Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Evcil dostların için yapabileceğin 5 farklı dekorasyon önerisi
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Evcil dostların için yapabileceğin 5 farklı dekorasyon önerisi

Yayınlanma tarihi: 13.03.2020

Evcil hayvanlar yaşam alanlarımızı paylaştığımız dostlarımız. Bu nedenle ev dekorasyonu yaparken kendi zevklerimizi göz önünde bulundurduğumuz kadar onların da ihtiyaçlarına kulak vermeliyiz. İşte hem senin hem de evcil dostlarının hayatını kolaylaştıracak birkaç dekorasyon önerisi.

1. Halı seçiminde bazı püf noktalar var

Evcil dostun her ne kadar eğitimli de olsa küçük kazalarla karşılaşma ihtimalin her zaman var.  Bu nedenle evcil hayvan besleyenler için halı seçiminde kaydırmaz tabanlı halılar seçerek oyuncu dostlarının kayıp düşmesine de engel olabilirsin. Ayrıca kolay temizlenen ve tüy tutmayan modellere başvurmalısın. Pati desenli, hayvan figürlü halılar kullanarak yaşam alanlarına esprili bir hava katabilirsin. Kedili evler için halı seçiminde tırmalanmaya dayanıklı modelleri dekorasyon önerisi olarak değerlendirebilirsin.

2. Evcil hayvan dostu kumaşlara yönel

Yaşam alanlarında kullanacağın kumaşlar tüy tutmayan ve kolay temizlenebilen özellikte olmalı. Koltuklarının üzerine su tutmayan koltuk örtülerden de sere bilirsin. Üstelik bu örtülerin çok sayıda renk ve model çeşitliliği var. Unutma ki köpek bakımında ev temizliği çok önemli. Köpeklerin yaşadığı evlerde temizlik sorununu azaltmak için bu tür örtüleri kullanabilirsin.

3. Zararlı aksesuarlardan uzak dur

Dekorasyon önerisi kapsamında mutlaka evcil hayvanlarına zarar vermeyecek aksesuarları tercih etmelisin. Evcil dostlarının oyun oynarken çarpıp düşürebileceği aksesuarlara yer vermemelisin. Kırılabilecek objeleri yüksek yerlere konumlandırmak iyi bir dekorasyon önerisi. Ayrıca yaşam alanlarında temas ettiklerinde veya yediklerinde zarar görmeyecekleri bitkiler dışında bitki kullanmamalısın.

4.Stor perdeler doğru bir tercih

Özellikle kediler, kumaş perdelere tırmanmayı ve oyun oynamayı çok seven canlılar. Bu nedenle dekorasyon önerisi için stor perdelerden yararlan malısın. Stor perdeleri istediğin zaman istediğin seviyede açabilmen önemli bir avantajdır. Böylece kedin perdelere tırmanmayacaktır. Stor perdelerin çok sayıda renk ve model çeşidinin olması dekorasyon açısından büyük bir avantaj.

5. Elektrikli süpürgeyi ihmal etme

Hem ortamdaki tüy temizliğinin yapılması hem de kötü kokuların giderilmesi için kaliteli bir elektrikli süpürgeye ihtiyacın var. Bu açıdan ihtiyacına göre kablolu veya şarjlı modelleri tercih edebilirsin. Portatif elektrik süpürgeleri de bu anlamda kurtarıcın olabilir.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?

Toast Message