Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Bir odayı olduğundan daha şık gösterecek püf noktaları
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Bir odayı olduğundan daha şık gösterecek püf noktaları

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Herkes yaşam alanları olan odaların güzel ve şık gözükmesini ister. Şık olmasını istediğin odalar ev halkıyla ortak kullandığın ve konuklarını ağırladığın, dekorasyon zevkinin ve kişiliğinin dış dünyaya açılımı olan oturma odası olduğu gibi sana özel olan ve çoğunlukla kendinle baş başa kalmak, dinlenmek ve çalışmak için kullandığın yatak odası veya çalışma odası olabilir. Evin her odasının şık gözükmesi kendini mutlu hissetmek için oldukça önemli bir ayrıntıdır.

Odanı nasıl daha şık gösterirsin?

Pahalı ve lüks mobilyalara sahip olmadan evinde şık dekorasyona sahip olamayacağını düşünüyorsan yanılıyorsun. Evin yaşam alanlarını daha çekici kılmak ve olduğundan daha şık göstermek için düzenli olmak, doğru planlama yapmak ve küçük ayrıntılara önem vermek gerekli. Bir evin tüm havasını değiştiren ve olduğundan daha şık dekorasyona sahip olmasını sağlayan vereceğimiz birkaç tüyo senin için oldukça ilham verici olabilir.

Renk uyumuna dikkat!

Uyumlu ve göze hoş görünen şık dekorasyonlar yaratmanın olmazsa olmaz ilk kuralı renk uyumuna dikkat etmekten geçer. Karakterini yansıtan ve sevdiğin bir renkle oluşturacağın monokromatik dekorasyon; yani bir rengin farklı tonlarını kullanarak tasarladığın oda oldukça şık dekorasyonlara imza atabilir. Monokrom renklerin kullanımı oldukça zengin ve sofistike görünen şık dekorasyonlara ulaşmanı sağlayabilir. Elegan bir görüntüden ziyade ortamın daha renkli ve daha canlı olmasını tercih edebilirsin. Renkli dekorasyonlar için sevdiğin her rengi odada kullanmak oldukça göz yoran ve alakasız bir ortamın oluşmasına sebep olabilir. Bunun için renk çarkından yararlanabilirsin. Renk çarkında yan yana gelen renkler benzer, karşılıklı renkler ise birbirini tamamlayıcı olan kontrast renkledir. Doğru planlanmış şık dekorasyonlar oluşturmak için renk çarkındaki benzer renkleri ya da kontrast renkleri kullanmak gerekir. Örneğin; renk çarkında yan yana olan sarı-yeşil, mor-mavi gibi benzer renklerin kullanıldığı odalar daha sakin bir havada olurken, kırmızı-yeşil, sarı-mor gibi karşılıklı olan tamamlayıcı renkler birbirlerinin enerjisini tamamlayarak göz yormayan fakat enerji verici bir odaya sahip olmanı sağlayabilir. Bir odada renklerin kullanımında ilk göze çarpan detay ise duvar rengidir. Duvar rengine karar verdikten sonra tüm dekorasyon kendiliğinden oluşmaya başlar. Duvarlarını ise hangi renge boyayacağına bir türlü karar veremiyorsan, Bi’Boya’nın yüzlerce seçeneğe sahip renk skalasına göz atabilirsin.

Fazla eşyalardan kurtul

Bir odanın şık gözükebilmesi için fazla ve gereksiz eşyalardan kurtulman gerektiğini unutmamalısın. Az olan her zaman çoktur. Fazla eşyalardan kurtulmuş bir oda düzenli gözükeceği için olduğundan daha zarif ve göz alıcı görünecektir. Fazla eşyalardan kurtularak kendine daha geniş bir yaşama alanı oluşturabilirsin. Özellikle mobilyalarında işlevselliği ön plana çıkararak hem kullanışlı hem de şık dekorasyonlara imza atabilirsin.

Aydınlatma kullan

Aydınlatma ürünleri kullanmak ortama farklı bir hava katar. Odanın dekorasyonuna uyumlu olarak seçeceğin rattan aydınlatmalar, sarkıt avizeler, köşelere yerleştireceğin ayaklı abajurlar ve berjerlerin yanında yerini alacak lambaderler ile ışığın gücünü kullanarak daha geniş ve ferah gözüken şık dekorasyonlar tasarlayabilirsin.

Canlı bitkilerle ferah ve şık bir ortam

Canlı çiçekler ve özellikle yeşil iç mekan bitkilerinin kullanımı, ortamı bir anda güzelleştirme özelliğine sahip. Yeşil bitkiler bulundukları ortama canlılık katarken aynı zamanda şık dekorasyon oluşturma adımlarınızda en önemli ayrıntılardan biri. Bitkilerin uyuduğumuz odada bulundurmamız gerektiği söylenir fakat aloevera, paşa kılıcı, bambu gibi bitkileri havayı temizleme özelliği olduğu bilinir. Abartıya kaçmadan bu bitkileri yatak odanızda da kullanabilirsiniz. Yeşil salon bitkilerinin jüt sepet saksılarla birleşiminden ortaya çıkan hem doğal ve hem de şık görünümü herkes çok beğenecek!

Sanatsal ayrıntılara yer verebilirsin

Duvarlara hareket ve derinlik katacak kanvas tablolar, odada bir köşede yerini alacak antik figürlerdeki küçük heykelcik, seramik saksılar ve farklı boyutlarda sıralanmış biblolar… Hepsi odanda bambaşka bir havaya kavuşmanı sağlayacak ve oldukça şık gözükecek sofistike detaylar. Abartıya kaçmadan hepsini aynı anda kullanabilir ya da sadece birini seçerek ortama minik ama etkili bir sanatsal dokunuş katabilirsin.Şık, modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar, ahşap ve kapı boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?

Toast Message