Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
İngiliz Tarzı Salon Dekorasyonunun Püf Noktaları
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

İngiliz Tarzı Salon Dekorasyonunun Püf Noktaları

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

İngiliz stili dekorasyon denilince akla gelen belli başlı unsurlar var. Bu unsurların bir kısmı, İngiliz asaletini yumuşak bir kompozisyon içinde mekana yansıtıyor. Bir kısmı ise doğal malzeme kullanımının arttığı country dekorasyon stili ile “İngiliz tarzı dekorasyon” adı altında karşımıza çıkıyor. İngiliz tarzı dekorasyon yapılan salonlarda bu iki yaklaşım dengeli bir şekilde benimseniyor. Peki, İngiliz tarzı ev dekorasyonu nasıl yapılır? İşte, bu soruya cevap vermeni sağlayan ve İngiliz tarzı salon dekorasyonu hakkında bilmen gereken en önemli noktaları özetleyen bazı püf noktaları:

1. Oymalı ahşap mobilyalarla İngiliz stili ev dekorasyonu

Salonda İngiliz asaletini yaşatacak en temel unsurlardan birisi oymalı ahşap sandalye ve koltuk modelleri olacaktır. Deri şıklığı ile taçlandırılan bu sandalyeler, renk seçimine göre farklı mekânlara uygun bir İngiliz tarzı dekorasyon önerisi olarak değerlendirilebilir. Koyu renkli deriler, ofis dekorasyonlarında ve gün ışığını fazlasıyla alan evlerde tercih edilebilir. Açık renkli deri uygulamaları ise mobilyalarda beyaz ve ekru tonlarındaki ahşap kullanımı ile desteklenebilir. Bu sayede “avangart” stile yakın bir İngiliz tarzı ev dekorasyonu oluşturulabilir.

2. Duvarlarda varak ve lambiri detayları ile İngiliz tarzı dekorasyon

İngiliz tarzı ev dekorasyonları, asil ve gösterişli detayları ile bilinir. Duvar yüzeylerinde kullanılan desenli lambiriler ve varak çalışmaları bu tarzın en ünlü temsilcilerinden birisidir. Salon dekorasyonunda tutarlı ve ihtişamlı bir etki yaratmak istiyorsan; sen de bu tarz detaylarla salon duvarlarına hareket katabilirsin. Duvar çıtalama işlemi için ahşap ya da poliüretan gibi farklı malzemelerden yararlanarak; İngiliz tarzı dekorasyona katkı sağlayabilirsin.

3. İngiliz tarzı ev dekorasyonları için ideal: Yüksek pencereler

İngiliz stili dekorasyon örneklerine baktığında, genellikle yaşam alanlarında gün ışığının etkili bir şekilde kullanıldığını ve mekânda bulunan pencerelerin oldukça yüksek olduğunu görebilirsin. Eğer bu anlamda bir değişiklik yapma şansın varsa salon pencerelerinin yüksekliğini artırarak İngiliz tarzı dekorasyon için görkemli bir adım atabilirsin.

4. Salonda kırsal bir etki: İngiliz country tarzı dekorasyon

İngiliz stili dekorasyonların country iklimini hissetmek isteyenler, salonda bu stile özgü detaylara yer verebilir. Örneğin, koyu renkli doğal ahşap mobilyalar, zımparalanmamış yüzeyler ve açık renkli keten ve hasır gibi doğal kumaş kullanımları artırılabilir. İngiliz tarzı dekorasyon için olmazsa olmazlardan biri, halılardır. Halı ve perdelerde zarif çiçeklerin bulunduğu ürün seçenekleri tercih edilerek, İngiliz tarzı country dekorasyonun etkisi salonda yaşatılabilir. Duvarlarda yoğun olarak tablo kullanımı da İngiliz tarzı dekorasyonun karakteristik özelliklerindendir. Country stile referans veren mekânlarda duvarlarda kullanılacak çerçeveler beyaz renkte veya mavi, pembe, sarı gibi renklerin en açık pastel tonlarında tercih edilebilir.İngiliz tarzı dekorasyon önerileri, mekânın potansiyellerine bağlı olarak geliştirilebilir. Mümkünse şömine kullanımı, bu tarzın asaletini vurgulamaya yardımcı olacaktır. Zarif detaylarla zenginleştirilmiş abajurlar ve mekânda odak noktası haline gelen objelerin hemen üstünde salınan sarkıt lambalar; İngiliz tarzı dekorasyonun daha gösterişli bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?

Toast Message