Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Doğal Taş Kaplamalar Dekorasyonda Nasıl Kullanılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Doğal Taş Kaplamalar Dekorasyonda Nasıl Kullanılır?

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

Doğal taş, zamanı olmayan ve kesinlikle modası geçmeyen dekorasyon ürünleri arasında bulunuyor. Benzersiz görünümü ve dayanıklı özelliği ile sen de evinin farklı alanlarında doğal taş kaplamadan yararlanabilirsin. Ev dekorasyonunda kullanabileceğin ve sana ilham kaynağı olabilecek alternatifleri senin için araştırdık.

Şömine ya da kitaplık arkasını doğal taşlar ile dekore edebilirsin

Doğal taş kaplama duvar için sıklıkla tercih edilen dekorasyon seçenekleri arasında bulunuyor. Sen de şık bir salona sahip olmak için mekanın sadece belli kısımlarında doğal taş kaplamayı kullanabilirsin. Salona ekstra hareket kazandırmak için özellikle kitaplık arkasında ya da şömine üstünde doğal taşları değerlendirebilirsin. Kitaplık arkasında kullanacaksan kitaplığın doğal taş kaplamayı kapatmadığından emin olmalısın. Örneğin sadece raflardan oluşan ve arkası açık bir kitaplıkları tercih edebilirsin. Doğal taş kaplama şömine üzerinde kullanılacaksa aynı ebatlarda kesilen patlatmalı taşlara öncelik verebilirsin.

Doğal taş ile duvar süslemeleri yaparak samimi bir mekan oluşturabilirsin

Duvar süslemesi olarak doğal taş kullanıp evinde doğal taş samimiyetini ve sıcaklığını evine yansıtabilirsin. Komple bir duvar yerine duvarın belli kısımlarını taş ile kaplayarak hem şık hem de huzurlu bir mekan yaratabilirsin. Dilersen alçıpan ile bölünen duvar nişleri kullanarak aralarda kalan kısımlara doğal taş kaplama yapabilirsin. Mekana biraz da derinlik kazandırmak istersen nişlerin arasına LED spotlar da yerleştirebilirsin. Böylece doğal taş kaplama, LED lambaların da yardımı ile daha dikkat çekici bir niteliğe kavuşabilir. Orijinal bir görüntü elde etmek istiyorum diyenlerdensen farklı renklere sahip taşları kendi zevkine göre duvarın bir kısmına uygulayabilirsin. Birbiri ile uyumlu tonları seçmek dekorasyonun güçlenmesine katkı sağlayabilir. Dilersen aynı ebatta fakat farklı uzunlukta olan taşları da kullanabilirsin.

Banyoda doğal taş kullanarak yaratıcılığını konuşturabilirsin

Doğal taş kaplama banyo dekorasyonunda da sıklıkla tercih edilir. Özellikle lavabonun bitiş noktasından tavana kadar olan bölümde nehir taşları kullanarak banyonda rustik bir görüntü yakalayabilirsin. Dilersen sadece banyo aynasının kenarlarına parlak ve yuvarlak taşları koyarak da farklı bir hava yaratabilirsin. Amerikan tarzı bir banyo duvarı dekorasyonu tercih edeceksen nehir taşları tamamen ihtiyacına cevap verir. Fakat nehir taşlarının temini diğer doğal taşlara nazaran biraz daha zahmetli olabilir. Doğal taş kaplama seçenekleri fazlasıyla geniş bir niteliğe sahip olduğu için kendi zevkine ve evine uygun bir seçenek mutlaka karşına çıkar.Tuğla duvar dekorasyonları naturel görünümü sayesinde son yıllarda evin hemen hemen her yerinde kullanılıyor. Doğal taş kaplama, tasarımda doğallığa dönük alternatif arayanların vazgeçilmezlerinden olurken özellikle taşın pürüzlü yapısından lavabolarda yararlanılır. Bir süredir banyo lavabolarında görülen taş detaylar insanların doğallığa karşı ne denli rağbet gösterdiğini de kanıtlar. Doğal taş kaplama yerine taşın kullanım alanını zenginleştirmek istersen pürüzlü taş lavaboları deneyebilirsin. Dilersen Bi’Boya üzerinden doğal taş kaplamaya uygun boya seçeneklerini değerlendirebilirsin. Beğendiğin ürünü hemen sipariş etmeyi unutma.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?

Toast Message