Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Bazalı Yatak Nasıl Kurulur?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Bazalı Yatak Nasıl Kurulur?

Yayınlanma tarihi: 27.02.2020

Eve geldiğinde rahat bir yatakta dinlenmek hemen hemen herkesin hayalleri arasında yer alıyor. Yataklar artık günümüzde sadece dinlenmek için tercih edilmiyor. Birçok insan eşya saklama kolaylığı sunan ve az yer kaplayan bazalı yatakları daha çok kullanıyor. Bu yatak çeşidiyle ilgili merak edilen soruların başında ise evde kendi başına bazalı yatak kurulumu mümkün mü? Sorusu geliyor.

Usta olmana gere yok!

Bazalı yatak kurmak için bu alanda yetişmiş ve tecrübe kazanmış bir çalışan olmana gerek yok. Herhangi bir alet kurulumunda olduğu gibi bazı adımları takip ederek evde bazalı yatak kurulumu yapman oldukça kolay. Öncelikle eve gelen tüm baza malzemelerinin eksiksiz olmasına dikkat et. Daha sonra yatağı kuracağın bölgeyi iyice temizleyip kurulaman yararına olacak. Baza kurulduktan sonra altını temizlemek ve hareket ettirmen biraz zorlaşabilir. İlk olarak yatağın başlığını kenara alıp, sandık kısmına ait tüm parçaları yatağı kuracağın yere getir ki taşıma işlemiyle uğraşma. Bazanın içinden çıkan yönergeleri takip edersen bazalı yatak kurulumu için uzun uğraşlar vermene gerek kalmaz. Bu aşamada dikkat etmen gereken en önemli husus vidaları sıkıca ve doğru şekilde montajlaman olacak. Bu şekilde sandık kısmını hallettikten sonra baza başlığı ile ikisini birleştirmelisin. Tek başına yaptığında 20-30 dakikanı alacak bazalı yatak kurulumu birkaç kişiyle yaparsan çok daha kısa sürede bitmiş olur.

Çift kişilik baza kurulumu nasıl yapılır?

Baza kurulumu yaparken sadece yönergeleri takip etmek, montaj işlerinde tecrüben yoksa seni biraz zorlayabilir. Ancak endişelenmene gerek yok, konuyla ilgili internette kısa bir araştırma yaparak bazalı yatak kurulumu hakkında bilgi edinebilirsin. Tek kişilik baza kurulumu, iki kişilik baza kurulumuna kıyasla biraz daha kolay. Ancak ufak bir dikkatle iki kişilik bazanı kurman da seni o kadar zorlamayacak. İlk olarak ihtiyaç duyacağın montaj aletlerini yanına alarak işe başla. iki kişilik baza olduğu için sandık kısmı biraz ağır olabilir ancak parçalar halinde geldiği için onu tek tek monte etmen gerekiyor. Vida bağlantılarını elindeki yönergeyi takip ederek yapmaya başlaman bazalı yatak kurulumu için ilk adım olabilir. Daha sonra iki kişilik sandık olduğu için, iki sandığı birleştirip güvenceye almanı sağlayan aparatı yerleştir. Bu aşamadan sonra sandık ile baza başlığını birleştireceksin. Bazalı yatak kurulumu esnasında başlığın ağır olduğunu bilmen de fayda var. Tek başına hem tutup hem montalamak zor olacağı için yardım alman daha iyi olabilir. Montalama bittikten sonra baza döşeğini koyup, nevresimini yerleştirerek işini tamamlayabilirsin.

Tek başına baza kurulumu yapılır mı?

Daha önce bazalı yatak kurulumu yaptıysan, tekrar aynı işlemi yapmak sana daha kolay gelecektir. Montalama konusunda el becerine de güveniyorsan, işe parçalarda eksik olup olmadığını kontrol ederek başlayabilirsin. Ekip desteği almadan baza kurmak için öncelikle birleştirilmesi gereken parçaları kendi içinde montalayarak işe koyulabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?

Toast Message