Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Halat ile yapabileceğin 3 farklı dekoratif duvar süsü
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Halat ile yapabileceğin 3 farklı dekoratif duvar süsü

Yayınlanma tarihi: 18.02.2020

Ev dekorasyonunda el emeği dekoratif ürünleri seviyorsan basit malzemeler ile duvar aksesuarları yapabilirsin. Son yıllarda halat ipler tasarlanan aksesuarlar büyük ilgi görüyor. Hem modern hem de rustik tarzı harmanlayan halat duvar süsünün insan üzerinde de pozitif bir etkisi oluyor. Biz de senin için halat ipten duvar süsü alternatiflerini araştırdık. Maliyeti düşük birkaç ürün ile sen de halat duvar süsü fikirlerini uygulayabilirsin.

1. Halat iple şık bir duvar saati

Halat ipten duvar süsleri yaparken ipin kalınlığına dikkat etmen gerekir. Öncelikle duvar saati yapımında kullanacağın ipin kalınlığını belirleyerek işe başlayabilirsin. Dikkat et fazla kalın bir ip tercih edersen şık bir görüntü sağlayamayabilirsin. İp tercihini yaptıktan sonra yuvarlak kesilmiş bir mukavva ve silikon tabancaya ihtiyacın var. Mukavvanın tam ortasından başlayarak ipi kendi çevresinden dolamalısın. İpin mukavvaya gelen kısımlarını da öncesinde silikonlaman gerekir. İşlemi mukavva tamamen iple kaplanana kadar yapmalısın. İşlem bittikten sonra dilersen rakamları düğmeler ile vurgulayabilirsin. Akrep ve yelkovanı çalıştıracak mekanizmayı da arka kısma yerleştirdikten sonra halat duvar süsü kullanıma hazır hale gelir.

2. Kendine özgü bir kitaplık yapmaya ne dersin?

Kolay ve şık bir halat duvar süsü yapmak istersen dekoratif kitaplık tercihini değerlendirebilirsin. İhtiyacın olan malzeme ise orta kalınlıkta bir halat ip ve kitaplık için düz ve orantılı kesilmiş bir ahşap. Ahşabın dört köşesinden halatın geçebileceği kalınlıkta delikler açmalısın. Her delikten halatı geçirdikten sonra halatın ucuna sıkıca bir düğüm atmalısın. Dört tarafına da aynı işlemi yaptıktan sonra taşıyıcı aparatlar yardımı ile kitaplığını duvara asabilirsin. Tek bir raf kullanarak yaptığın uygulamayı birden fazla raf için de yapabilirsin. Bu durumda halat duvar süsünü taşıyan aparatları güçlendirmen gerekir. Aynı işlemi dilersen asimetrik bir ahşaba uygulayarak şık bir baş ucu sehpası da yapabilirsin. Sehpa olarak kullanmayı tercih ediyorsan taşıyıcı aparatı duvara değil tavana yerleştirmen daha şık bir görüntü sağlar.

3. Hasır iple duvar çelengi yapmak hiç de zor değil

Hasır ipler tonları farklı olsa da aynı renkte üretilir. Halat duvar süsü yaparken farkı seçtiğin ipin çapı ile ortaya koyabilirsin. Estetik bir görünüme sahip mini duvar çelengi yaparken de dilersen farklı çaptaki halat ipleri kullanabilirsin. Fakat nizami bir görüntüden yanaysan tek ip tercih etmende yarar var. Öncelikle istediğin büyüklükte yuvarlak ya da oval bir kasnak temin etmelisin. Sonrasında tüm kasnağı halat iple sıkıca kaplaman gerekir. İpi silikonla da tutturabilirsin. İpin kasnağa sağlam bir biçimde oturduğundan emin olduktan sonra artık süsleme faslına geçebilirsin. Süsleme noktasında tamamen zevklerin ve hayal gücün devreye girer. Fakat fikir vermesi açısından kuru çiçekler ile ya da deniz yıldızları ve dekoratif denizci çıpası kullanarak süslemeyi tamamlayabilirsin. Halat duvar süsü her eve her mekana hoş bir hava kazandırıyor.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?

Toast Message