Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Evini lüks göstermenin 6 yolu
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Evini lüks göstermenin 6 yolu

Yayınlanma tarihi: 20.03.2020

Yaşam alanın için lüks bir ev dekorasyonu tasarlamak istiyor olabilirsin. Düşündüğünün aksine, evini lüks göstermen için çok büyük masraflara katlanman gerekmez. Evine ihtişam katmak ve zengin bir tasarım sağlamak için pahalı ve seçkin ürünler satın almak yerine yararlanabileceğin evde bitki yetiştirmek gibi başka çeşitli yollar da var. Evini lüks göstermenin yollarını öğrenmek ister misin?

1. Kartonpiyer ile duvarlarını zenginleştir

Evinin çeşitli yaşam alanlarında; duvarın, tavan, zemin ya da diğer duvarlarla birleştiği yerlerde yapacağın kartonpiyer uygulaması, duvarlarına hem doku hem de stil katar. Kendin yap projeleri sayesinde, kısıtlı bir bütçe ile kartonpiyeri kendin yapman da mümkün. Yüksek tavanlı bir evde oturuyorsan, duvarın alt kısımlarına katmanlı bir şekilde kartonpiyer uygulayarak daha dengeli bir görünüm sağlayabilirsin. Kartonpiyerin evine lüks bir hava katmasını istiyorsan temiz bir uygulama yapmalı ve kesinlikle yarım bırakmamalısın. Böylece evin çok daha sofistike bir stile sahip olabilir.

2. Aydınlığı içeriye al

Karanlık bir ev, ne kadar kaliteli bir tasarıma sahip olursa olsun iç açıcı görünmez. Evinde aydınlatmaya bol yer vererek hem aydınlık hem de ferah bir ortam sağlayabilirsin. Eğer küçük metrekareye sahip bir evin varsa, köşelerde de aydınlatma kullanarak evi olduğundan geniş gösterebilirsin. Aplikler, lambalar ve şık avizeler gibi aydınlatma ürünlerine evinde yer ver.

3. Evde bitkilere yer aç

Evde bitki kullanımını; banyo ve mutfak dahil, bütün odalarda sağlayabilirsin. Eğer evin yeterince büyükse ev ağaçlarından, küçükse sukulentlerden faydalanabilirsin. Duvarlardaki sarmaşıklar sayesinde oldukça estetik bir görünüm kazandırabilirsin. Salonundaki orta sehpanın üzerine, şık bir cam vazoya koyacağın bir adet çiçek, mutfaktaki fesleğenlerin evinin dekorasyonda oldukça şık bir etki meydana getirir. Evde bitki dekorasyonu gerçekleştirerek bir yandan doğayı evine taşırken bir yandan da lüks bir görünüm sağlayabilirsin.

4. Boyadan daha fazlası

Bir evin dekorasyonu için boya, çok şey ifade eder. Evin ve dolayısıyla senin karakterin, dekorasyon stilin, yaşam biçimin ve çok daha fazlası hakkında ağırladığın misafirlerine bilgi verir. Açık tonlarda bir boya rengi seçiminle risk almaktan hoşlanmayan ve doğallığı seven biri olduğu izlenimini verirsin. Koyu renklerde bir duvar ise ortama daha sofistike ve şık bir görünüm kazandırır. Yalnızca, eğer küçük bir odaya sahipsen; koyu renk boyaları kullanırken dikkatli davranmalısın. Küçük mekanda koyu renk duvarlar ile evini daha küçük gösterebilirsin.

5. Tabloların estetiği

Soyut tasarımlarda portre çalışmalarına kadar her türlü tablo, evine zengin bir dokunuş getirir. Evinin koridorunda tabloları kullanarak, misafirlerde bir sanat galerisi hissi yaşatabilirsin. Eğer tüm duvarları tercih etmezsen, salonundaki tek bir duvarda büyük bir resim sergileyerek evine şık bir dokunuş katabilirsin. İstediğin bir resmin yüksek kaliteli görselini bularak bastırman yeterli. Hatta tablolara resmin akımına göre bir çerçeve seçerek şatafattan uzak elit bir lüks anlayışı katabilirsin.

6. Aksesuarlar ile dekorasyonunu tamamla

Evde bitkiler, kontrast renklere sahip kırlentler, aynalar gibi birçok aksesuarla dekorasyonunu stilize eder. Üstelik bitkilerin ve aksesuarlarını kombinleyerek evine lüks bir görünüm de kazandırabilirsin.Şık, modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar, ahşap ve kapı boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?

Toast Message