Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Evde fonksiyonel mobilyalara yer aç
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Evde fonksiyonel mobilyalara yer aç

Yayınlanma tarihi: 18.03.2020

Tüm dünyanın sadelikten bahsetmeye başladığı bugünlerde, yaşam alanları da küçülüyor. Artık herkes kendisine yetecek kadar bir alanda ve ihtiyaçlarını giderecek kadar mobilya ile yaşamayı tercih ediyor. Gösterişten uzak tasarımlar, düz çizgiler, pastel renkler ve fonksiyonel mobilyalar… Yaşadığımız çağın tüm trendleri bu kavramlarla anlatılacak kadar sade!

Küçülen metrekarelerde fonksiyonel yaşamlar için ipuçları

Sana yetecek kadar bir alanda yine temel ihtiyaçlarını giderecek kadar eşya ile yaşamak aslında hayata zaman ayırmana fırsat sunuyor. Zihnini ve gözlerini yormayan bir mobilya dekorasyonu ile özellikle küçük evlerde fonksiyonel alanlar yaratabilirsin. Evdeki tüm köşeleri işlevsel bir alana dönüştürebilirsin. Bunun için depolama ipuçları, küçük mobilya seçimi, mevcut mobilyaların dönüşümü gibi öneriler aşağıda senin için listelendi. 

1- Düz çizgiler, geniş açılar:

Yaşayacağın alanın küçük olmasının en önemli avantajlarından biri de yorucu olmayan fonksiyonel bir ortamı sana sunması. Her şeyin elinin altında olması fikrini işlevsellikle birleştirdiğinde içinde yaşamaktan keyif alacağın bir ortama sahip olursun. Abartılı desenler ve renkler yerine düz çizgiler kullanarak yapacağın bir dekorasyon küçük evindeki geniş açıları ortaya çıkartır. Düz renklerde mobilya seçimi, tonların uyumlu olduğu halı ve perdeler ilk etapta dikkat edilmesi gerekenler. Kabartmalar, püsküller, simler yerine açık renk tonlarında sade tasarımlar seçmelisin.

2- Şeffaf ve doğal dekoratif objeler ve depolama alanları

Küçük alanlardaki ferahlığı arttırmada camın şeffaf ve sade görünümünden yararlanabilirsin. Düz beyaz camdan vazolar yaşadığın alana huzuru da getirir. Ahşap ve hasır objeler de özellikle depolama konusunda yararlanacağın hem dekoratif hem de fonksiyonel objeler olarak işine yarayabilir! Ahşap düz raflar, hasır sepetler, kutular hem az yer kaplar hem de eşyalarını depolamana yardımcı olur. Doğal ahşap ayrıca mobilya seçiminde de mutlaka tercih edeceğin malzemelerden biri olmalı. Ahşap bir sandık, küçük bir evde, sehpadan, üzeri minderlerle kaplı oturma alanına kadar birçok işleve sahip olabilir. 

3- Küçük yaşam alanlarında her köşe ve ayrıntı değerli

Koltukların ve yatakların altı, salondaki köşeler, çalışma masasının bulunduğu alan, mutfaktaki çekmeceler, banyo dolabı… Tüm bu alanlar yaşadığın alanda sana kolaylık sağlayabilecek özelliklere sahip. Evdeki küçük bir köşeyi raflar yardımıyla bir kütüphane ye çevirebilir, yataklarına ve koltukların altında depolama alanları yaratabilirsin. Birbiriyle uyumlu mobilya seçimi görünümde bir bütünlük yaratırken aynı zamanda birden çok görevi de yerine getiren eşyalara sahip olmanı sağlar. Mutfak dolapları içerisinde kullanacağın raflar da yine bu değerli alanları fonksiyonel bir şekilde kullanmanı sağlar. 

4- Aydınlıkta genişleyen küçük mekanlar

Küçük bir yaşam alanındaki belki de en önemli dekorasyon oyunlarından bir tanesi de aydınlatma ile yaratılan illüzyondur. Duvarlardaki tabloları aydınlatarak geniş perspektifler yaratabilirken, oturma odandaki bir lambader yardımıyla karanlık noktalara geniş ışıklar tutabilirsin. Aydınlatma için sana yardımcı olacak diğer bir dekorasyon objesi de aynalar. İster büyük ister küçük bir ayna olsun, dar bir alanda yansıtma ve aydınlatma özelliği ile bir ayna mutlaka bulunmalı. Küçük koridorunun sonundaki bir ayna sana geniş bir alanda yürüme hissini yaşatabilir. 

5- Eskiden güç alarak yaratılan yeni alanlar

Yeni bir yaşam alanı için belki de öncelikle seninle yıllardır birlikte olan mobilyalarını gözden geçirmelisin. Mobilya yenileme yoluyla herkes görevini yapmaya devam edebilir! Yeniden cilalanmış eski yemek masan, pastel tonlarda bir kumaşla kaplanmış çok sevdiğin kanepen, içerisine yeni raflar ilave edilmiş annenden hatıra konsolun… Eski ama işlevsel dolabından vazgeçemiyor ama yenilik istiyorsan kapaklarını çıkartmayı deneyebilirsin. Salonunun bir duvarında yeni bir kütüphane olarak seninle kalmaya devam edebilir. Eski valizin fotoğrafların için bir kutu görevi üstelenebilir. Küçük bir alanda sana yetecek kadar az eşya ile hayata daha çok zaman ayırabilirsin!Şık,modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsiniz.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?

Toast Message