Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
En Pratik Mutfak Tadilatı Fikirleri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

En Pratik Mutfak Tadilatı Fikirleri

Yayınlanma tarihi: 26.02.2020

Mutfak, gün içerisinde aile ile en çok zaman geçirilen ve buna paralel olarak da en güzel anıların biriktiği bir alan olarak ortaya çıkar. Bundan dolayı mutfağını; ihtiyaçlarını en kolay şekilde karşılayabileceğin, rahat, konforlu ve ergonomik şekilde tasarlamalısın. Örneğin günün büyük kısmını mutfakta geçiren bir ev hanımı ya da orada bulunmaktan keyif alan biriysen mutfak tadilatını sana en uygun kullanım şartlarını göz önünde bulundurarak yapmalı mutfak modelini buna göre seçmelisin. Bütün bunlar olurken estetik görünümden de ödün vermemelisin.Hayallerindeki mutfağa ulaşmak için yapacağın işlemlerde mutfak tadilat fiyatlarını bütçene göre ayarlamakta zorluk çekebilirsin. Böyle olumsuz bir durumu önceden önlemek adına mutfak tadilat hesaplarını en detaylı şekilde yapmalı, adımlarını ona göre atmalısın. En pratik mutfak tadilat fikirleri yazımızda, mutfak tadilat önerilerine kolayca ulaşabilir tadilat maliyetini en aza indirebilirsin.

Aydınlatma sistemini değiştirin

Mutfağın kasvetli bir yapıya sahip olmasında en büyük etken genellikle aydınlatmanın kullanılan malzemeden ya da konumundan kaynaklı olarak kötü durumda olmasıdır. Çoğu zaman tek bir noktadan yapılan aydınlatmalarda çalışma tezgâhlarında gölgeler oluşur. Bu nedenle ilk iş mekânda daha aydınlık ve ferah bir hava oluşturmak adına aydınlatma sistemini değiştirmek olmalıdır. Işığı homojen şekilde dağıtan sistemler sayesinde mutfağı çok daha güzel şekilde gösterebilir çalışma alanını verimli şekilde kullanabilirsin.

Mutfak dolaplarını boyayın

Mutfak tadilatı maliyetini en aza indirmenin bir diğer pratik yolu ise mutfak dolaplarını boyamak olacaktır. Sadece ahşap dolaplarda değil bütün dolap çeşitlerinde kullanabileceğin boyalar bulunmaktadır. En doğru rengi ve boyayı seçerek mutfağını yeni bir atmosfere kavuşturabilir cebinden çok fazla para çıkmadan mutfağını yenileyebilirsin.

Eski kulpları değiştirin

Mutfak dolaplarının rengi değiştirmek yerine dilersen kulpları da değiştirebilirsin. Küçük gibi gözüken detayların bir araya geldiğinde ne kadar önemli olduğu bir gerçek. Sadece dolapların ve çekmecelerin kulplarını değiştirerek bile mutfağa yeni bir hava katabilirsin.

Mutfak tezgâhını yenileyebilirsin

Mutfakta en fazla yer kaplayan eşyalar arasında önemli bir yere sahip olan tezgâhlar gerek yapıları gerek de renkleri ile göz dolduracak şekilde olmalılar. Malzemenin kötü ya da yıpranmış olması durumda değiştirebileceğin tezgâhları, dolaplarına en uygun renk ve yapıda seçerek kullanışlı ve estetik bir mutfağa sahip olabilirsin.

Duvarları boyayabilirsin

Mutfak dekorasyonunu tamamlayan detaylardan biri şüphesiz ki duvar boyaları. Duvar boyalarında yapacağın değişiklikle temiz bir görünüm elde edebilir şaşaalı mutfağının tadını çıkabilirsin.

Mutfak zeminini baştan yapabilirsin

Mutfak tadilat aşamalarında en önemli adımlardan bir tanesi de mutfak zeminini değiştirmektir. Genellikle maliyetten kaçmak adına çok fazla tercih edilmeyen zemin değiştirme işlemi uzun zamanda fayda gösterir. Mutfak tadilat işleminde zemin üzerine kullanacağın seramik karolar, laminant parkeler suyu içerisine almayarak şişme, yıpranma gibi durumlara mahal vermez. Hal böyleyken tek yapılması gereken yepyeni mutfakta keyifli bir kahve içmek olacaktır.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?

Toast Message