Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Dekorasyonda mum ve şamdanları kullanmanın 7 dekoratif yolu
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Dekorasyonda mum ve şamdanları kullanmanın 7 dekoratif yolu

Yayınlanma tarihi: 26.02.2020

Romantik dekorasyonlar söz konusu olduğunda akla ilk gelen unsurlar mum ve şamdanlardır. Sıcak ve samimi bir ortam yaratmak için ideal olan bu aksesuarlar aynı zamanda oldukça ekonomik seçenekler de sunuyor. Dekoratif mum ve şamdan modellerini yaşam alanlarında nasıl kullanacağını merak ediyorsan sana bazı tavsiyelerimiz var.  

1-Tealight’ları yaratıcı hale getirebilirsin

Eğlenceli ve neşeli bir dekorasyon oluşturmak istiyorsan tealight’ları renkli bantlarla canlandırabilirsin. Dekorasyon stiline uygun motifleri kolaylıkla bulabilirsin. Yaşam alanını geometrik desenli objeler ile bütünleştirdiysen renkli bantlarda da geometrik figürlerden yararlanabilirsin. 

2-Dekorasyonuna uygun şamdanlar tercih etmelisin

Mum ve şamdan seçimini dekorasyonuna uygun şekilde yapmalısın. Şamdanlar genellikle gümüş, altın ve bronz malzemelerle tasarlanır. Bu malzemeler klasik ve geleneksel dekorasyonlarla oldukça uyumludur. Daha modern ve sade bir dekorasyon stilini tercih ettiysen cam şamdan modellerinden yararlanabilirsin. Böylece mum şamdan birlikteliğini şık hale getirebilirsin. Klasik dekorasyonlar için simli ve blok mumlardan yararlanabilirsin.

3-Kendi aromanı yaratabilirsin

Mum ve şamdan kombini yaparken kokulu mumlar tercih etmek yerine kendi seçtiğin aromaları oluşturabilirsin. Tealight ya da blok mumları yerleştirdiğin mumluklara kahve çekirdeği, tarçın ve hindistan cevizi ekleyebilirsin. Böylece mum yandığı zaman ortama nefis kokular yayılacak. Farklı aromalar yaratmak için istediğin kokuları karıştırma seçeneğine sahipsin. 

4-Yaşam alanlarını kişiselleştirebilirsin

Mum şamdanlık uyumunu sağlamak için jel mum seçeneklerinden yararlanmaya ne dersin? Jel mumlar şeffaf yapıya sahip oldukları için bu mumların içine eklenen figürleri görebilirsin. Mum her yandığında bu figürlerden gelen hoş yansımaları keyifle seyredebilirsin. Yaşam alanlarının dekorasyonuna uygun figürleri içeren seçeneklere ulaşabilirsin. Örneğin mekanda denizci temasını tercih ettiysen deniz kabuğu ve deniz yıldızı içeren jel mum tasarımlarını tercih ederek dekorasyonunu şık hale getirebilirsin. Böylece şık mum ve şamdan birliktelikleri yaratabilirsin.  

5-Salaş dekorasyonlar yapabilirsin

Mum ve şamdan tasarımlarını country ve salaş dekorasyonlara uyarlayabilirsin. Bunun için hasır iplerden yararlanabilirsin. Hasır ipleri şamdanının etrafına dolayabilir, sıcak silikon tabancası ile bu ipleri sabitleyebilirsin. Ahşap mobilya ve aksesuarlar ile mükemmel bir uyuma sahip olacak şamdanlarını krem tonlarındaki mum seçenekleriyle tamamlayabilirsin.  

6-Doğal ögelerden yararlanabilirsin

Yaşam alanında doğal esintiler yaratmak istiyorsan mum ve şamdan tasarımları için kozalak ve ağaç dallarından yararlanabilirsin. Mum altıklarına uygun boyutlarda kozalak ya da ağaç dalı yerleştirerek mekana doğal bir hava kazandırabilirsin. Bu tasarımlar özellikle de yılbaşı temalı mekan dekorasyonları için oldukça popüler. Kırmızı masa örtüleri ile canlı bir ortam yaratabilirsin. 

7-Klasik ve şık tasarımlara yönelebilirsin

Mum ve şamdan seçeneklerini inci detaylarla süslemeye ne dersin? Lüks, elit ve klasik dekorasyonlardan hoşlanıyorsan mum altlıklarına kişisel zevklerine ve tarzına uygun renklerde inciler ekleyebilirsin. Bu dekoratif uygulama ile mum ve şamdan tasarımlarını daha şık hale getirebilirsin. 

Diğer Yazılara Göz At
Genel
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?

Toast Message