Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Çerçeve asma sanatında göster kendini
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Çerçeve asma sanatında göster kendini

Yayınlanma tarihi: 14.06.2020

Yaşanılan mekanlarda farklı dekorasyon fikirleriyle değişiklik yapma ihtiyacına en güzel çözüm, çerçevelerden yardım almak olabilir. Odana asacağın farklı türden ve renkten çerçeveyle ortamın havasına bir anda bambaşka bir boyut kazandırabilirsin. Yeter ki bunu yaparken nasıl yapman gerektiğiyle ilgili birkaç püf noktaya hakim ol. Hazırsan başlıyoruz.

Duvara çerçeve asmadan önce neye dikkat etmeli?

Çerçeve asma işlemine başlamadan önce, çerçeveyi asacağınız odadaki tüm eşyaların ve mobilyaların yerleştirilmiş olması gerekir. Aksi takdirde mobilyaların yerlerini değiştirmek istediğinde çerçeveler, oldukları yerde alakasız kalacaktır. Dikkat edilmesi gereken ikinci konu çerçeve asma yüksekliği ve çerçevenin diğer mobilyalara göre boyutudur. Çerçeveler duvara asılırken onların genellikle göz hizasında olmasına dikkat edilir; ancak tavanın normalden yüksek olduğu durumlarda, çerçeveleri duvarın boyutuna göre oranlamalısın. Ayrıca duvar önündeki bir mobilyanın üstüne asılacaksa çerçeveyi mobilyaya yakın, tavana uzak olarak ayarlarsan, daha estetik bir görünüm elde edebilirisin. Ayrıca asacağın çerçevenin boyutunun, altındaki mobilyadan daha büyük olmamasında fayda var. Üçüncü konu, çerçeve asacağınız duvarın boyutu. Geniş duvarlar için kocaman kanvas veya yağlı boya eserlerin olduğu çerçeveleri seçebilirken, dar duvarlara görece küçük çerçeveleri asabilirsin. Böylece hem risk almamış hem de estetikten uzaklaşmamış olursun. Son olarak, çerçeve asma işleminden önce çerçeveyi duvara yerleştirip yerini belirlemelisin. Bu aşamada bir kurşun kalemle işaretleme yapmak işini kolaylaştıracaktır.

Doğru çerçeve asma modeli ile havayı değiştir

Sıra geldi, duvar dekorasyonunun önemli bir parçası olan çerçeve asma yöntemlerine. Tüm hazırlıklar tamamlandığında duvara çiviyi çakma zamanı gelmiş demektir. İşte tam da bu sırada, çerçevenin malzemesine, boyutuna, konseptine ya da rengine göre aşağıda sıralanan yöntemlerden birini kullanarak odana bambaşka bir hava katmak senin elinde. Hatta boş bir çerçeve kullanarak bile misafirlerini epey şaşırtabilirsin. 

Sıralama Modeli

Bu tekniğin uygulanabileceği en uygun mekanlardan ikisi koridor ve koltuk üstündeki duvardır. Aynı boyutta ve formda iki çerçeveyi asmak için bu yöntemi kullanabilirsin. Bunu yaparken elini kapalı bir şekilde iki çerçeve arasına yerleştirirsen aradaki mesafeyi her çerçeve için eşit şekilde vermiş olursun.

Asimetri Modeli

Konu olarak birbirleriyle ilişkisi olmayan, farklı renk ve boyutlarda çerçevelerin varsa bu yöntem tam da sana göre. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, büyük boyuttaki çerçevelerin önce asılması gerektiği; zira böylece görece küçük olanları onun etrafına yerleştirmek kolaylaşacaktır. Çerçeveleri asimetrik bir şekilde asmak demek onların karmakarışık görünmesi anlamına gelmez. Aralarındaki eşit boşluk ve anlattıkları konu, çerçeveleri bir bütün haline getirir. Ayrıca farklı stildeki çerçeveleri aynı renge boyayıp asarak da bu modeli uygulayabilirsin. Duvarda bu şekilde asılmış çerçevelerin mekana nasıl enerji kattığına şaşıracaksın.

Mono Kullanım Modeli

Tek parça büyük çerçevelerini oturma odandaki kanepenin üzerine asarak hem odaya estetik bir hava katmış olur hem de çerçeve asma işini kuralına uygun yapmış olursun. Geniş salonlar için tercih edilen bu modeli uygularken çerçeveyi astığın mobilyanın, çerçevenin kendisinden küçük olmamasına dikkat etmelisin. Böyle bir durumda elde etmek istediğin etkinin tam tersini yaratmış olursun.

Duvara dayama

Duvara dayama, yukarıda sıralanan tüm modellerin dışında çerçeve asma yöntemlerinin son yıllarda oldukça öne çıkan modern bir yorumu. Bu yöntem, uygulandığı mekana canlılık hissi vermesinin yanı sıra odaya hareketlilik de katar. Böylece odadaki mobilyaların yerini değiştirsen bile, çerçevelerini kolayca kaldırıp uygun olan başka bir duvara dayayabilirsin.Şık, modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar, ahşap ve kapı boyası renkleri için biboya.com.tr’ yi ziyaret edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?

Toast Message