Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Ev Dekorasyonu İçin En Şık ve Kullanışlı Seperatör Önerileri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Ev Dekorasyonu İçin En Şık ve Kullanışlı Seperatör Önerileri

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

Oda bölücü olarak da bilinen separatör modelleri ile yaşam alanlarınızı daha kullanışlı ve verimli bir hale getirebilirsin. Bu separatörleri yaşam alanlarını bölmek dışında dekoratif amaçlı da kullanabilirsin. Seperatör modelleri fiyatları üretildikleri materyallere ve tasarım özelliklerine göre farklılık gösteriyor. Tarzına ve kişisel zevklerine uygun separatör seçeneklerini keşfetmek ister misin?

Cam seperatör modelleri ile modern esintiler

Bu separatör modelleri şeffaf yapıya sahip olduğu için mekanda derinlik yaratmana imkan tanır. Cam tasarımları ayaklı seperatör modelleri ile bir arada değerlendirebilirsin. Ahşap ya da metal ayaklı separatörlerle mekanda modern bir hava yaratman oldukça kolay. Cam sehpa ve masa modellerinden yararlanarak yaşam alanlarını uyumlu bir şekilde dekore edebilirsin. Doğal ışık alanlar için bu modellerden yararlanarak mekanda hoş ışık yansımaları oluşturabilirsin.

Ahşap seperatör modelleri ile nostaljik mekanlar

Country ve geleneksel dekorasyon stillerinde ahşap objelerin önemi büyük. Mekanın genel dekorasyonuna göre koyu ya da açık renklerde ahşap seçeneklerden yararlanabilirsin. Oymalı separatör modelleri tercih ederek daha klasik bir dekorasyon yaratabilirsin. Yer yer boşluklardan oluşan tasarımları giyinme odası oluşturmak için verimli bir şekilde kullanabilirsin. Yatak odana giyinme odası eklemek istiyorsan ahşap separatör modelleri ile uyumlu yatak başı tercih ederek mekanı canlandırabilirsin.

Ferforje tasarımlarla yaratıcı dokunuşlar yapabilirsin

Separatör modelleri yalnızca iç mekanlar için değil dış mekanlarda da kullanılabilir. Balkon, bahçe ve teraslar için ferforje separatör tasarımlarından ilham alabilirsin. Ancak bu alanlarda kullanacağın separatörlerin suya ve güneşe karşı dayanıklı materyallerden üretilmiş olmasına dikkat etmelisin. Böylece paslanma ve boya akması gibi sorunları en aza indirmiş olursun. Bahçe ve balkon gibi alanlarda ferforje separatörler kullanarak bu aksesuarlara sarmaşık gibi bitkilerin tutunmasını sağlayabilirsin. Böylece yaşam alanlarında şık ve doğal bir dekoratif uygulama yapabilirsin. Tasarımını ferforje masa ve sandalyelerle çarpıcı bir şekilde tamamlayabilirsin.

Sanatsal tasarımlarla yaşam alanlarını canlandır

Yaşam alanlarında pop art ve art deco gibi dekorasyon tarzlarından ilham alabilirsin. Bu tür dekorasyonlarda rengarenk döşemelik kumaşlar sıklıkla kullanılır. Döşemelerinle uyumlu olacak separatör modelleri ile mekanı şık bölümlere ayırabilirsin. Bu dekoratif uygulama ile yaşam alanlarını sıradışı bir tarza kavuşturabilirsin. Plastik ve ahşap gibi farklı materyallerden üretilmiş pek çok sanatsal tasarıma kolaylıkla ulaşabilirsin. Duvarlarında capcanlı tablolar kullanarak separatörlerini daha çarpıcı hale getirebilirsin.

Geometrik kesimlerden yararlanabilirsin

Geometrik kesime sahip aksesuarlar modern dekorasyonlarda sıklıkla tercih ediliyor. Bu yaklaşımı separatör seçiminde de değerlendirebilirsin. Özellikle beyaz ve tonlarındaki separatör seçenekleri ile zamansız dekorasyonlara imza atabilirsin. Oval ve damla kesimli separatörler özellikle salonlar için oldukça popüler. Yaşam alanlarının bölümlere ayırmak istediğin kısımlarında bu tarz geometrik tasarımlardan yararlanarak yaratıcı bir mekan tasarımı yapabilirsin. Separatörlerinle uyumlu olacak geometrik tasarımlı vazo ve biblo gibi aksesuarlar ile mekanı monotonluktan kurtarman mümkün.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?

Toast Message