde kesmelisin. Kestiğin şişeyi, karton parçası üzerine baş aşağı yerleştirmeli ve bir kalem kullanarak dairenin kenarını çizmelisin. Çizdiğin dairenin içine 1.5 cm daha küçük bir daire çizerek makasla kartondan kesmeli ve kesilen plastik şişenin uzunluğunu ölçmelisin. Kestiğin plastik şişenin uzunluğundan 1,5 cm daha kısa olacak biçimde uzun bir şeridi kartondan kesmelisin. Uzun şeridi ilk karton oyuğun etrafına sarmalı, sararken ve sardıktan sonra bant kullanmalısın. Karton kabın tabanını da bantla sarmayı ihmal etmemelisin.Karışımı elde et: betondan saksı yapmak için bu aşamada yapman gereken tek şey, betonu su ile karıştırmak. Çok fazla su eklememeye ve karışımı kalın tutmaya özen göstermelisin. Unutma ki daha az su, karışımın tamamen kuruması için gereken daha az zaman demektir. Eğer çimento kullanıyorsan; bir parça çimento ve üç parça kumu ölçerek karıştırabilirsin. Karışıma az miktarda su dökmeli ve iyice karıştığından emin olmalısın. Hazırladığın karışımın çok yoğun olması durumunda betondan saksı yapımı için bu aşamada biraz su ekleyebilirsin.Betondan saksıyı oluşturmak için plastik şişeleri doldur: Çimento veya beton karışımını plastik şişelere dökmelisin. Ancak bunu yaparken kartonları koyabilmek için yer bırakmayı ihmal etme. Plastik şişenin 2/3’ünü doldurduktan sonra kartonu tam orta noktaya yerleştirmeli ve yavaşça ileri itmelisin. Kartonların sıkma yapmaması için bu aşamada üzerine ağır bir cisim koyman faydalı olabilir.

Betondan saksı nasıl yapılır?

Karışım kuruyuncaya dek bekle: Karışımın kuruması için beklemen gereken en ideal süre 24 saattir. Ancak yaptığın karışımın bir gece boyunca bekletmen karışımın kuruması için yeterli olabilir. Karışımın kuruduğundan emin olduğunda kartonu ve plastik şişeyi dikkatlice çıkarman gerekiyor. Karton, karışımın içinden kolaylıkla çıkabilirken plastik şişe için biraz güç harcaman gerekebilir. Kartonu düzgün bir biçimde çıkarttıktan sonra plastik şişeyi çıkarmaya başlayabilirsin. Plastik şişeyi çıkarmak için makas veya maket bıçağı kullanabilir, daha kolay bir biçimde ayrılmasını sağlayabilirsin. İşte, betondan saksın hazır!

Diğer Yazılara Göz At
Genel
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?

Toast Message