Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Borularla kitaplık ve raf fikirleri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Borularla kitaplık ve raf fikirleri

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Evinde farklılık arayanlardan mısın? Borularla dekorasyon kitaplık ve raf fikirleri tam sana göre! Öncelikle hayalindeki borularla dekorasyon tasarımına yoğunlaşarak hangi modeli istediğine karar vermelisin. Ardından elbette bir miktar malzeme tedarik etmen gerekecek: istenilen genişlik ve uzunlukta borular, manşon, flanş gibi birleştirme elemanları. Borularla dekorasyon tasarımlar, ham görünümüyle endüstriyel ve İskandinav tarz ile daha uyumludur. Ama ortama göre renklendirildikleri zaman her dekorasyon için uyum sağlayabilir. Sana hitap eden borularla dekorasyon raf ve kitaplık modelini belirleyebilmen için aşağıdaki birbirinden farklı önerilere göz atabilirsin.

Duvar kesişim noktalarını borularla değerlendir!

Kör alan olarak kalan ve dolap yapımına da pek uygun olmayan duvarların kesişim yerlerinde kitapların için alan yaratmaya ne dersin? Bu tasarımda genellikle metal boru kullanılmakta ama sen istersen plastik boru da kullanabilirsin. Tamamen kendi tercihine kalmış. Borularla dekorasyon kitaplık türlerinin bu modelinde düz boruların yanında bol bol dirsek boru kullanman gerekecek. Çünkü köşeye uyumlu kıvrımlı hatlar oluşturabilmek için bu şart. İki duvarın kesişim noktasında oluşacak kitaplığımız, düz ve dirsek borular birleştirilerek tek parça kitaplık görünümüne kavuşacak. Kitaplığın formunu oluştururken dirsekleri kullanarak bir sağa bir sola kare ya da dikdörtgen şekilde girintiler oluşturarak ilerlemelisin. Yeterli uzunluğa eriştiğini düşündüğünde ise flanşlı duvara monte braketleri ve vidalarla başlangıç ve bitiş noktalarından duvara sağlam olarak monte etmelisin. Bu oluşan kutucuk formlu girinti ve çıkıntıların içine artık kitaplarını dizebilirsin.

Zikzak formlu boru raflar ile duvarlarını hareketlendir!

Boru dirseklerinden yararlanarak boruları zikzak şekilde istediğin duvara yerleştirmelisin. Bu rafların görünümü, tıpkı bir merdiven basamaklarının yandan görünümünü andırıyor. Birden fazla zikzak formda rafı, duvarda kombinleyerek retro havasında bir ambiyans yakalayabilirsin. Borularla dekorasyon yaparken istediğin şekilde raflar tasarlaman mümkün. Çünkü boru dirsekler kolaylıkla kıvrım yaratmana olanak sağlıyor. Bu sayede borularla dekorasyon ile farklı kompozisyonda şekiller yaratarak özgünlüğünü de ortaya koyabilirsin.

Metal borular ve ahşap ile kendi kitaplığını yarat!

Metal borular ile klasik ya da farklı formada belirlediğin bir kitaplığın dış iskeletini oluşturabilirsin. İç rafları ise uygun boyda temin edeceğin ahşap plakalarla oluşturarak kitaplığını tamamlayabilirsin. Ahşap raflar portatif şekilde olabileceği gibi boruların tahtanın içinden geçebileceği delikler açarak rafları sabit hale de getirebilirsin. Ahşaplara, boruların geçebileceği yuvarlak delikler açmak için panç uçlu matkap kullanabilirsin. 

Modern görünümlü üçgen köşe rafı yapmak borularla çok kolay!

Düz klasik raflardan oldukça farklı bir havası olan üçgen rafları borularla tasarlaman mümkün. Metal ya da plastik boruların yanında dirsek ve T boru kullanarak borularla dekorasyon üçgen köşe raflarını oluşturabilirsin. Üçgen formda tahtalar kullanarak borularla dekorasyon köşe rafının iç kısımlarını tamamlayabilirsin. Bu rafın yüksekliği ise istediğin kat sayısı ile alakalı olarak değişebilir.Şık, modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar, ahşap ve kapı boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?

Toast Message