Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Evindeki mobilyaları değiştirme dönüştür!
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Evindeki mobilyaları değiştirme dönüştür!

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Ev dekorasyonun da konsept ne olursa olsun mobilya dönüştürmeyi istediğinde ilk aklına vintage detaylara yer vermek ve mobilyaları boyamak geliyor olabilir. Peki, çok daha farklı fikirlerle güzel konseptler oluşturmaya ne dersin?Örneğin; yemek masası ve sehpaların üzerinde sürekli kullanımdan dolayı oluşan deformasyonları epoksi ile kaplayarak farklı bir görünüm sağlayabileceğini biliyor muydun?Stüdyo bir dairede yaşıyorsan ya da kendine özel bir alan oluşturmak istiyorsan ve bunu duvar örerek yapman mümkün değilse kendi paravanını kolayca tasarlayabilirsin. Önce bir marangoza gidip dikdörtgen çerçeveler alabilirsin. Sonrasında çerçeveleri harika desenli kumaşlarla ya da boyayarak kaplayabilirsin. Bu gibi daha pek çok bütçe dostu ve mobilya dönüştürme fikirlerimizi paylaşmaya hazırız.

Duvarları şenlendirmeye hazır mısın?

Duvarlarında bir yenilik istiyorsun ama ne boyamak ne de duvar kağıdıyla uğraşmak istemiyorsan muhteşem bir önerim var sana! Duvarlarını dev çerçeveler ile şenlendirebilirsin. İstediğin bir odada odak noktası belirleyip o duvara uygulayabilirsin. Nasıl yapabileceğinden de bahsedecek olursak eğer bir marangozdan istediğin boyutlarda mdf paneller satın al. Daha sonra duvarında kullanmak istediğin tasarım ne ise onu çerçeveye uygun boyutta kestir. Duvar kağıdı fırçası yardımıyla düzgünce yapıştır ve spatula ile hava kabarcıklarını almayı unutma! Dev çerçeveleri duvara sabitlemek için iz bırakmayan güçlü bantları kullanabilirsin.Başka ve daha kolay bir alternatif ise duvardan kolayca çıkarılan ve iz bırakmayan gold, parlak, şeffaf veya mat her türlü renk ve desen de bulabileceğin muhteşem bantlarla duvarlarında eğlenceli bir görünüm yakalayabilirsin. Ayrıca bu bantları farklı mobilya türlerinde de kullanabilir ve mobilyalarını dönüştürebilirsin.

Muhteşem patchwork halınla fark yarat

Bir evin olmazsa olmazı halı ve halısız ev düşünemiyorum diyorsan evde farklı kumaş parçalarını birbirine dikip sağlam bir kumaşla birleştirerek patchwork bir halı oluşturabilirsin. Ya da eski halının üzerine kendi boyadığın kumaşlarla kaplayabilirsin.

Modern tavan lambalarıyla evini aydınlat

Aydınlatma bir evi vezir de eder rezil de bu nedenle o çok sıkıldığın tavan lamban için uygulayabileceğin modern yeniliklerden bahsetmek istiyoruz. Eski kumaşlar, cam kavanozlar, ağaç dalları, makrome ipleri gibi malzemelerden dilediğin gibi tasarımlar üretip evinin havasını değiştirebilirsin.

Masa örtüsünden perde mi olur deme?

Perdeleri yenilemek için de neler yapabilirsin diye birkaç alternatif sunmak istiyoruz. Bir yapı markette kolayca bulabileceğin perde çubuklarını alarak işe koyulabilirsiniz. Kumaş olarak evindeki eski kumaşları ya da masa örtünü değerlendirebilirsin. Eğer el işinden keyif alıyorsan örebilirsin.

Kütüphanen ile ilgi çekmeye hazır mısın?

Raflı bir dolabını kütüphaneye dönüştürebileceğin gibi başka hangi mobilyayı dönüştürebilirsin diye sana alternatif sunmak istiyoruz. Bir ara çok trend olan inşaat paletlerinden senin de bir koltuk veya yatağın var ve onu değerlendirmek istiyorsan yapman gereken çok basit. Önce onu hangi odada kullanmak istiyorsan o odaya yakışacak bir renge boyamak! Bunun için Biboya’nın geniş ahşap boya skalasından faydalanabilirsin. Sonra da yepyeni bir kitaplık olacak paletlerin için evin hangi köşesine koymak istiyorsan oraya yerleştir. Bol kitap okumalı keyif köşen hazır olsun! Böylece bütçeni sarsmadan mobilya dönüştürme sayesinde evini dilediğin gibi yenileyebilirsin. 

Diğer Yazılara Göz At
Genel
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?

Toast Message