Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Evde Sağlıklı ve Rahat Çalışma Ortamı Oluşturmak Mümkün Mü?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Evde Sağlıklı ve Rahat Çalışma Ortamı Oluşturmak Mümkün Mü?

Yayınlanma tarihi: 24.03.2020

Şehir hayatının yoğunluğu, trafikte kaybedilen süre, kendine zaman ayırma ihtiyacı ve teknolojik gelişmelerin sağladığı imkanlarla birlikte evden çalışmak modern iş yaşamının bir parçası haline geldi. Bireysel şirketini kuranlar, bir şirket bünyesinde olup uzaktan çalışanlar ve herhangi bir şirkete bağlı olmayan freelancerlar genellikle ev ortamında çalışmayı tercih ediyor. Hal böyle olunca, evin bir odasını veya belli bir bölümünü çalışma alanı haline getirerek düzen ve devamlılık sağlamak büyün önem taşıyor. Evde sağlıklı ve rahat bir çalışma ortamı oluşturmak istiyorsan senin için derlediğimiz önerileri inceleyebilirsin.  

İlk Adım Çalışma Alanı Belirlemek

Evde çalışma odası olarak kullanabileceğin bir oda varsa bu harika bir haber! Ama çalışma odası olarak kullanabileceğin ekstra bir oda yoksa da sorun değil çünkü dilediğin odayı çalışma odasına dönüştürebilirsin! Bu noktada asıl önemli olan, çalışma alanı olarak belirleyeceğin alanının dekorasyonunu amacına uygun hale getirmek. Örneğin; evde sürekli televizyon izleyen birileri varsa veya evdeki çocuklar sürekli gürültülü oyunlar oynuyorsa, çalışma alanını evin en sessiz odasında konumlandırabilirsin. Tek kişilik bir masa, rahat bir sandalye ve orta ölçekli bir kitaplığın sığabileceği tüm odalar çalışma alanı olarak kullanılabilir. Eğer çalışma alanı oluşturmak için salonu tercih edeceksen, çalışma masası ile televizyon ve oturma gurubunun arasına koyacağın bir dekoratif paravan dikkat dağıtıcı unsurlardan kurtulmanı sağlayabilir. Salonda dekoratif paravan kullanmak hem kendine ait bir çalışma alanında olduğunu hissettirecek hem de hoş bir görüntü oluşturacaktır. Çalışma alanı için yatak odasını kullanacaksan masanı yatağı görmeyen bir yerde konumlandırmalısın. Zira çalışırken arka planda sürekli olarak yatağı görmek rehavete kapılmana sebep olabilir. 

Çalışma Alanını Düzenli Tutmak Zihni Rahatlatıyor

Çalışma alanına karar verip masa ve sandalye gibi temel eşyaları yerleştirdikten sonra, daha rahat çalışmanı sağlayacak dekoratif ürünlerden faydalanabilirsin. Örneğin masanın hemen üstüne asacağın bir yazı tahtasını yapılacaklar listeli oluşturmak için kullanabilirsin. Çalışma alanının daha geniş ve ferah görünmesi için en azından çalışırken gördüğün duvarları mavi veya sarının açık tonlarına boyayabilirsin. Eğer çalışmak için ayırdığın alanın ebatları gerçekten küçükse kitaplık yerine duvar raflarını, çekmece ve raf gibi ekstra depolama alanı içeren çalışma masalarını ve doküman düzenleyicileri tercih edebilir; duvar gazeteliği gibi hem işlevsel hem de dekoratif ürünlere yönelebilirsin. Temiz ve düzenli bir çalışma ortamı oluşturmak seni eve bağlayacağı için hem corona virüsten sakınabilir hem de daha verimli çalışarak performansını arttırabilirsin. 

Aydınlatma Elemanları Sorun Olmasın!

Evde sağlıklı ve rahat çalışma ortamı oluşturmanın en önemli yollarından biri de doğru aydınlatma elemanlarını seçmekten geçiyor. Güneş alan bir ortamda çalışıyorsan masanı pencereden en iyi yararlanacak şekilde yerleştirmelisin. Eğer daha çok akşam vakitlerinde çalışıyorsan halojen ışık veren sarı ampullerden, duvar aydınlatmalarından veya tavana gizlenen led ışıklardan faydalanabilirsin. Sağlık demişken; çalışma masanda sürahi bulundurmayı unutma! Hoş kıvrımlara sahip bir sürahi hem vazo gibi görünerek çalışma ortamının dekorasyonuna katkı sağlayacak hem de çalışırken düzenli olarak su tüketmen gerektiğini hatırlatacaktır. 

Diğer Yazılara Göz At
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?

Toast Message