Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Epoksi Masa Nedir? Nasıl Kullanılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Epoksi Masa Nedir? Nasıl Kullanılır?

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

Modern dekorasyonlarda, özellikle zemin ve tavan kaplamalarında karşımıza çıkan epoksi, yenilikçi masa tasarımlarında kullanılmaya başlandı. Doğal ahşap ile epoksinin birleşiminden oluşan epoksi masa modelleri; hem modern hem de klasik tarzdaki dekorasyonlarla mükemmel bir uyum yakaladı. Masif ahşap masa ve sehpaların içinde kasıtlı oluşturulan boşluklara dökülen epoksi, cama benzer bir görünüm yaratıyor. Çoğu zaman ahşap bir plaka içinde nehir imgesi oluşturan bu malzeme, mekândaki doğallık hissini güçlendiriyor.

Epoksi masa yapımı hakkında bilmen gerekenler

Epoksi masa yapımı malzemeleri tamamladığında oldukça kolay! İlk olarak doğal ahşap bir plakaya ihtiyacın var. Keskin hatlara sahip bir mobilya tasarlamak istiyorsan, bu plakayı zımparalamakla işe başlamalısın. Malzemeyi organik formunda bırakacaksan; yüzeyi zımparalaman şart değil. Ardından ahşap yüzey üstünde epoksi için ayıracağın alanı belirlemeye başlayabilirsin. Kalem ile çizdiğin bu alanı oymak için bir adet el frezesine ihtiyacın olacak. Ancak, bu noktada dikkat etmen gereken bazı püf noktalar var. Örneğin; yüzey kazıma işlemini yaparken malzemenin tamamını değil yarısını kazımalısın. Örneğin, 4 cm’lik bir plaka üzerinde çalışıyorsan kalem ile çizdiğin alanı freze yardımıyla kazırken ahşabın sadece 2 cm’lik bir kısmını kazıyor olmalısın. Aksi takdirde oluşturduğun boşluğa epoksi dökebilmek için ekstra bir dolgu malzemesine ihtiyacın olur. Bu da özellikle ilk uygulama için pek de avantajlı bir durum sayılmaz. Bu anlamda, malzeme üstünde adeta bir havuz oluşturuyormuş gibi düşünerek kazıma işlemine başlayabilirsin. Kazıdığın yüzeyi doldurmak için epoksi masa malzemeleri arasında bulunan epoksi reçinesini kullanmalısın. İlk kat reçineyi 1 cm kalınlığında dökmen yeterli olacaktır. Bu katman kuruduktan sonra ikinci katı dökerek epoksi işlemini tamamlayabilirsin. Üstüne yapacağın vernik uygulaması ile mobilyanı tamamen hazır hale getirebilirsin.

Epoksi masa ve sehpa modelleri

Epoksi uygulamasını sadece yemek masası tasarımlarında değil; çeşitli tamamlayıcı ürünlerde de gerçekleştirebilirsin. Orta, yan ve zigon sehpa modellerinde epoksi reçenesi ile farklı desenler oluşturarak dekorasyona özgün bir kimlik kazandırabilirsin. Yatak odası ve çalışma odası gibi yaşam alanlarında da epoksi masa modellerine yer verebilirsin. Makyaj masası, komodin ve şifonyer tasarımlarında epoksi uygulaması yaparak birbirinden şık dekorasyonlara imza atabilirsin. Epoksi masa modellerinin ev dışında sıklıkla kullanıldığı mekânlardan biri ise ofis tipi toplantı odalarıdır. Yaratıcı tasarımı ile toplantı salonlarında dikkat çeken, geniş ebatlardaki epoksi masa modelleri ile iddialı bir ofis ortamı yaratabilirsin.Epoksi masa modellerinde nehir konseptinin dışında farklı imgelere de yer verebilirsin. Doğadan ilham alan tasarımlar için, ahşabın farklı tonlarını bir arada kullanmayı deneyebilirsin. Masif ahşap plakaların arasında belli bir tasarım kurgusuna uygun boşluklar bırakıp, bu boşlukları epoksi reçinesi ile doldurarak; özel tasarım epoksi masa modelleri tasarlayabilirsin. Bu tasarımları yaşam alanının dilediğin kısmında rahatlıkla kullanabilirsin. 

Diğer Yazılara Göz At
Genel
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?

Toast Message