Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Evde çocukla birlikte güvenli yaşamanın sırları…
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Evde çocukla birlikte güvenli yaşamanın sırları…

Yayınlanma tarihi: 12.03.2020

Yetişkin dostu bir eve sahip olabilirsin fakat evde çocuk güvenliğini tehdit edecek pek çok detay bulunuyor olabilir. Yaşam alanlarında çocuk güvenliğini tehlikeye sokan risk faktörlerini bularak ortamı çocuğun için daha güvenli bir alana çevirebilirsin. Fakat unutmamak gerekir ki evdeki tüm tehlikeleri kaldırsan dahi çocuğunu güvende tutmak için onu sürekli denetlemek durumundasın. Çünkü çocuklar meraklı olmakla birlikte tehlikenin de ne demek olduğunu bilmiyor. Peki çocuklar için evde güvenlik önlemleri nelerdir? Evde çocuk güvenliği için dikkat etmen gereken detayları senin için araştırdık.

Ortak yaşam alanı çocuğun için güvenli mi?

Ortak yaşam alanları tüm ailenin bir arada en çok zaman geçirdiği mekanlar arasında bulunuyor. Hal böyle olunca evde çocuk güvenliğini sağlamaya ortak yaşam alnından başlaman faydalı olabilir. Bebeğin yürümeye yeni başlıyorsa etraftaki her şeyi tek tek keşfetmeye çalışır. Etrafta çocuğun ilgisini çekecek biblo ya da çerçeve biri küçük objeleri kaldırmalısın. Küçük objeler, renkli yapıları nedeniyle dikkat çektiği için çocuğun ilgi alanına daha hızlı girebilir. Bebekli evde güvenlik için dikkat etmen gereken başka bir faktör de cam eşyalar. Bebekler ayağa kalkmak ve denge kurabilmek için bir yerden destek almak ister. Bu gibi durumlarda bebeğin sehpa, TV ünitesi gibi eşyalardan yardım almak isteyebilir. Özellikle sehpaların sivri kenarlı ya da cam detaylı olması evde çocuk güvenliğini tehlikeye atabilir. Yaşam alanında ahşap mobilyalar tercih edebilirsin ya da mobilyaları en aza indirgeyebilirsin.

Bebekler için tasarlanan güvenlik ürünlerini kullanıyor musun?

Çocuk güvenliğini artırmak için tasarlanan bebek güvenlik ürünleri tavsiye ediliyor. Özellikle meraklı bebeklerin çekmece ya da dolapları rahatlıkla açmasını engelleyen aparatlar talep görüyor. Prizler için tehlikeyi önleyici kapaklar ve pencereler için de emniyet mandalları temin edebilirsin. Sivri kenarlara sahip ahşap mobilyaların bebeğe zarar vermemesi için köşe koruyucular kullanabilirsin. Dubleks bir evin varsa bebek güvenlik kapısı hayat kurtarıcı bir ürün olabilir. Dubleks dairedeki merdivenler bebek büyüten annelerin en büyük problemi olmaktan çıkıyor. Kolaylıkla monte edilebilen güvenlik kapıları genellikle otomatik özellikte tasarlanıyor. Evde çocuk güvenliğini maksimize etmeni sağlayan kapı, isten dışı açık kalsa dahi bir süre sonra kendiliğinden kapanıyor.

Hem güvenli hem de sağlıklı evler

Evde çocuk güvenliğini sağlamak adına çocuk odasından banyoya kadar her mekanda birtakım tedbirler alman gerekebilir. Bebeğin az suda dahi zarar görebileceğini düşünerek özellikle banyoda onu kesinlikle yalnız bırakmaman gerekir. Çocuk odasında ise ona zarar verecek oyuncak ya da kablolu ürünleri kaldırmalısın. Evde güvenlik kuralları ya da güvenlik önlemleri kadar boya seçimler de çocuk sağlığı açısından değerli. Bebeklerin sağlığına önem veren ve ortamda nem oluşmasını engelleyen boyaları tercih ederek evde çocuk güvenliğini en üst seviyeye çıkarabilirsin.Çocuğunun güvenliği kadar sağlığını da güvence altına alabilmek adına şık,modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar boyası renkleri için Biboya üzerinden gönül rahatlığıyla siparişini verebilirsin. 

Diğer Yazılara Göz At
Genel
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?

Toast Message