Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Evde kullanmanız gereken 5 Feng Shui rengi
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Evde kullanmanız gereken 5 Feng Shui rengi

Yayınlanma tarihi: 12.03.2020

Feng Shui, çevrenin yaşamımızla ilişkili olduğunu vurgulayan bir Çin felsefesi. Bu nedenle Çin kültüründe dekorasyonun pek çok alanında Feng Shui’nin yansımalarını görüyoruz. Feng Shui dekorasyonu sadece Çin kültürü için değil farklı kültürlerin insanları tarafından da sıklıkla tercih ediliyor. Feng Shui felsefesinin tavsiyelerine kulak vererek sen de pozitif enerjilerle dolup taşan uyumlu ve kullanışlı bir yaşam alanına kavuşabilirsin. Feng Shui dekorasyonu için renklerin önemi çok büyük. Hem yaşam alanlarındaki mobilya ve aksesuarların hem de duvarların rengini belirlerken uyumlu renkler kullanmalısın. Bu nedenle, hangi rengin bu felsefe için ne ifade ettiğini öğrenmeli ve bu renkleri dekorasyonunda nasıl kullanacağına karar vermelisin.

1. Doğallığın ve sağlığın sembolü: Yeşil

Yeşil, Feng Shui dekorasyon önerisi için en popüler renklerden. Bu rengin kullanıldığı alanların şifayla dolup taşacağına inanılıyor. Yeşil aynı zamanda büyümeyi simgelediği için çocuk odalarında sıklıkla kullanılıyor. İçsel denge ve huzur istiyorsan mutlaka yeşil ve tonlarına yönelmelisin.

2. Huzur için maviyi tercih et

Mavi ve tonları huzuru sembolize eden bir Feng Shui rengi. Suyu da tasvir eden mavi ve tonlarından daha çok yatak odalarında yararlanılıyor. Duvarlarında maviyi tercih ederek huzurlu ve sakin bir uykuya kavuşabilirsin. Dekoratif ürünlerde de maviden yararlanarak ortamdaki negatif enerjileri nötrleyebilirsin.

3. Saflık ve masumiyeti çağrıştır

Beyaz, saflığın ve masumiyetin sembolü olmakla birlikte, kullanıldığı ortama aydınlık ve ferah bir hava katıyor. Böyle ortamdaki negatif enerjileri nötrleyerek sakin bir yaşam alanı sunuyor. Güven duygusunu arttıran beyaz ve tonları yatak odası, banyo ve mutfak gibi alanlarda kullanılmak için ideal bir renk.

4. Turuncuyla yaratıcılığını arttır

Turuncu ve tonları Feng Shui felsefesinin dikkat arttırıcı ve yaratıcılığa katkıda bulunan renkleri olarak biliniyor. Bu renkleri çalışma odası veya ofislerde kullanabilirsin. Bu yaşam alanlarındaki aksesuar tercihlerini de turuncu ağırlıklı yapman iyi bir tercih olacaktır.

5. Aşk, şans ve neşe

Feng Shui dekorasyonunda aşk, neşe ve şansı sembolize eden kırmızının aşırı kullanımı huzursuzluk verebilir. Bu rengi yaşam alanı dekorasyonunda dengeli kullanmak çok önemli. Açık tonların ağırlıklı olduğu köşelerde veya tekdüze duvarlarda renk blokları yaratmak istediğinde kırmızıya başvurabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?

Toast Message