Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Duvar Kağıdı Nasıl Yapıştırılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Duvar Kağıdı Nasıl Yapıştırılır?

Yayınlanma tarihi: 27.02.2020

Birbirinden şık desenleri ve zengin seçenekleri nedeniyle duvar kağıtları ev dekorasyonunun vazgeçilmez parçalarından biri oluyor. Duvara kolay uygulanabiliyor olması da ürünün tercih edilirliğini artırıyor. İç dekorasyonda daha hareketli bir hava estirmek istiyorsan sen de duvar kadığı seçeneğini değerlendirebilirsin. Fakat uygulama aşamasının kaliteli olabilmesi için duvarın pürüzsüz ve işlem için iyi hazırlanması gerekiyor. 

Pürüzlü bir duvara, duvar kağıdı uygulamanın püf noktaları nelerdir?

Duvar kağıdı, kalite ve kullanım ömrü açısından oldukça tatmin edici özelliklere sahip olmakla birlikte tüm bunları sağlayan detayın ürünü doğru uygulama gerektirdiğini belmen gerekir. Öncelikle düzerin temiz ve düz olması gerekir. Peki pürüzlü duvara duvar kağıdı nasıl uygulanır? Eğer uygulama yapacağın duvar pürüzlü ise işlem öncesinde mutlaka sıva ile duvarı pürüzsüz bir hale getirmen gerekiyor. Aksi halde kısa vadede kağıtta kabarmalar meydana gelebiliyor. 

İyi bir uygulama için duvar kağıdı yapıştırıcısı nasıl hazırlanmalı?

Duvar kağıtları gibi uygulama esnasında kullanılan tutkallar da çeşitlilik gösteriyor. “Duvar kağıdı yapıştırcısı nasıl hazırlanır?” sorusunun farklı cevapları olabilir. Bu cevaplar da kullanacağın tutkalın çeşidine göre değişiyor. Kimi tutkalların soğuk su ile hazırlanması gerekirken kimi tutkalların hazırlanmasında ise sıcak su kullanımı gerekebiliyor. Hangi yöntemi kullanacağını ise aldığın tutkalın hazırlanış talimatları bölümünde bulabilirsin. Su sıcaklığı konusunda ne bir bilgiye ulaştıktan sonraki hazırlama aşamaları genellikle aynı oluyor. Öncelikle talimatlara uygun miktarda suyu bir kovaya alman gerekiyor. Karıştırıcı ile suyu karıştırırken bir yandan da yapıştırıcıyı yavaş yavaş suya eklemelisin. Yapıştırıcıyı tamamen suya boşalttıktan sonra ise 15 dakika kadar beklemeye bırakmanda fayda bulunuyor. 

Duvar kağıdını çeşitleri nelerdir?

Duvar kağıtları renk ve desen bakımından oldukça zengin bir içeriğe sahip. Aynı zamanda desenli modeller arasında son yıllarda sıklıkla tercih edilen 3 boyutlu modeller de bulunuyor. Çeşitliliğin bu denli yüksek olduğu duvar kağıtlarının yapıştırma yöntemleri de farklı oluyor. Kimi ürünler yapışkanlı olmadığından uygulama öncesinde yapıştırıcı hazırlamak gerekiyor. Kimi duvar kağıtlarının ise kendinden yapışkanı bulunuyor. Yapışkanlı duvar kağıdı nasıl yapılır? Tercihin yapışkanlı bir duvar kağıdı ise öncelikle duvarı temizlemen gerekiyor. Sonrasında duvarın kuru olduğuna emin olman gerekiyor. Ayrıca önceki duvar kağıdını da sökmelisin. Şimdi duvarın uygulama için hazır. Kendinden yapışkanı olan duvar kağıdını uygularken ters rulo yapabilirsin. Kağıdın arkasındaki yapışkan kısmını çıkararak yavaşça duvara uygulayabilirsin. İşlemi yaparken hava kabarcığının kalmadığını kontrol edebilirsin. Uygulamaya duvarın orta kısmından değil kenardan başlaman sonucun başarısını artırıyor. Peki mutfak duvar kağıdı nasıl yapıştırılır? Mutfak için tasarlanan ürünler desen bakımından farklılık gösterse de uygulama bakımından diğerlerinden farkı bulunmuyor. Sadece mutfak dolapları ve kombi gibi eşyaların bulunduğu alanlarda uygulama yaparken biraz daha hassas çalışmak gerekiyor. Bunun dışında mutfak için ekstra bir uygulama yöntemine gerek duymazsın. 

Diğer Yazılara Göz At
Genel
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?

Toast Message