Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Geçiş astarı nedir? Nasıl uygulanır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Geçiş astarı nedir? Nasıl uygulanır?

Yayınlanma tarihi: 19.03.2020

Geçiş astarı, duvarlarda ihmal edilen ama oldukça avantajlı bir uygulamadır. Bu uygulama sayesinde hem duvar boyaları daha uzun ömürlü hem de duvarlar daha mükemmel bir görünüm elde eder. Bununla birlikte daha pürüzsüz, düz ve estetik bir görünüm de elde edilmesini sağlar. Bu uygulama, doğru adımlar ile yapıldığında hem pratik hem de kolay bir uygulamadır. Bunun için dikkat etmen gereken bazı özel durumlar var. Bunları seninle paylaşmak ve daha mükemmel bir iş çıkarmana yardımcı olmak için aşağıda takip etmen gereken adımları paylaştık.

Geçiş astarı nedir? Nerelerde kullanılır?

Geçiş astarı uygulamasına geçmeden önce öncelikle geçiş astarı nedir, sorusuna cevap vermek gerekir. Akrilik emülsiyon esaslı sağlam yapışkanlık özelliği gösteren ve bu sayede zemini daha güçlü şekilde kapatan su bazlı astarlara geçiş astarı denir. Dönüşüm astarı olarak da ifade edilebilir. Genellikle boya solventi içeren duvarların yerine su bazlı solvent içeren duvar boyalarına geçişte bu astar kullanılır. Daha pürüzsüz ve daha düz bir katman elde etmek için mükemmel avantaj sağlar. Eğer sen de evinde su bazlı solvent içeren duvar boyası kullanacaksan; geçiş astarı senin için ideal bir seçenek. Son kat boyası atılmadan önce geçiş astarı kullanman gerekir. Özellikle gaz beton, normal beton, kiremit, tuğla ve diğer set yapı malzemelerinin üzerine bir diğer kat boyaya geçmeden önce kullanılır.

Geçiş astarı kullanmadan önce yapılması gerekenler

Geçiş astarı, doğru şekilde uygulandığında mükemmel etki gösterir. Daha canlı, daha parlak ve daha pürüzsüz bir duvar yüzeyi elde etmek için son kat boyasından önce kullanılabilir. Bunun için öncelikle o yüzeyin temizlenmesi gerekir. Zımpara veya diğer kimyasallar ile yüzey iyice toz ve diğer bileşenlerden temizlenmesi gerekir.

Geçiş astarı nasıl hazırlanır? Nasıl uygulanır?

Son kat boyanın duvara daha iyi yapışmasını sağlamak üzere kullanılabilecek olan geçiş astarını Bi’boya üzerinden hazır paketlenmiş bir şekilde temin edebilirsin. Eline geçen bu astarı, bir miktar su ile seyreltebilirsin. Yaklaşık 2 su bardağı 1 litre için uygundur. İyice seyrelttikten sonra, artık uygulamaya hazır hale geldiğinden emin olduktan sonra, bir rulo fırça veya duvar fırçası yardımı ile 1 kat yüzeye uygulayabilirsin. Duruma göre yaklaşık 4 saatlik beklemeden sonra 2. katı da uygulayabilirsin. Bu, hem daha sağlam hem de daha sağlıklı bir son kat boyası için avantajlı olacaktır. Astar yaklaşık olarak 24 saat sonra tam kurur ve bundan sonra son kat boyasını yapabilirsin. Bi’Boya üzerinden astar fiyatlarına bakabilir ve senin için en uygun olanı seçebilirsin. Astarı uygulamaya başlamadan önce tüm malzemeleri temin ettiğinden emin olmalısın.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Modası Geçmeyen Boya Önerisi: Şampanya Rengi Duvar Boyası
Genel
Evinizin Odalarını Zenginleştirin: Derin ve Canlı Renkler
Genel
Çocuk Odaları İçin Eğlenceli Duvar Boyama Teknikleri

Toast Message