Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Eviniz için 4 çarpıcı kiler dolabı tasarımı
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Eviniz için 4 çarpıcı kiler dolabı tasarımı

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

Estetik tasarımlı kiler dolabı modelleri ile birbirinden şık ve fonksiyonel dekorasyon önerileri geliştirmek mümkün. Ancak, kiler tasarımında dikkat edilmesi gereken bazı konular var. Öncelikle, bu dolabın düzgün bir şekilde havalandırılması şart. Ardından cam kavanozlara dolduran gıdalar kiler içine yerleştirilebilir. Kiler dolabı düzeni sağlamak için çeşitli raflar ve düzenleyici aksesuarlardan yararlanılabilir. Nemden uzak bir ortamda gıdaların sağlıklı bir şekilde korunabilmesi için kiler dolabı ahşap, metal gibi farklı malzemelerden üretilebilir. İşte, evde kullanabileceğin birbirinden çarpıcı 4 farklı tasarım:

1. Tezgah altına gizlenen modern kiler dolabı modelleri

Modern mutfaklarda yer kazandıran bir dekorasyon önerisi olarak kiler, tezgah altındaki boşluklara gizlenebilir. İki yanı boşluklu bir şekilde tasarlanan raflı dolap, çekmece şeklinde çekilerek istenilen şekilde düzenlenebilir. Kavanozlar ve sepetler bu dolap içinde bulunan raflara düzenli bir şekilde konumlandırılarak kullanım kolaylığı sağlanabilir.

2. Cam kapaklı kiler tasarımları

Renkli bakliyatlar ve çeşitli baharatların görünümünü mutfak dekorasyonunda etkili bir şekilde kullanmak adına, kiler için cam kapaklı üniteleri tercih edebilirsin. Önemli olan, bu ünitelerin iç kısmını daima düzenli tutabilecek olman. Aksi halde, kiler içindeki dağınık görüntü mutfağının da dağınık ve düzensiz gözükmesine neden olabilir. Bu tarz bir cam kapaklı kiler dolabı ahşap çerçeveler ile daha klasik bir görünüm kazanabilir. Ayrıca bu ahşap çerçeve ile süreklilik sağlayan ahşap kapaklı dolaplar, mutfakta dekoratif bir uslupla gizli kiler alanları oluşturmak için kullanılabilir.

3. Kompakt ve fonksiyonel kiler modelleri

Çekmeceli ve raflı depolama alanlarının bir arada bulunduğu bir kiler, ahşap malzeme kullanımı ile mutfakta doğal ve otantik bir tarz yaratabilir. Mutfak dolaplarının belli bir bölümünün içine gizlenen ahşap kiler dolabı, dışarıdan bakıldığında mutfağın bütünüyle uyumlu gözükürken, içini açtığında ahşap rafları ve çekmeceleri ile göz alıcı bir duruş sergileyecektir. Çekmeceler; kabartma tozu, vanilya, hazır çorba, makarna sosu, kakao vb. poşet şeklinde satılan ürünleri depolamak için ideal iken; çeşitli gıdaların doldurulduğu cam kavanozlar kapak raflarında veya dolap içindeki bölmelerde yerini alabilir.

4. İşlevselliği artıran kiler dolabı aksesuarları

Çeşitli aksesuarlarla kiler olarak kullanılan dolaplar, daha düzenli ve kullanışlı bir hale getirilebilir. Bunun için çift açılımlı raylı modüllerden yararlanabilirsin. Kavanozluk, şişelik gibi aksesuarlarla dolap içindeki boşlukları işlevsel bir şekilde birbirinden ayırabilir; raylı sepetlerle çeşitli gıdalar için farklı depolama alanları oluşturabilirsin. Raylı sistemler yerine hasır sepetleri tercih ederek daha doğal bir görünüm de oluşturabilirsin.Kiler dolabı seçiminde teleskopik raylı ürünleri de değerlendirebilirsin. Köşe sistemleri, katlanır merdiven sistemler, tezgah altı ve üstü için tasarlanmış tel aksesuarlar ve farklı malzemelerden üretilmiş boy kiler dolapları ile mutfak dekorasyonunda farklı etkiler yaratabilirsin. Mutfağının potansiyellerine ve kiler ihtiyacına bağlı olarak dilediğin tarzda bir kiler dolabını tercih edebilir; mutfağına fonksiyonellik katabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?

Toast Message