Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Dekorasyonda pastel mucizesini keşfet
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Dekorasyonda pastel mucizesini keşfet

Yayınlanma tarihi: 20.03.2020

Pastel renkler, daha çok minimal ve modern dekorasyonların gözdesi olsa da hemen hemen her stille kolaylıkla uyum sağlayabiliyor. Genellikle beyaz gibi nötr renklerle soğurulmuş pastel renkler sakin ve huzurlu bir ortam yaratmak için ideal.  Pastel renklerle ev dekorasyonu için rahatlıkla uygulayabileceğin bazı tavsiyelerimiz var.

Dar ve küçük alanların kurtarıcısı

Yer sorunu olan yaşam alanlarının dekorasyonunda hem duvar renklerinde hem de mobilya seçiminde koyu tonlar çok risklidir. Koyu tonlar bu tür mekanların daha dar ve boğucu görünmesine neden olur. Pastel renkler dar ve küçük yaşam alanlarının daha kullanışlı olmasını sağlar. Bu yumuşak renkler sayesinde olduğundan daha geniş ve aydınlık görünen bir mekan tasarımı yapabilirsin. Pastel renkleri aydınlatmalarına da taşıyarak yaşam alanından maksimum verim alabilirsin.

Farklı renk bloklarının şıklığından yararlan

Modern ve sade dekorasyonların olmazsa olmazı pastel renkler, duvarlarda şık bir görünüm yakalamada oldukça etkili. Duvar renklerinde tek bir pastel renk kullanmak yerine aynı rengin farklı tonlarından yararlanabilirsin. Bu uygulamayı boyalar ya da duvar kağıtları ile yapabilirsin. Böylece estetik bir dekorasyon elde edebilirsin. Dekorasyon uygulamanı aynı renkteki aydınlatma, halı ve perde gibi aksesuarlarla uyumlu hale getirmen çok kolay.

Zamansız mobilyalar için pastel renkler kullan

Modası geçmeyen, zamansız mobilya arayışındaysan mutlaka pastel tonlardaki modellere göz atmalısın.Çünkü bu tonlar hemen hemen dekorasyon tarzı ile kolaylıkla bütünleşebiliyor. Dekorasyon tarzını değiştirmek istersen bile zahmete girmeden, küçük dokunuşlarla harikalar yaratabilirsin. Pastel mobilyalarını canlı renklerdeki biblo ve vazo gibi daha aksesuarlar ile kombinleyerek monotonluktan uzak bir dekorasyon oluşturabilirsin.

Pastel renkleri duvar kağıtlarına da taşı

Duvarlarının belli kısımlarında duvar kağıdı kullanabilirsin. Kalan kısımları ise duvar kağıdınla uyumlu duvar boyalarıyla tamamlayabilirsin. Pastel ev dekorasyonlarında beyaz ve krem tonlarındaki duvar kağıtları oldukça sık tercih ediliyor. Bitki, çiçek ve yaprak desenli seçenekler pastel tonlarla şık bir uyum yakalıyor. Bu tür bir uygulama yapacaksan benzer desenleri koltuk ve perdelerin kumaşlarında da değerlendirebilirsin. Halılarında daha canlı renkler tercih ederek mekanda şık kontrastlar yaratman mümkün. Tablo ve aydınlatmalar da bu kontrastlar için uygun aksesuarlar arasında yer alıyor.

En popüler pastel renkler hangileri?

Dekorasyon uygulamalarında bazı popüler pastel renkler var. Bu renkler hem mobilya ve aksesuarlarda hem de duvar renklerinde oldukça gözde. Nil yeşili, limon sarısı, ayışığı rengi, gül rengi, camgöbeği, bulut rengi ve şeker pembesi gibi renkleri sen de dekorasyon sürecinde değerlendirebilirsin.Yaşam alanlarında pastel renklerin hakimiyetini tercih ediyorsan Bİ’Boya‘nın iç cephe boyalarının geniş renk yelpazesinden ilham alabilirsin. Bulunduğun mekanı Kolay Temizlenen Boya seçeneğiyle  şık bir şekilde renklendirirken temizlik avantajı yakalayabilirsin. Rutubete Dirençli Boya ile nemli alanlarda da duvar renklerini uzun süre canlı bir şekilde koruyabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?

Toast Message