Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
İyi bir boya badana ustası nelere dikkat etmeli?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

İyi bir boya badana ustası nelere dikkat etmeli?

Yayınlanma tarihi: 11.02.2020

Duvar dekorasyonunu etkili bir şekilde yapmanın önemli aşamalarından biri iyi boya badana ustalarıyla çalışmaktır. Titiz ve boya işlemlerini doğru uygulayan ustalar, duvar tasarımınızı çarpıcı bir şekilde yapılmasına önemli rol oynuyor. Peki, boya badana ustası nelere dikkat etmeli?

Boya öncesi hazırlık aşamaları ihmal edilmemeli

Boya ustası boyaya başlamadan önce mutlaka duvardaki pürüzleri gidermelidir. Aksi takdirde boyadan istenen verim alınamaz. Bu nedenle duvarlar, zımpara işlemi ile pürüzsüz hale getirilmelidir. Alçı çekilmesi gereken alanlar varsa bu alanlar tamamlanmadan boya badana ustası boya işlemine başlamamalıdır.

Nemli duvarlar kurumadan boya yapılmamalı

Boya badana ustası duvarların nemli olup olmadığını mutlaka kontrol etmelidir. Nemli yüzeyler kurumadan boya yapılmamalıdır. Kuru yüzeylere boya yapmak, boyanın örtücülüğünün ve kalıcılığının daha uzun olmasını sağlar.

Boyamaya tavandan başlamak gerekir

Boya badana ustası boyama işlemine tavandan başlamalıdır. Böylece duvarların eşit zaman aralığında kuruması sağlanabilir. Tavan boyama işleminde uzun rulo fırçalardan yararlanılabilir. Kullanılan boya tipine uygun rulo fırça seçilerek boya işlemi etkili bir şekilde tamamlanabilir.

Boya yaparken dikkat edilmesi gerekenler

Duvarlarda istenen rengi elde etmek için iki üç kat boya gerekebilir. Boya badana ustası elde edilmesi gereken renge ilk katta ulaşamıyorsa boyama işlemini birkaç kata kadar çıkarabilir.Boya yapılacak odanın ışık alma durumu boya rengi seçmede oldukça önemlidir. Bu nedenle yeterince ışık almayan mekanlarda koyu renklerin yoğun kullanımından kaçınılmalıdır. Aksi halde boğucu ve karanlık bir mekan elde edilir.Boya badana ustası boyama işleminden önce eski boya ve duvar kağıdı kalıntılarını çıkarmalıdır. Bu aşamada duvara kalan leke ve kirler de temizlenmelidir. Boya uygulaması açık alanlarda yapılacaksa hava koşullarının yağışsız ve rüzgarsız olması oldukça önemli. Kapalı alanlarda ise oda sıcaklığında boya yapılmalıdır. Böylece boya eşit zaman aralıklarında pürüzsüz bir yüzey oluşturacak şekilde kuruyabilir.Duvarların kesişim yerlerinde küçük fırçalar kullanılmalıdır. Geniş yüzeyler için büyük rulo fırçalar tercih edilebilir. Su bazlı boyalar kullanılırken sentetik fırçalar, yağlı boyalarda ise doğal kıllı fırçalar kullanılmalıdır. Pürüzlü ve dekoratif yüzeyler için uzun tüylü rulolar idealdir. Düz ve pürüzsüz yüzeyler oluşturmak istiyorsan çok kısa tüylü rulolar tercih edilmeli.Boya badana ustası astar boyası kullanarak asıl boyanın daha pürüzsüz ve kalıcı olmasını sağlayabilir.İmkan varsa boya yapılacak alandaki eşyalar başka bir yere taşınmalıdır. Eşyaların taşınması mümkün değilse boya geçirmeyen malzemelerle kaplanıp örtülmesi gerekir.Etkili bir dekorasyon için mobilyalar ile uyumlu tonlarda duvar renkleri seçilmelidir. Temizlik avantajı sağlamak istiyorsan leke ve kir tutmayan boyaları tercih etmelisin. Silinebilen özelliğe sahip boya çeşitleri de temizlik sürecini kolaylaştırır. Yaşam alanlarını dekore ederken Bi’Boya‘nın Kolay Temizlenen Boya seçeneğinden yararlanabilirsin. Duvar dekorasyonunu şık bir şekilde tamamlarken temizlik avantajı da sağlayabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Modası Geçmeyen Boya Önerisi: Şampanya Rengi Duvar Boyası
Genel
Evinizin Odalarını Zenginleştirin: Derin ve Canlı Renkler
Genel
Çocuk Odaları İçin Eğlenceli Duvar Boyama Teknikleri

Toast Message