Karışık metal tonları ile dekorasyonun sırları
Yayınlanma tarihi: 11.03.2020
Birçok insan metallerin sağladığı ışıltıyı sever. Gümüş, altın, pirinç veya demir gibi metal tonlarının bir araya getirilmesi, bir alana görsel ilgi ve derinlik eklemek için harika bir stratejidir. Metal tonlarını karıştırarak, iştah açıcı yemek odaları, endüstriyel tasarımlı mutfaklar, eklektik oturma odaları ve salonlar, İskandinav tarzı yazlık evler, işlevsel ve ferah banyolar tasarlayabilirsin. Her zaman dokulu, katmanlı ve eklektik bir iç dekorasyon için bu metal tonlarını bir arada kullanabilirsin. İşte bazı dekorasyon önerileri…
Baskın bir metal tonunu temel al, vurgu için diğer metalik tonları ekle
Dekorasyon yaparken en sevdiğin metal tonunu baskın renk olarak belirle. Ardından, vurgulamak ve görünümü tamamlamak için bir veya iki metal tonu ekle. Bunu duvarlarda kullanmak en uygun seçenek çünkü metal rengi duvarlar, alanın için harika bir temel oluşturur Örneğin, mutfak duvarların bronz ise, bakır kaplar ve lal rengi aksan parçaları sıcak bir parıltı katacaktır. Gümüş duvar boyası olan modern bir mutfağa sahipsen, bronz veya bakır renginde bir avize veya vintage parça ekleyerek mutfağa cazibe ve doku katabilirsin. Altın-beyaz görünümlü bir dekorasyon seviyorsan, altın renkli duvarları olan salona metalik denge oluşturması için bir krom masa veya askı lambası eklemeyi düşünebilirsin.
Sıcak ve soğuk metal tonlarını bir arada kullanmaktan korkma
Ev dekorasyonunda altın, bakır, bronz gibi sıcak metaller gümüş ve krom gibi soğuk metallerle eşleştirildiğinde alana zengin bir renk ve doku popülasyonu ekler. Şık bir dekorasyon için metallerin bir araya gelip gelmeyecekleri konusunda endişelenme ve her bir dokunuşun alanına düşünceli bir katkı sağladığını unutma. Benzer metalik tonları birlikte kullanmamaya çalış, unutma kontrast anahtardır!
Renk düzenini göz ardı etme
Karıştırmayı ve eşleştirmeyi seviyorsan, dekorasyon için metalleri seçerken renk paletini dikkate alman gerekir. Sıcak renkli duvarlar varsa bunları soğuk metallerle; soğuk renkleri ise sıcak metallerle eşleştirmelisin. Bu, alanına görsel ilgi ve derinlik katar. Örneğin, çok fazla gri renk kullanıyorsan, altın bir ayna odanın canlanmasını sağlar. Metallerini renk sıcaklığını dengelemek için kullan. Metal kullanırken, doku eklemeyi de unutma. Doku, karışık metallerin vurgulanması için önemlidir. Görsel olarak zengin bir atmosfer oluşturmak için mat, cilalı ve dövülmüş yüzeyleri birleştirebilirsin.
Aşırı kullanımdan kaçın
Dekorasyon için metal tonlarını kullanmaya fazla yerin olsa bile, dikkat çekmek istiyorsan, bu tonların rekabet etmelerini önlemelisin. Boşluk bırakmamak için her yeri metal tonlarını içeren aksesuarlarla donatmak karışık bir görüntü oluşturur ve vurguyu engeller. Aynı şey seçtiğin tonun parlaklığı için de geçerli. Metalleri karıştırmayı seviyorsun ama tonu ince tutman gerekir. Doğal bir nötrleştiriciye mi ihtiyacın var? Dekorasyon için kullandığın metal parçaları ahşapla kaplamayı düşünebilirsin. Bu elemanlar modern bir endüstriyel dokunuş sunar, diğer metallerle çarpışmaz ve alanının şık görünmesini sağlamak için renk paletine topraklanmış bir eleman ekler. Ev dekorasyonuna metal ışıltısını eklemenin en zahmetsiz yollarından birisi duvarlarını boyamaktır.Bu ışıltıyı ekleyerek evine karakter ve derinlik katmak istiyorsan hemen Bi’Boya web sitesini ziyaret et ve evine en çok yakışacağını düşündüğün metalik rengi seç!