Duvar kağıdı nasıl kaplanır? Püf noktaları nelerdir?
Yayınlanma tarihi: 18.03.2020
Duvar dekorasyonunda son yıllarda yeniden duvar kağıdına doğru bir eğilim var. Kolaylıkla duvara uygulanabilmesinin yanı sıra temizliğinin de pratik biçimde yapılması ürüne olan eğilimi artırıyor. Desen çeşitliliğinin zengin olması ve desenlerin oldukça doğal durması duvar kağıtlarının tercih edilirliğini artırıyor. Sen de evine renk katmak istiyorsan veya eski bir görünüme sahip duvarlarını dekorasyona uygun biçimde yenilemek istiyorsan hemen harekete geçebilirsin. Fakat duvar kağıdı uygulamasının püf noktaları bulunuyor.
Duvar kağıdı nasıl uygulanır?
Duvar kağıdı uygulama aşamasına geçmeden önce ürünün genel özellikleri hakkında genel bilgi sahibi olman uygun olur. Böylece ürün seçiminde doğru karar verebilirsin. Örneğin, reçine bir tabakaya sahip olan kağıtların kalınlığı değişebilir. Uygulama sonrası kağıdın duvara tutunma derecesi ise yapışkanın kuvvetine bağlı farklılık gösterebilir. Kendinden yapışkanlı kağıtları tercih etmen işlerini kolaylaştırır ve dekorasyon daha doğal bir görünüm kazanır.
Duvar kağıdı uygularken nelere dikkat etmelisin?
Duvar kağıdı kaplama aşamasından önce zemini koruman gerekir. Gerek hazırlık esnasında gerekse de uygulamada zeminin zarar görmesini engelleyebilirsin. Eğer duvarda eski duvar kağıdı bulunuyorsa işe bunları sökmekle başlamalısın. Duvar kağıdı kaldırma işlemi için özel hazırlanan sökücü sıvılardan yardım alabilirsin. Sökücü sıvıyı sıcak su ile karıştırdıktan sonra duvara uygulamanda fayda var. Ayrıca sıvıyı uyguladıktan sonra da bir süre daha beklemelisin. Bekleme aşamasında sökücü sıvı kağıdın tümüne işler. Bekleme süresi tamamlandıktan sonra sökme işlemini ise alt köşelerden başlayarak yapabilirsin. Duvarda çatlama gibi problemler varsa uygulama öncesinde küçük tadilatları da yapmayı unutmamalısın. Duvarı pürüzsüz hale getirdikten sonra ön hazırlıklar tamamlanmış olur.
Duvar kağıdı nasıl yapıştırılır?
Duvar kağıdı yapıştırma işlemi öncesinde duvarın ölçülerini almalısın. Duvar kağıdı ayarlama aşaması işlemin en hassas aşaması olarak değerlendirilebilir. Elindeki ölçüler doğrultusunda kağıdı kesmen gerekir. Her parçayı ayrı ayrı duvara uygulaman daha kaliteli bir sonuç elde etmeni sağlar. Yapıştırma işlemini duvarın üst köşelerinden başlayarak yapabilirsin. Kağıdı duvara yapıştırırken yüzeyde oluşabilecek kıvrılmalara dikkat etmelisin. Uygulamada en önemli detay ise süpürgelik kısımlarının kusursuz görünmesini sağlamaktır. Süpürgelik kısmına gelen duvar kağıdını birkaç santim daha uzun kesmelisin. Uzun kestiğin kısmı da süpürgeliğin içinde saklayabilirsin. Böylece kusursuz bir görüntüye ulaşabilirsin.
Yeni nesil duvar kağıdı modelleri
Duvar kağıdı modelleri şık detayları ve birbirinden ilginç desenleri ile son yıllarda dekorasyonun vazgeçilmezleri arasında kendine yer buluyor. Özellikle 3D özelliğe sahip modeller mekana modern bir hava kazandırıyor. Çağdaş bir görüntünün yanı sıra otantik bir ortam yaratmak istersen kendinden kabartmalı seçenekleri değerlendirebilirsin. Taş desenli alternatifler ekonomik fiyatlar ile şık mekanlar oluşturmana yardımcı oluyor. Duvar kağıdı çeşitleri arasında sade seçenekler de mevcut. Duvar kağıdı kullanayım fakat istediğimde de duvarları boyama imkanım olsun, diyorsan kabartmalı ve tek renk modelleri incelemende yarar bulunuyor. Sen de evinde duvar kağıdının çekiciliğinden yararlanabilirsin.Şık,modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsiniz.