Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Duvara boya ile taş deseni nasıl verilir?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Duvara boya ile taş deseni nasıl verilir?

Yayınlanma tarihi: 18.02.2020

Çeşitli tekniklerle duvara boya ile taş deseni verebilirsin. Ev veya ofis içerisinde yer alan özellikle televizyon ünitesinin arkasında kalan ya da şömine bulunan duvarlara uygulanarak zevkle kullanılan, ortama sıcak ve samimi bir hava veren taş desenini artık kendin de kolaylıkla yapabilirsin. Gel duvara boya ile taş deseni verme uygulaması nasıl yapılır birlikte bakalım.

Boya ile taş deseni yapmak için hangi malzemeleri kullanmalıyım?

Boya ile taş deseni uygulamasında şablon ile uygulama yapabilirsin. Şablonun yanı sıra farklı kendin yap metotları da vardır. Ancak, hangi işlemle yapacağın fark etmeksizin uygulamada kaliteli bir duvar boyası tercih etmelisin.

Boya ile taş deseni yapmak için hangi malzemeleri kullanmalıyım?

Duvar boyasıFırça, ruloStencil (şablon)Şablon yapıştırıcı (sprey ya da sıvı)Sünger Düz kapNaylon brandaMaskeleme bandıZımpara

Duvar boyası ile taş desen uygulamasını nasıl yapmalıyım?

Duvarda doğal taş ya da tuğla görünümü elde etmek için öncelikle duvar yüzeyinin temiz olmasını sağlamalısın. Önceden temin ettiğin malzemelerden naylon branda ve maskeleme bandını uygulama yapacağın duvarın zeminini ve duvar üzerinde bulunan aplik, priz gibi ürünleri koruma altına almak için kullanabilirsin. Duvar boyama işlemi öncesinde taş rengine sahip duvar boyasını uygun inceltici ile doğru oranlarda ilave ederek inceltmelisin. Bu noktada boyanın çok sıvı olmaması çok önemli. Boya ile taş deseni uygulaması için boyayı hazırladıktan sonra taş desen şablonuna yapıştırıcı uygulayarak işlem yapacağın yere yapıştırmalısın. Tam olarak yapıştığından emin olduktan sonra fırça yada rulo ile boyayı iyice yayarak eşit oranlı bir şekilde boyamayı gerçekleştirmelisin. Uygulama yapacağın alan boyut olarak küçük ise büyük rulo yerine el rulosu kullanabilirsin. Ayrıca, düz bir kap içerisine boyayı damlatarak ruloya boyayı yedirdikten sonra uygulama yaparsan boyayı zemin üzerine eşit miktarlı olarak yayman daha kolay olur. Boyayı uyguladıktan sonra kurumasını beklemeden, yavaş ve dikkatli bir biçimde şablonun bir ucundan tutarak çekmelisin. Ardından duvarda uygulama yapacağın diğer noktalara geçerek aynı işlemi tekrarlamalısın. Duvarın tamamına uygulama yaptıktan sonra boyanın kurumasını beklemelisin. Boya kuruduktan sonra gerekli gördüğün yerlere ya da düz görünüm olması için boya ile taş deseni yaptığın yerin tamamına zımpara yapabilirsin. Zımpara işleminin ardından duvarın tozunu almalı daha sonra ise gölgeleme işlemi yapmalısın. Gölgeleme işlemi taşların çok daha doğal görünmesini ve 3 boyutlu bir görünüm elde etmeni sağlar. Gölgeleme işlemi için seçtiğin duvar boyasının bir- iki ton koyusunu kullanabilirsin. Gölgeleme uygulamasına başlarken öncelikle düz bir kaba boya dökmeli, süngeri bu boyaya batırıp kabın boyasız kısmında boyayı süngere yedirmelisin. Daha sonra taş desenlerinin üzerine küçük dokunuşlarla uygulamalısın. Bu işlemin ardından boya ile taş deseni işlemi başarıyla bitmiş olur. Boya ile taş deseni uygulaması yapmak için en BiBoya‘nın zengin renk skalasına göz atabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?

Toast Message