Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Kare Balkon Dekorasyonu Nasıl Yapılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Kare Balkon Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Yayınlanma tarihi: 26.02.2020

Balkonlu bir evde oturuyor ama evin balkonunu istediğin şekilde kullanamıyorsan, bu yazı çok işine yarayacak. Küçük balkon dekorasyonu kendin yap fikirleri ve küçük balkon dekorasyonu ipuçlarından faydalanarak sen de balkonunda keyifli vakitler geçirmeye başlayabilirsin. Öncelikle kullanışlı bir balkon dekorasyonu yapmak balkonun şekli oldukça önemli, biz bu yazıda kare balkon dekorasyonunu anlatacağız. İsterseniz hızlı bir şekilde kare balkon dekorasyonu yapmak için başlayalım. 

Kare Balkon Dekorasyonu İpuçları

Dekorasyon yapmamız gereken alan kare olduğundan dolayı kare alan dekorasyon tavsiyelerinden faydalanmamız gerekir. Genelde kare şekline sahip alanlarda, alanın odak merkezi tam orta kısım olur. Sen de kare balkon dekorasyonun için alanın merkezine ufak yuvarlak bir masa koyarak başlayabilirsin. Yuvarlak masa kullanman, hem daha şirin bir görüntü sunuyor olmasına karşın daha kullanışlı olurlar. Eğer dekorasyon yapmak istediğin alan, küçük bir alansa alacağın masanın açılır kapanır olması işine çok yarayabilir. 

Minimalist Fikirlerden Faydalan

Daha çok, mütevazi ruhlara hitap eden minimalist dekorasyonun amacı az ama öz eşya kullanarak muhteşem dekorasyonlar yapmaktır. Özellikle kare balkon gibi küçük alanlarda oldukça kullanışlı olabilecek minimalist dekorasyon, işlevsel ve şık eşyalar sayesinde kullanışlı bir balkon sunabilir. Minimalist kare balkon dekorasyonu yapmak için az eşya kuralına uymak oldukça önemli. Yani balkonun merkezine sadece bir yuvarlak masa koyduktan sonra 2 adet şık sandalye yerleştirerek devam edin. Aksesuar olarak, sandalyelerle aynı renk balkon saksılarını balkon demirlerine asabilirsin. Son rütuş olarak da, yuvarlak masanın tam üstüne denk gelecek şık bir sarkıt aydınlatma minimalist balkon tasarımını noktalayacaktır. Dekorasyon sonunda boş kalan alanları yine de doldurmak istersen, boşta kalan iki yana şık ve dikdörtgen formunda saksılar yerleştirebilirsin.

Alan Yaratmaya Çalış

Genelde alan sıkıntısı yaşayan kare balkon dekorasyonu işimiz için sandıklardan faydalanabilirsin. Balkonun iki kenarına da birer sandık ve üzerlerine de bir kaç minder koyarak alan sıkıntısını çözebilirsiniz. Hem şık ve tatlı bir oturma alanı, hem de balkon çiçeklerini sulamak için kullandığın malzemelerin deposu olarak kullancağın sandıklar kare balkon dekorasyonu için çok kullanışlı. Tabii sandıkları koyduktan sonra tam ortaya şık bir halı yerleştirebilir ve renk olarak sıcak bir ortam yaratabilirsin. Bu dekorasyon tarzında ortaya masa koymak yerine, balkonun iki tarafı için de askı masalardan faydalanabilirsin.

Kendin Yap Balkon Dekorasyonu

Hem küçük hem de kare balkon modelleri için alan oldukça önemli. Bu tarz yerlerde alan yaratmak için hem salonda hem de balkonda kullanacağınız farklı kendin yap raf modellerinden faydalanabilirsin. Kendin yap fikirleri aslında tamamen ne kadar fazla eski eşyaya ve nasıl bir gücüne sahip olduğunla alakalı. Burda okuyacağın bir kaç örnekle sen de hayal gücünü zorlayarak kare balkon için çok uygun kendin yap dekorasyon fikri bulabilirsin.   Sana ilham verecek iki fikir;

Kendin Yap Balkon Dekorasyonu

Endüstriyel paletlerden faydalanabilirsin. Hem ahşap olması sebebiyle istediğin boyutlarda ayarlayabilir ve istediğin renge boyayabilirsin. Asma fikirler işine yarayabilir. Mesela eski bir kaykayı dekoratif iplerle duvara sabitleyip raf olarak kullanabilirsin. Sadece eski kaykay olmak zorunda değil, bir çok farklı nesneyi bunun için kullanabilirsin. Mesela, eski bir ilk yardım kutusu bunun için uygun olabilir. 

Diğer Yazılara Göz At
Genel
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?

Toast Message